Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
749
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

1. Бойовий порядок та бойові завдання відділення в наступі, засоби посилення

Наступ проводиться з метою розгрому (знищення) противника і оволодіння важливими районами (рубежами, об'єктами) місцевості. Він полягає в ураженні противника всіма засобами, які є, рішучій атаці, стрімкому просуванні підрозділів в глибину його бойового порядку, знищенні та полоненні живої сили, захопленні озброєння, техніки та намічених районів (рубежів) місцевості.

Наступ повинен проводитися з повною напругою сил, у високому темпі, неспинно, вдень і вночі, у будь-яку погоду, при тісній взаємодії штатних, приданих і підтримуючих підрозділів. Це досягається вмілим застосуванням всіх наявних сил і засобів, своєчасним використанням результатів вогневого ураження, швидким подоланням загороджень і вмілим поєднанням дій у бойовому і передбойовому порядках із широким використанням способів пересування на полі бою і захопленням з ходу рубежів (об'єктів), умілим використанням місцевості для маневру з метою швидкого виходу на фланги та в тил противнику, проведенням рішучих атак, своєчасним і постійним уточненням (постановкою) завдань підрозділам і забезпеченням їх в ході бою.

В залежності від завдання, яке виконується, характеру місцевості, дій противника та інших умов обстановки, механізоване відділення може наступати в пішому порядку (узимку на лижах), на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах) або десантом на танках. При діях у пішому порядку відділення наступає на фронті до 50 м.

Наступ на противника, який обороняється, здійснюється з положення безпосереднього зіткнення з ним або з ходу.

Наступ на противника з положення безпосереднього зіткнення з ним відділення починає із вихідного положення в заздалегідь створеному бойовому порядку. Вихідне положення займається відділенням у ході перегрупування із положення оборони або з одночасною зміною підрозділів, що обороняються.

До початку наступу з положення безпосереднього зіткнення з противником, відділення потай займає вихідну позицію. У вихідному положенні особовий склад механізованого відділення, як правило, розташовується в траншеї, а бойова машина піхоти (бронетранспортер) — на вогневій позиції поряд з траншеєю на віддаленні до 50 м або в глибині вихідного району разом з іншими машинами взводу. Із зайняттям вихідної позиції відділення готується до відбиття можливої атаки противника.

Перед наступом з ходу відділення потай займає вказане командиром взводу місце у віддаленому від оборони противника вихідному районі з'єднання (частини). Розгортання в бойовий порядок для наступу здійснюється в ході висування на рубіж переходу в атаку. У вихідному районі відділення знаходиться в постійній готовності до відбиття можливого нападу противника.

Бойовий порядок механізованого взводу, що наступає на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах), і танкового взводу складається із бойової лінії бойових машин з інтервалом між ними до 100 м та засобів посилення, які діють у бойовій лінії або поза нею.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]