Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
749
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

2. Організація озброєння та бойова техніка мінометної батареї, гранатометного, зенітно-ракетного, інженерно-саперного взводів механізованого батальйону.

Методичні вказівки. При викладенні матеріалу другого навчального питання основним є постановка проблемних питань щодо організаційно-штатної структури бойових підрозділів МБ.

Матеріал необхідно викладати вільно, звертатися до студентів з питань, які вивчалися на попередніх заняттях. Важливо при доповіді менше звертатися до тексту, викладати матеріал з опорою на слайди, спостерігати за реакцією студентів, що дозволить в залежності від їх уваги міняти темп і інтонацію, підтримувати увагу аудиторії.

Дидактичні матеріали в ході заняття слід використовувати для розкриття основних, найбільш важливих питань.

До складу механізованого батальйону, окрім трьох механізованих рот, організаційно входять:

  • управління;

  • штаб;

  • бойові підрозділи;

  • підрозділи бойового, технічного та тилового забезпечення.

Розглянемо організаційно-штатну структуру бойових підрозділів механізованого батальйону, які можуть придаватися механізованим підрозділам.

До бойових підрозділів батальйону, окрім трьох механізованих рот, входять мінометна батарея, гранатометний та зенітно-ракетний взводи.

Мінометна батарея призначена для ураження протитанкових та інших вогневих засобів, живої сили, засобів ППО, пунктів управління, радіоелектронних засобів, зруйнування фортифікаційних споруджень противника, світлового забезпечення, постановки аерозольних (димових) завіс і виконання інших завдань.

Гранатометний взвод призначений для ураження живої сили і вогневих засобів противникарозташованих відкрито і за укриттями.

Гранатометний

взвод

25

Гранатометне

відділення

8

8

1

Гранатометне

відділення

Зенітно-ракетний взвод призначений для прикриття підрозділів батальйону від ударів з повітря та знищення повітряних цілей противника.

Інженерно-саперний взвод призначений для ведення інженерної розвідки противника та місцевості, обладнання і знищення мінно-вибухових загороджень, пророблення проходів у загородженнях противника і перевезення мінних тралів.

Line 362

Інженерно-саперний

взвод

Інженерно-саперне

відділення

19

Інженерно-саперне

відділення

8

8

1

Line 370 Line 371

2

AutoShape 298

Інженерно-позиційне

відділення

AutoShape 355 AutoShape 356 AutoShape 357

AutoShape 354 AutoShape 382 AutoShape 381

AutoShape 385 AutoShape 386

Висновок: Існуюча організаційно-штатна структура та характеристики озброєння і військової техніки механізованих (танкових) підрозділів створюють такі бойові можливості, що дозволяють їм успішно виконувати бойові завдання у всіх видах бою та на марші.

Висновки до заняття: Високі бойові можливості механізованих (танкових) підрозділів, зростання значення самостійних дій підрозділів пред'являють підвищені вимоги до їх командирів. Успіх у сучасному бою, як відомо, досягається знищенням противника потужним вогнем усіх видів зброї та активними, стрімкими діями військ. Значить, командир повинен уміти повністю реалізувати можливості озброєння і військової техніки, що є у його розпорядженні, володіти непохитною волею та перебувати у постійній готовності несподівано атакувати та рішуче знищувати противника. Тільки сміливі, стрімкі та ретельно продумані дії, гнучке використання усіх можливостей, завбачливість та уміння швидко орієнтуватися у бойовій обстановці можуть принести перемогу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]