Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекции З Педаг.краєзнавство 2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
2.86 Mб
Скачать

2. Практичні заняття, їх тематика та обсяг

Практичні заняття з навчального модуля «Педагогічне краєзнавство» передбачають розгляд студентами теоретичних положень, засвоєних на лекціях та в процесі самостійної роботи, обговорення реферативних повідомлень, виконання практичних завдань (табл. 4).

Таблиця 4

теми

Назва тем та анотований зміст

Кількість

годин

денна форма

1

Краєзнавство

Краєзнавство в системі соціальних та гуманітарних наук. Об’єкт, предмет, завдання і напрями краєзнавства. З історії становлення вітчизняного краєзнавства як науки.

2

2

Педагогічне краєзнавство.

Педагогічне краєзнавство як галузь педагогічної науки. З історії питання про педагогічне краєзнавство. Мета, об’єкт, предмет і завдання педагогічного краєзнавства. Функції педагогічного краєзнавства. Принципи педагогічного краєзнавства.

2

3

Підготовка майбутнього вчителя

до краєзнавчої роботи

Педагогічне краєзнавство у підготовці майбутнього вчителя. Напрямки краєзнавчої підготовки майбутнього вчителя. Загальні педагогічні принципи підготовки майбутнього вчителя до краєзнавчої роботи з учнями. Форми та методи підготовки майбутніх учителів до краєзнавчої роботи з учнями.

2

4

Методи наукового дослідження у

педагогічному краєзнавстві

Наукові підходи у педагогічному краєзнавстві. Джерела педагогічного краєзнавства. Методи емпіричного пізнання у педагогічному краєзнавстві. Методи теоретичного пізнання у педагогічному краєзнавстві.

2

Педагогічні умови організації

самостійної роботи студентів

у процесі вивчення педагогічного краєзнавства

Управління самостійною роботою студентів засобами педагогічного краєзнавства. Управлінська діяльність майбутніх учителів у краєзнавчій роботі. Організація пошуково-дослідної діяльності студентів за краєзнавчими матеріалами.

2

6

Особливості взаємодії методів виховання у

краєзнавчій роботі майбутнього вчителя

Роль методів виховання у підготовці майбутнього вчителя до краєзнавчої роботи. Взаємодія методів виховання у формуванні духовних якостей особистості майбутнього вчителя у краєзнавчій роботі з учнями. Характеристика групи методів організації досвіду моральної поведінки у підготовці майбутнього вчителя до краєзнавчої роботи з учнями.

2

Разом

12