Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
748
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

Бойовий порядок протитанкових артилерійських підрозділів включає:

протитанкового артилерійського дивізіону:

- бойові поpядки батарей;

- КСП командиpа птадн.

протитанкової батареї (протитанкової артилерійської батареї):

- бойові поpядки батарей;

- КСП командиpа птбатp ( птабатp ) .

На кожному рубежі розгортання кожному взводу, батареї, дивізіону призачають смугу вогню і додатковий сектоp обстpілу, а кожній гаpматі (БМ ПТКР) – основний і додатковий сектоp обстpілу.

Для забезпечення зpучності кеpування вогнем і вогневої взаємодії відстань повинна бути: між гаpматами (БМ ПТКР ) по фpонту і в глибину 100-200 метpів, між взводами (батареями) - 300 - 500 метpів.

Порядок виклику, перенесення та припинення вогню.

Управління вогнем артилерії – ціленаправлена діяльність командира по керівництву артилерійськими підрозділами при виконанні ними вогневих завдань.

При уточненні вогневого завдання командир батальйону (роти) повинен зрозуміти: характер цілей (об’єктів) для ураження; послідовність їх ураження; положення своїх військ та цілей на місцевості, їх розміри та ступінь захищеності, положення флангів, рубежів (ділянок) загороджувального вогню.

При виконанні завдань з власної ініціативи командир батальйону приймає рішення на виконання вогневих завдань з усіх питань, а при виконанні вогневих завдань, поставлених вищим начальником – з питань, які не зазначені в розпорядженні (команді) командира (начальника), що поставив завдання.

В тому випадку, коли командир батальйону управляє вогнем через командира приданого або підтримуючого артилерійського підрозділу, він зобов’язаний вислухати його пропозиції щодо порядку виконання вогневого завдання.

Вогневе завдання повинно бути поставлене стисло та чітко, забезпечувати виконавцю швидкість пошуку цілі на місцевості та її ураження.

При постановці вогневого завдання розпорядженням командир батальйону (роти) указує:

- якому підрозділу (кому) ставиться вогневе завдання;

- найменування цілі та її місцеположення (цілевказання);

- вид вогню на ураження цілі («знищити», «подавити»).

За необхідності в розпорядженні можуть бути вказані інші відомості (витрата боєприпасів, час готовності й т. ін.).

Контроль виконання вогневих завдань включає контроль своєчасності відкриття вогню та визначення результатів стрільби на ураження (особисто або по доповідях командирів артилерійських підрозділів, що залучаються до виконання вогневих завдань).

Приклад розпорядження:

Командиру дивізіону (батареї)

1. «НИВА», десятихвилинним вогневим нальотом подавити живу силу та вогневі засоби противника на висоті «ПЛОСКА», готовність 16.30, відкриття вогню за сигналом «ШТОРМ», припинення вогню за сигналом «ШТИЛЬ». Я «СОСНА».

2. «НИВА». Подавити живу силу та вогневі засоби у відкритих окопах. Х=12350, Y=44500, висота 225. Фронт 200. Глибина 150. Я «СОСНА».

3. «НИВА», заборонити атаку противника в напрямку висота «ГОРІЛА», поле «РІВНЕ». Підготувати НЗО «БЕРЕЗА на рубежі: ор. 2, південна галявина гаю «СОКІРА». Я «СОСНА».

4. «НИВА», поставити світлові орієнтири в напрямку: орієнтир 4, тригопункт на г. «КАЛАНЧЕВА». Залпами взводу, 5 хвилин залп. Готовність о 21.30. Я «ЛИПА».

5. «НИВА», освітлити противника на висоті «КРУГЛА». Освітлення безперервне. Час освітлення 5 хвилин. Я «ТРАК».

6. Подавити живу силу та вогневі засоби противника у відкритих окопах. Орієнтир 6, вправо 30, вище 10, центр цілі (при знаходженні на одному пункті).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]