Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
749
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

1. Місце та завдання роти в похідному порядку батальйону. Засоби посилення, побудова похідного порядку при діях в похідній охороні та у складі головних сил.

Марш — організоване пересування військ у колонах по дорогах і колонних шляхах з метою виходу в призначений район або на вказаний рубіж. Він є основним способом пересування роти.

Марш може здійснюватися в передбаченні вступу в бій або поза загрозою зіткнення з противником, а у напрямку руху — до фронту, вздовж фронту або від фронту в тил. В усіх випадках марш здійснюється з максимально можливою в даних умовах швидкістю, потай, як правило, вночі або в інших умовах обмеженої видимості, а в бойовій обстановці та в глибокому тилу своїх військ — і вдень.

Рота здійснює марш однією колоною. Дистанції між підрозділами і машинами в колоні можуть бути 25-50 м. Під час, руху по курних дорогах, в умовах обмеженої видимості, в ожеледицю, по дорогах, які мають круті підйоми, спуски і повороти, а також під час руху з підвищеною швидкістю дистанція збільшується.

Під час руху на відкритій місцевості в умовах загрози застосування противником розвідувально-ударних комплексів дистанції збільшуються і можуть бути 100-150 м.

Середня швидкість руху роти на марші без урахування часу на привал може бути: змішаних і танкових колон — 20-25 км/г, автомобільних колон — 25-30 км/г.

У горах, лісисто-болотистій місцевості та в інших несприятливих умовах середня швидкість руху може зменшуватися до 15-20 км/г. При здійсненні маршу в пішому порядку середня швидкість руху може бути 4-5 км/г, на лижах 5-7 км/г.

Привали та денний (нічний) відпочинок призначаються для перевірки стану озброєння і техніки, їх технічного обслуговування, приймання їжі та відпочинку особового складу. Привали призначаються через 3-4 години руху тривалістю до 1 години і один привал тривалістю до 2 годин у другій половині добового переходу, а денний (нічний) відпочинок — в кінці кожного добового переходу.За будь-яких умов рота повинна прибути в призначений район чи на вказаний рубіж своєчасно, у повному складі та в готовності до виконання бойового завдання.

Рота здійснює марш у колоні батальйону або самостійно - у похідній охороні. Рота, що здійснює марш в колоні батальйону, має завдання прибути в призначений район або на вказаний рубіж своєчасно, у повному складі і в готовності до виконання бойового завдання. Рота, що здійснює марш самостійно у складі похідної охорони, може бути призначена у головну, бічну чи тильну похідну заставу.

Завдання роти, діючої в головній, боковій (тильній) похідній заставі

На похідну охорону покладаються наступні завдання:

- виключити раптовий напад противника на колону, яка охороняється;

- забезпечити безперешкодний рух колони головних сил;

- створити сприятливі умови для вступу в бій;

- не допустити проникнення наземної розвідки противника до колони, яка охороняється.

На підрозділи охорони на марші покладається і завдання ведення розвідки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]