Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кейси ПДНМ[1].doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Література

1. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.- метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни / В.А. Козаков, М. В. Артюшина, О. М. Котикова та ін.; За заг ред. В. А. Козакова. – К. : КНЕУ, 2003. – С. 732.

2. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.посіб./ М.В.Артюшина, Л.М. Журавська, Л.А.Колесніченко, та ін.; За заг. ред. М.В.Артюшиної. – К.: КНЕУ, 2008. – С.191-198.

4.10. Урок української мови у 6-му класі. Тема уроку: «Дієприкметник, його граматичні ознаки». Урок містить такі компоненти:

1. Аналіз опорних знань, умінь та навичок учнів з попе­редніx тем.

2. Актуалізащя опорних знань про граматичні ознаки прикметників i дієслів.

3. Робота над підкресленими словами в реченнях. Визначення їх граматичних категорій.

4. Виконання вправ за підручником із завданням виділення дієприкметників.

5. Складання речень з діеприкметниками.

6. Завдання додому та інструктаж до нього.

  • Визначте тип цъого уроку. Доведіть доцільність обраної структури під час вивчення обраної теми.. Яких компонентів у даній структурі уроку не вистачає? Які дидактичні помилки були допущені у плануванні уроку?

Література

1. Омеляненко В.Л., Кузьмінський А.І., Вовк Л.П. Педагогіка: завдання і ситуації: Практикум. – 2-ге вид., випр.- К.: знання-Прес, 2006. – С.116-120.

2. Психологія діяльності та навчальний менеджмент: Навч.посіб./ М.В.Артюшина, Л.М. Журавська, Л.А.Колесніченко, та ін.; За заг. ред. М.В.Артюшиної. – К.: КНЕУ, 2008. – С.191-198.

4.11. Урок географії у 6-му класі. Тема уроку: «Природні зони Австралії». Спочатку вчитель у швидкому темпі задавав учням запитання, які розкривали зміст поняття «Австралія» та записував спонтанні відповіді на дошці. Коли список понять вичерпався, вчитель підкреслив правильні відповіді і всі вголос повторювали визначення.

Після цього вчитель запропонував учням пригадати особливості вітрів-пасатів i вітрів-мусонів; регіони їх виявлення; їх специфічні ознаки тощо. Причому, коли один учень розповідав, інший щось доповнював. Всі з захопленням розповідали, показували картинки з підручника. Обговорення проходило цікаво, невимушено.

Далі була організована дидактична гра: «Політ членів екіпажу (учнів) на острів Йорк». Необхідно було описати особливості рослинного та тваринного світу Австралії, його населення. Зустріч із тутешніми аборигенами».

Потім була організована робота учнів з підручником, після якої була ппроведена бесіда учителя з учнями за результатами опрацювання матеріалу.

Після цього були надані запитання до самостійної роботи учнів:

– Пригадайте, на яких материках тропічні ліси змінюються саванами, що переходять у пустелі?

– У чому подібність у розміщенні природних зон Австралії та Африки?

– Порівняйте тваринний cвіт обох материків.

– Який можна зробити висновок про природні эони та їх особливосй в Африці, Австралії, Південній Америці?

На домашнє завдання вчитель надав опрацювати матеріал з підручника, а також зробити на окремих аркушах малюнки із зображенням тварин чи рослин Австралії (за власним вибором)

  • Визначте структуру цъого уроку. Поясніть доцільність запропонованої структури уроку під час вивчення запланованої теми. Які методи, засоби навчання застосовані на даному занятт? У чому їх ефективність? Як можна оцінити працю вчителя, класного колективу в ціло­му?