Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Третяк.pdf
Скачиваний:
123
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
6.16 Mб
Скачать

проекту планування і забудови садівничих і дачних товариств, поселень та ін.;

графічних матеріалів, що є в управлінні головного архітектора (УГА) або місцевої ради (генплани міст, селищ).

При цьому на виготовленому плані роблять напис із зазначен- ням використаного планово-картографічного матеріалу. Якщо та- ких матеріалів немає, то землевпорядні роботи виконують на зага- льних підставах.

Склад землевпорядної документації. Проект землеустрою складається з текстової частини і плану земельної ділянки.

Межі сформованої ділянки встановлюють і закріплюють у вста- новленому порядку.

До текстової частини додають: копію правовстановлювального документа; копії документів, на підставі яких формується земельна ділянка; довідки про наявність (відсутність) підземних комунікацій (або запити, якщо відповідь на них не отримана); копії або виписки

здокументів, на підставі яких встановлено особливий режим вико- ристання земель; повідомлення власникам суміжних земельних ділянок; доручення особам, уповноваженим власниками (користу- вачами) земельних ділянок на участь у встановленні й узгодженні меж. Повнота цих документів залежить від складу виконуваних зе- млевпорядних робіт і формованої ділянки.

Проекти землеустрою щодо формування земельних ділянок на підставі цивільно-правових угод після погодження їх у встановле- ному порядку розглядають і затверджують відповідні органи вико- навчої влади або органи місцевого самоврядування.

Контрольні запитання і завдання

1. Охарактеризуйте правові основи відведення земельних ділянок. 2. Охарактеризуйте умови відведення земельних ділянок для несільськогосподарських потреб. 3. Охарактери- зуйте порядок вибору земельних ділянок для розміщення обєктів землеустрою. 4. Яка методика розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для несіль- ськогосподарських потреб? 5. Яка методика розроблення про- ектів землеустрою щодо зміни цільового призначення земель, які перебувають у власності громадян або юридичних осіб? 6. Яка методика формування земельних ділянок на підставі цивільно-правових угод?

Розділ 12. Складання проектів відведення земельних ділянок

507