Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
749
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

2. Бойовий порядок та бойові завдання взводу в наступі, засоби посилення.

Бойовий порядок механізованого взводу, що на­ступає в пішому порядку, складається із цепу, БМП (БТР) та засобів посилення.

Бойовий порядок механізованого взводу, що наступає на бойових машинах піхоти (бронетран­спортерах), і танкового взводу складається із бойової лінії бойових машин з інтервалом між ними до 100 м та засобів посилення, які діють у бойовій лінії або поза нею.

Бойовий порядок ме­ханізованого взводу, що Бойовий порядок тан­кового взводу в наступі насту­пає на бойових машинах піхоти (варіант) (ва­ріант)

Бойовий порядок гранатометного і проти­танкового взводів, які діють в пішому поряд­ку у повному складі, складається із бойових порядків відділень з інтервалом між ними до 50 м.

Бойовий порядок гранатометного взводу, який діє на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах),—лінія машин з інтервалом між ними до 50 м.

Бойовий порядок протитанкового взводу, який діє на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах) у пов­ному складі, — бойова лінія бойових машин з інтерва­лом між ними до 150 м.

Бойовий порядок механізованого відділення, яке наступає в пішому порядку, складається із цепу з інтервалом між солдатами 6—8 м (8—12 кроків) і бойової машини піхоти (бронетранспортера). Для зручності ведення вогню та кращого використання міс­цевості солдати в цепу можуть висуватись трохи вперед або в бік, не порушуючи загального напрямку фронту наступу цепу і не заважаючи діям сусідів. Бойова ма­шина піхоти (бронетранспортер) діє за цепом відділен­ня, на його фланзі або безпосередньо в цепу.

Бойовий порядок механізованого відділення, що наступає в пішому порядку (варіант)

Бойовий порядок гранатометного та протитанкового відділень, що діють в пішому порядку, складається з обслуги, розгорненої по фронту з інтервалом між гра­натометами 10-20 м, між протитанковими ракетними комплексами — не менше 15 м, і бойової машини піхоти (бронетранспортера).

Під час дій особового складу в пішому порядку коман­дир механізованого взводу спішується і просувається за цепом взводу на віддалені до 50 м в такому місці, звідки зручніше спостерігати за діями взводу та управляти ним. Управління вогнем та рухом бойових машин піхоти (бронетранспортерів) командир взводу здійснює через свого заступника.

Механізований взвод наступає на фронті до 300 м, а механізоване відділення в пішому порядку на фронті до 50м.

бойові завдання взводу в наступі

Механізованому (танковому) взводу (відділенню, танку) в наступі вказуються об'єкт атаки і напрямок продовження наступу. Під час постановки бойо­вого завдання по радіо взводу (відділенню, танку) може бути вказаний тільки напрямок продовження наступу.

Об'єктом атаки механізованого (танкового) взводу (відділення, танка), як правило, є противник в окопах або в інших фортифікаційних спорудженнях опорного пункту, а також окремо розташовані на напрямку на­ступу танки, гармати, кулемети та інші вогневі засоби противника.

Гранатометному (протитанковому) взводу (відділен­ню) вказуються цілі для ураження, напрямок стрільби та напрямок наступу.

засоби посилення

В залежності від місця взводу в бойовому порядку роти (батальйону), завдання, а також наявності сил та засобів у старшого командира, взводу можуть придаватися гранатометний, протитанковий, вогнеметний, зенітний, а іноді інженерно-саперний підрозділи, хіміки-розвідники і танк, а танковому взводу, крім того – механізований підрозділ.

Висновок: Вибір варіанту побудови бойового порядку залежить від багаьох факторів: бойового завдання, місця в бойовому порядку, наявності сил і засобів, рівня підготовки особового складу та наявності досвіду бойових дій, укомплектованості та характеру оборони противника, мівцевості тощо. При розвитку наступу в глибині оборони противника шикування відділень в бойовому порядку може бути найрізноманітнішим. Успіх у наступальному бою залежить у тому числі і від уміння командира вибирати найбільш доцільний варіанту побудови бойового порядку у конкретній обстановці та своєчасно і гнучко перебудовувати його при змінах обстановки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]