Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАКТИКА Збирн лекций испр.doc
Скачиваний:
749
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
15.97 Mб
Скачать

Засоби посилення

Роті можуть надаватися засоби посилення. При діях у похідній охороні механізованій роті можуть придаватися:

  • танковий взвод;

  • гранатометний взвод (відділення);

  • мінометна (артилерійська) батарея;

  • зенітно-ракетний взвод (відділення);

  • хіміки-розвідники;

  • інженерно-саперний підрозділ, а іноді й інженерні засоби.

У цьому випадку інженерну розвідку веде інженерно-саперний підрозділ.

Побудова похідного порядку

На марші підрозділи рухаються у похідних порядках. Похідний порядок представляє собою шикування сил і засобів підрозділів для здійснення маршу. Він повинен забезпечувати:

  • рух колони із встановленою швидкістю;

  • швидке розгортання в передбойовий і бойовий порядки;

  • здійснення маневру;

  • підтримання твердого і безперервного управління підрозділами.

Похідний порядок роти на марші – колона.

Похідний порядок роти будується: в передбаченні вступу в бій — виходячи із задуму майбутнього бою та умов обстановки; поза загрозою зіткнення з противником — з урахуванням зручності руху, захисту від зброї масового ураження і високоточної зброї противника та маскування від його технічних засобів розвідки.

Якщо рота здійснює марш у складі батальйону, побудова її похідної колони може бути наступною: БМП командира роти, колони взводів. Похідний порядок роти, призначеної в похідну заставу, будується з урахуванням швидкого розгортання підрозділів у бойовий порядок і вступу їх у бій. Він складається із колони головних сил і похідної охорони.

Колона головних сил роти, залежно від умов обстановки, може мати різну побудову. Однак у всіх випадках танковий підрозділ, приданий механізованій роті, прямує, як правило, в голові колони; мінометна (артилерійська) батарея прямує за бойовими підрозділами роти. Гранатометний підрозділ прямує, як правило, за механізованими взводами. Зенітний підрозділ прямує ближче до голови колони головних сил, а частина з них — з головним дозором. Хіміки-розвідники інженерно-саперний підрозділ прямують разом з командиром роти, а частина з них — з головним дозором.

Для охорони колони на марші від батальйону, який прямує в передовому загоні або авангарді, висилаються: в напрямку руху на віддаленні 5-10 км — головна похідна застава у складі посиленої механізованої роти; на фланги і в тил при необхідності — дозорні відділення (танки). Головна похідна застава силою до роти висилає головний дозор у складі взводу на віддаленні 3-5 км, головний дозор — дозорне відділення (танк) на віддаленні, яке забезпечує спостереження за ним і підтримку його вогнем. У головній (боковій, тильній) похідній заставі (головному, тильному дозорі) організується спостереження за наземним і повітряним противником, призначається спостерігач для прийому сигналів від дозорного відділення (танка) і підтримується постійна готовність до зустрічі із противником.

Тильна похідна застава прямує за охороняємою колоною, а бокова похідна застава – на рівні її голови. Їх віддаленість від колони може бути до 5 км.

Для своєчасного й організованого початку і здійснення маршу роті указуються маршрут руху, вихідний пункт і час його проходження, пункти регулювання і час їх проходження, місця і час привалів, денного (нічного) відпочинку.

Привали та денний (нічний) відпочинок призначаються для перевірки стану озброєння та техніки, їхнього технічного обслуговування, харчування та відпочинку особового складу. Привали призначаються через 3—4 години руху тривалістю до 1 години і один привал тривалістю до 2 годин у другій половині добового переходу, а денний (нічний) відпочинок — у кінці кожного добового переходу.

Висновок: Механізована рота завжди повинна бути готовою до здійснення маршу. У будь-якому випадку рота повинна прибути в призначений район чи на вказаний рубіж своєчасно та у повній бойовій готовності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]