Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародні організації Циганкова 2001р..doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
3.49 Mб
Скачать

7.3.3. Міжнародна фінансова корпорація (мфк)

(International Finance Corporation — IFC)

МФК була створена в 1956 р. з метою сприяння економічному зростанню країн, що розвиваються, через заохочення приватного бізнесу у виробничій сфері. МФК є членом групи Всесвітнього

282

банку, але юридичне і фінансове є незалежною від МБРР. До складу МФК входять 174 країни.

Цілі МФК полягають у наданні допомоги в фінансуванні при­ватних підприємств, які можуть, у свою чергу, сприяти розвитко­ві країни; поєднанні можливостей інвестицій національного та зарубіжного капіталу з новітніми методами управління; стиму­люванні залучення приватного капіталу (національного й інозем­ного) для капіталовкладень у виробничу сферу країн-членів. Нині МФК є найбільшим у світі інвестором у приватний сектор.

З 1961 р. МФК отримала право безпосередньо вкладати свої ресурси в акції місцевих підприємств у країнах, що розвивають­ся. На відміну від МБРР і МАР Статут МФК дозволяє їй брати участь в акціонерному капіталі підприємств і надавати довго­строкові позики без урядових гарантій. У багатьох країнах ство­рені за допомогою МФК фінансові інститути складають основу ринків капіталів, що зароджуються. Виконуючи свої завдання, МФК мобілізує і доповнює приватний капітал, але не підміняє його. Зобов'язання МФК, як правило, не перевищують 25 % вар­тості проекту.

До джерел фінансування МФК належать внески членів до ста­тутного капіталу, відрахування від прибутків, кошти від поверну­тих кредитів та кошти, залучені на міжнародних фінансових рин­ках. 20 % коштів позичається у МБРР.

Характерними рисами МФК є надання всіх позик приватним підприємствам та інвестування в співробітництві з приватним бі­знесом, відсутність права домагатися урядових гарантій під свої інвестиції, здійснення фінансування за ринковими цінами.

Рішення щодо фінансування певного проекту МФК приймає, виходячи з аналізу двох аспектів: ефективності для країни-члена та прибутковості для інвесторів. Обсяги фінансування індивідуаль­них проектів — від 1 млн. дол. до 100 млн дол. США, але типовим є фінансування проектів у 10—20 млн доларів. Позики надаються строком на 3—15 років з пільговим терміном до чотирьох років в основних валютах за фіксованими чи плаваючими ставками. По­гашення позик відбувається в тій валюті, в якій вони були отрима­ні. Ставки відсотків різняться по країнах і проектах. Пріоритетни­ми для інвестування є підприємства виробничої сфери.

Крім діяльності, зорієнтованої на заохочення приватних капі­таловкладень, МФК в останні роки активізувала зусилля у сфері технічної допомоги. В 1986 р. Корпорація заснувала консульта­тивну службу з іноземних інвестицій. Її призначення — надання урядам країн-членів консультативної допомоги в питаннях під-

283

вищення економічної ефективності іноземних інвестицій; роз­робки стратегій, правил і процедур інвестування; законодавства, що створює сприятливий клімат. Створено базу даних по нових ринках, країнам-членам надається відповідна інформація. У краї­нах Східної Європи та СНД Корпорація забезпечує технічною підтримкою процеси приватизації та розвитку ринків капіталів.

До організаційної структури МФК входять: Рада керуючих, Директорат, Президент, виконавчий віце-президент. Банківська консультативна рада, Ділова консультативна рада.

Вищим органом МФК є Рада керуючих. Кожен керуючий МБРР (із заступником) автоматично є керуючим МФК, якщо йо­го країна є її членом. Щорічні збори МФК проходять одночасно зі зборами Всесвітнього банку. Директорат спрямовує поточну діяльність і складається з 24 директорів Всесвітнього банку, оскільки країни, що їх вони представляють, одночасно є членами МФК. Президентом МФК за посадою є президент Всесвітнього банку. За загальне управління і поточні операції відповідає вико­навчий віце-президент, який у своїй роботі спирається на 7 віце-президентів. З них три віце-президенти по операціях здійснюють нагляд за роботою регіональних і галузевих департаментів. Крім того, кожний віце-президент керує окремою сферою діяльності. В МФК створені п'ять регіональних (Африки — південніше Са­хари, Азії, Середньої Азії, Близького Сходу і Північної Африки, Європи, Латинської Америки і Карибського басейну), чотири га­лузевих (агробізнесу; хімії, нафтохімії та добрив; інфраструкту­ри; нафти, газу та гірничодобувної промисловості) департаменти та один функціональний департамент — Департамент ринків ка­піталу і корпоративних фінансових послуг, який надає платні консультаційні послуги державним підприємствам і урядам з пи­тань приватизації та приватним компаніям з питань фінансової реструктуризації.

Банківська консультативна рада (Banking Advisory Council) складається з 10 керівних працівників провідних міжнародних фінансових інститутів, які на регулярних зустрічах з управлінсь­ким складом МФК розробляють і обговорюють політику і діяль­ність Корпорації.

Ділова консультативна рада (Business Advisory Council), до складу якої входять відомі промисловці, банкіри та державні дія­чі країн-членів, надає консультативну допомогу МФК у питаннях бізнесу і фінансів. Консультативне бюро з розробки проектів для Африки надає консультації підприємцям цих країн у питаннях розширення та модернізації існуючих підприємств або створення

284

нових. Консультативне бюро з розробки проектів для південної частини Тихого океану надає допомогу підприємцям у країнах цього регіону в розробці техніко-економічних обґрунтувань про­ектів для банків з метою отримання необхідних коштів.

У 1999 р. МФК здійснила інвестування на суму 3,6 млрд дол. у 79 країнах.

З початку діяльності в Україні (1992 р.) МФК зосередила зу­силля на двох основних напрямах роботи: консультаційні послу­ги (пілотні проекти великої приватизації Одеського м'ясокомбі­нату, Київської птахофабрики, Херсонського м'ясокомбінату), технічна допомога (проекти підтримки приватного підприємниц­тва, малої приватизації, підготовки великих підприємств до при­ватизації та проект приватизації землі і реструктуризації сільсь­кого господарства).