Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
748
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

Засоби посилення, бойовий порядок, бойові завдання в обороні.

В обороні мпб може отримати наступні засоби посилення: 1-2 тр; 1-2 артилерійські батареї або цілий дивізіон 155мм СГ; саперний взвод; взвод ПТРК.

Для ведення оборони БТГр може отримати район бойових дій, бойову позицію або район (смугу) оборони.

Як правило, БТГр буде вести бій в районі бойових дій. Ширина і глибина такого району залежить від того, на якому напрямку він розташовується. Якщо БТГр розташовується на головному напрямку удару противника, то ширина району її бойових дій буде менша. Як правило, БТГр в обороні займає район бойових дій шириною до 3-5 км, а глибиною до 3 км.

Бойову позицію батальйон обороняє при веденні оборони на напрямку головного удару противника, який наступає, або коли за умовами місцевості є змога організувати її на незначну глибину.

Якщо батальйонна ТГр отримує для оборони район оборони, то він може бути по фронту 5-8 км і 8-12 км в глибину.

Бойовий порядок батальйон будує в один, два ешелони, як правило, в два ешелони. При цьому район оборони буде по фронту 3-5 км і 2,5 км в глибину, а при побудові бойового порядку в один ешелон по фронту може бути до 5 км. Рота обороняє район до 1500 м по фронту і до 1000 м в глибину.

При відсутності безпосереднього зіткнення з противником від батальйону першого ешелону бригади висилається бойова охорона у складі до посиленого взводу з протитанковим ракетним комплексом, 1-2 танки і підтримується артилерією, вертольотами армійської авіації на відстані 1-2,5 км.

Оборона батальйону будується з таким розрахунком, щоб можна було вести кругову оборону. Оборонні позиції (опорні пункти) призначені для утримання ділянок (пунктів) місцевості, від котрих залежить стійкість всієї оборони. Вони обладнуються з урахуванням ведення кругової оборони. Оборонні позиції готуються на взвод, роту і навіть на батальйон, якщо він перехоплює танкодоступний напрямок. Протитанкові вогневі позиції (основні і запасні) займаються резервами (ПТ засобами і танками) і призначені для створення глибини оборони, посилення протитанкового вогню на оборонних позиціях, нанесення вогневого удару по ізольованих, або оточених підрозділам противника, що знаходиться в оточенні при наступі в глибині району оборони. Ці позиції повинні забезпечити ведення вогню на максимальну відстань, особливо по флангах противника, який здійснює наступ.

Інженерне обладнання району оборони батальйону залежить вїд наявностї часу і наявних інженерних засобів, а також умов місцевості. В першу чергу обладнуються основні позиції рот, командні пункти і сховища для захисту від зброї масового ураження. При наявності часу можуть створюватися ходи сполучення. Перед переднім краєм і в проміжках між ротними опорними пунктами, які сягають до 1 км, встановлюються загородження, в т.ч. і мінно-вибухові. Система інженерних загороджень встановлюється в 40-50 м від переднього краю оборони батальйону і на глибину до 300-400 м в сторону противника. Мінне поле може бути довжиною до 500 м перед кожною ротою першого ешелону.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]