Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
748
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

Порядок дій заслону

6-12 чол.

Напрямок блокування заслоном може займатися з ходу або із висуванням із вихідного району на відстані до 2 км як на техніці, так і в пішому порядку.

З метою досягнення раптовості підрозділи потай одночасно з декількох напрямків стрімко висуваються на бойовій техніці у визначений район, виходять на рубіж блокування приховано, з дотриманням заходів маскування та займають намічені позиції і належно перекривають усі шляхи відходу із блокованого району. На важкодоступній для бойової техніки місцевості вони можуть висаджуватися вертольотами як тактичний повітряний десант.

Із зайняттям підрозділами вказаних рубежів здійснюється фортифікаційне обладнання позицій та система вогню, як при обороні у звичайних умовах. На позиціях можуть відриватися одиночні і парні окопи, на ділянках, які не проглядаються, встановлюються сигнальні міни.

Бойова техніка зосереджується в зазначеному районі в готовності висування до своїх підрозділів, підтримці їх вогнем або залишається у вихідному районі.

З метою досягнення раптовості висування може здійснюватися на бойовій техніці безпосередньо на рубіж.

У разі виявлення противника заслін вживає заходів щодо його захоплення, у разі чинення їм опору – вступає в бій. Підозрілі особи затримуються.

У разі прориву (обходу) заслону взвод, як правило, залишається на зайнятому рубежі до завершення проведення пошуку.

Про напрямок прориву і відходу противника, його склад повідомляється старшому командиру (начальнику).

Переслідування організується старшим начальником із можливим залученням частини сил і засобів заслону.

При встановленому місці перебування противника може проводитися відразу його оточення в блокованому (неблокованому) районі із подальшою ліквідацією.

Таким чином, оточення застосовується в тому випадку, коли є точні дані про місцезнаходження антидержавних збройних формувань, інших диверсійно-розвідувальних сил противника.

На відміну від блокування району оточується не район, а сам противник.

Оточення полягає в ущільненні кільця блокування до встановлення вогневого контакту із противником з метою зменшення проміжків між підрозділами, скорочення фронту блокування (створення суцільного фронту) і недопущення прориву (просочування) противника.

Щільність оточення залежить від наявності сил і засобів, характеру місцевості.

Роті призначається рубіж оточення до 1000 м, взводу – до 400 м, відділенню – до 100 м.

Виконання завдання блокування антидержавного збройного формування здійснюється в межах встановленого рубежу, по досягненні якого командири підрозділів (рот) доповідають за командою, уточнюють завдання.

ДРГ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]