Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТГП шпоры ГОС.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
644.61 Кб
Скачать

71. Державне (правовий) примус

Державна влада здійснюється з використанням примусу. В той же час гарантії правильної реалізації примусу, його ефективності закладені в поєднанні примусу і переконання. Як не можна переоцінювати роль примусу, так і недооцінювати його в умовах сучасної державної життя. Державне примус включає в себе такі елементи, як: 1) суб'єкти примусу - державний орган або посадова особа; 2) здійснення примусу - процес впливу державної влади на правозастосовувача; 3) об'єкт примусу - фізична або юридична особа, яка допустила протиправне діяння. Характерною рисою державного примусу сучасної держави є здійснення його виключно в правових формах, що дає підставу називати такий примус правових примусом. Дійсно, державний примус, засноване на праві і здійснюється в межах права, набуває якість правової примусу. Правове наповнення державного примусу обумовлено тим, наскільки воно підпорядковане загальним принципам правової системи суспільства, є єдиним і загальним на території всієї держави, регламентовано з допомогою норм права за змістом, меж та умов застосування, діє через механізм суб'єктивних прав і юридичних обов'язків, оснащений розвиненими процесуальними формами. Вищий рівень правового утримання державного примусу є свідоцтво виключення свавілля з боку державних органів і посадових осіб, що характерно для правової держави.

Неоднорідність суспільних відносин, які регулюються правом, визначає існування таких видів правового примусу кримінально-правове, цивільно-правова, дисциплінарно-правове та адміністративно правовий. За функціональним значення в справі охорони правопорядку розрізняються державні кошти попередження, припинення та покарання. Серед примусових заходів значну роль грають відновлювальні заходи (заходи захисту). Їх необхідно відрізняти від заходів юридичної відповідальності (штрафні заходи). Штрафні заходи (міри відповідальності) і заходи захисту (правовідновлюючі заходи) виконують різні функції.

Застосування штрафних заходів пов'язано з офіційним обвинуваченням особи у вчиненні злочину або правопорушення (проступку). Звідси виділяється кримінальна, адміністративна або дисциплінарна відповідальність. Застосування заходів захисту має на меті забезпечити інтереси тих осіб, права яких порушені. Тут захист права допустима як чинності об'єктивно протиправної поведінки, так і при відсутності протиправності. Зрештою функція відновлювальних заходів зводиться до забезпечення виконання юридичного обов'язку. Характерно, що заходи захисту є можливість правопорушнику на будь-якій стадії процесу відшкодувати заподіяну ним шкоду, збитки, сплату неустойки (штрафу, пені).

Існування правової процедури застосування заходів державного примусу - одна з найважливіших складових принципу законності в діяльності правової держави. Слід зауважити, що в системі державного примусу використовуються заходи, які морально-правове вплив у таких формах як зауваження, попередження, громадський осуд і т. д.

Заходи державного примусу можуть застосовуватися у зв'язку з екстремальними соціальними умовами, військовими діями і стихійними лихами. Держава використовує також профілактичні заходи в інтересах державної безпеки, охорони прав громадян. Приміром, застосовується огляд багажу, особистий огляд, перевірка документів та ін. Такого роду державне примус принципово відрізняється від санкцій, пов'язаних з фактами протиправної поведінки. Ці заходи становлять особливу групу в системі державного примусу, але вони також повинні бути регламентовані нормами права. Питання про державний (правовий) примусі безпосереднім чином пов'язаний з уявленнями про обов'язковість права, оскільки його втілення в життя визначається як соціальної та особистісної цінністю, так і гарантією державою.