Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТВЕТЫ ГОС2014.doc
Скачиваний:
436
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
6.51 Mб
Скачать

17. Система взимания платы за прр в портах Украины

Кроме платы за морскую перевозку, владельцы грузов несут расходы на перевалку грузов в порту погрузки (выгрузки) и на оказание определенных услуг на территории порта, таких как хранение на открытых и закрытых портовых складах, обеспечение электоропитанием спецоборудования, взвешивание груза и т.д. Тарифы, установленные Министерством для украинских портов, представлены в соответствующем приказе. «Про затвердження Збірника тарифів на комплекс робіт, пов'язаних з обробленням вантажів у портах України»

6.1.1. Загальні вказівки

1. Наведені в Збірнику тарифи встановлені на комплекс робіт (послуг), пов'язаних з обробленням зовнішньоторговельних (експортних, імпортних) і транзитних вантажів у морських портах (причалах) Чорноморсько-Азовського басейну, р. Дунай і річкових портах (причалах) басейнів річок Дніпра та Південного Бугу. Тарифні ставки Збірника та порядок їх обчислення застосовуються всіма суб'єктами підприємницької діяльності, які надають послуги, передбачені цим Збірником, у морських портах, на причалах суднобудівних і судноремонтних заводів, інших портах, причалах (пристанях), незалежно від їх відомчої підпорядкованості та форм власності (далі - Порти).

2. Тарифи, передбачені цим Збірником, на послуги, що виконуються в морських рибних портах, причалах судноремонтних та суднобудівних заводів, інших портах, причалах (пристанях), визначаються відповідно до тарифної групи базового морського торговельного порту.

3. При виконанні послуг, пов'язаних з обробленням технологічних вантажів за єдиним технологічним процесом у морських рибних портах, зазначені тарифи не застосовуються.

4. Тарифи цього Збірника встановлені в доларах США без урахування ПДВ.

5. Акордні ставки на навантажувально-розвантажувальні роботи для експортно-імпортних вантажів (табл. 2.1.1а - 2.1.4а розділу 2А), за винятком зерна, є фіксованими, а для транзитних вантажів (табл. 2.1.1б - 2.1.4б розділу 2Б) - граничними.

Залежно від кон'юнктури ринку портових послуг, яка склалася, порти мають право на застосування знижок до граничних акордних ставок для транзитних вантажів у розмірі до 15 % включно.

Міністерство транспорту України має право встановлювати знижки в розмірі від 15 % до 50 % до граничних акордних ставок, передбачених для транзитних вантажів, та визначати порядок їх застосування; а також змінювати рівень акордних ставок 1-ї та 2-ї груп зовнішньоторговельних вантажів (табл. 2.1.1а).

6. Послуги, не передбачені Збірником, сплачуються за вільними тарифами.

7. Порти за тарифними групами розподіляються:

1 тарифна група - Іллічівськ, Одеса, Южний;

2 тарифна група - Дніпро-Бузький, Миколаїв, Октябрськ, Херсон;

3 тарифна група - Євпаторія, Скадовськ, Ялта;

4 тарифна група - Бердянськ, Керч, Маріуполь, Севастополь, Феодосія;

5 тарифна група - Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Рені, Державне підприємство "Укрспецобладнання";

6 тарифна група - Усть-Дунайськ;

7 тарифна група - усі річкові порти і пристані річок басейнів Дніпра та Південного Бугу.