Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
749
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

2. Бойовий порядок, бойові завдання роти в наступі та їх зміст.

Для успішного виконання отриманого завдання і здійснення у ході бою маневру рота повинна мати відповідну побудову — бойовий порядок. Він має відповідати умовам обстановки та допомагати у досягненні мети бою. Бойовий порядок роти будується так, щоб забезпечити успішний розгром противника і виконання поставленого завдання в установлений термін; сполучення вогню, руху і маневру в ході наступу; тісну взаємодію підрозділів та забезпечення управління.

Бойовий порядок роти в наступі будується в один ешелон і складається із взводів першого ешелону, вогневих засобів і підрозділів посилення, які залишаються у безпосередньому підпорядкуванні командира роти. Останні знаходяться за бойовою лінією роти, в проміжках поміж взводами або на флангах.

В ході наступу положення взводів у бойовому порядку роти може бути у лінію, кутом вперед, кутом назад, уступом вправо, уступом вліво.

В бойовому порядку роти положення взводів у лінію частіше за все буде застосовуватися в момент атаки на відкритій місцевості та при прямолінійному накресленні переднього краю оборони противника, яке створює сприятливі можливості для одночасного ведення атаки і взаємодії з вогневими засобами роти з метою ураження (знищення) противника як на передньому краї його оборони, так і в найближчій глибині.

При веденні бою в глибині оборони противника, виходячи з характеру місцевості та дій противника, лінійне розташування взводів в бойовому порядку роти, як правило, буде порушуватися. На відкритих флангах або на напрямках, де противник чинить стійкий опір, положення взводів може бути уступом вправо (вліво), кутом назад (вперед).

Перший ешелон роти призначений для атаки переднього краю оборони противника, знищення його живої сили та вогневих засобів на передньому краї, найближчій глибині та виконання завдання роти в наступі. В першому ешелоні наступають механізовані взводи, протитанкове відділення зі своїм озброєнням і технікою. За першим ешелоном діють підрозділи посилення.

Придана роті мінометна (артилерійська) батарея призначається для знищення засобів ядерного нападу противника, артилерії, танків, ПТЗ, пунктів управління, РЛС та інших цілей. Мінбатр розгортається на віддаленні до 500 м, а артилерійська батарея – 2-3 км за підрозділами першого ешелону.

Зенітні підрозділи призначені для боротьби з низьколетячими літаками, вертольотами і знищення повітряних десантів противника на малих та середніх висотах. Вони можуть застосовуватися також для знищення наземних цілей. Зенітно-ракетні підрозділи ПЗРК в наступі можуть діяти на бойових машинах (відстань від атакуючих підрозділів становить 200-400 м), або в пішому порядку (відстань становить 300-500 м), при цьому стрільці-зенітники знаходяться один від одного не ближче як на 15-20м.

Протитанкові підрозділи призначені для знищення танків, бойових машин піхоти та інших броньованих цілей противника, а при потребі - і для знищення вогневих засобів та вертольотів. Протитанкове відділення роти може наступати у складі першого ешелону, протитанковий взвод батальйону - на віддаленні до 100 м за підрозділами першого ешелону у проміжках або на флангах.

Гранатометний взвод механізованого батальйону призначається для ураження та знищення живої сили і вогневих засобів противника у відкритих окопах, поза укриттями і за складками місцевості. Гранатометний взвод (відділення), приданий роті, може наступати на віддаленні до 300 м за підрозділами першого ешелону у проміжках або на флангах.

КСП роти просувається на віддаленні до 200 м за першим ешелоном.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]