Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_tekhnologiyi_upravlinnya_personalom.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
318.35 Кб
Скачать

75. Основні положення договору щодо надання послуг аутстафінгу.

Договір про надання послуг з аутстафінгу містить такі положення:

1.Предмет договору: клієнт доручає, а агенція бере на себе зобов'язання щодо надання співробітників для участі у трудовому процесі клієнта, а також пов'язаних з цим послуг.

2.Агенція зобов 'язується:

—направляти у відрядження співробітників необхідної кваліфікації, з якими укладений трудовий договір, до клієнта за місцем виконання трудових функцій;

—виконувати зобов'язання роботодавця стосовно співробітників, у тому числі вести кадрову документацію й виплачувати співробітникам заробітну плату.

Агенція не несе відповідальності за кваліфікацію, трудову дисципліну та результати праці співробітників, затверджених клієнтом, а також за можливі збитки, завдані клієнту співробітниками.

3.Клієнт зобов'язується:

—затверджувати кандидатури співробітників необхідної кваліфікації для відрядження;

—у разі прийняття рішення про припинення діяльності певного співробітника до завершення терміну дії договору попередити про це агенцію не менше ніж за X місяців до запланованого припинення;

—проводити оплату послуг агенції у порядку та у терміни, передбачені договором;

—надавати кожному відрядженому співробітнику робоче місце, засоби праці відповідно до його трудових функцій, забезпечувати належну організацію і безпеку праці;

—не допускати співробітника до виконання обов'язків після закінчення терміну дії договору;

—не доручати співробітнику роботу, яка виходить за межі його посадових чи функціональних обов'язків;

—надавати агенції щотижневі звіти про роботу співробітника: результати праці, фактично відпрацьований час, пропуски через поважні причини, результати праці тощо;

—регулярно не пізніше X числа поточного місяця надавати усі необхідні для виплати заробітної плати дані у форматі стандартного табеля обліку робочого часу чи в іншій аналогічній формі.

4.Порядок розрахунків:

До X числа поточного місяця агенція виставляє клієнту попередній рахунок на передоплату (аванс по заробітній платі співробітників, які перебувають у відрядженні).

До X числа поточного місяця клієнт зобов'язаний оплатити рахунок.

До X числа наступного місяця агенція надає клієнту звіт, складений у стандартній формі, який містить розрахунки вартості послуг за даним договором за попередній місяць.

За фактом надання послуг сторони підписують акт здавання-приймання робіт.

Разом зі звітом агенція додатково виставляє клієнту рахунок на остаточну суму.

Клієнт бере на себе відповідальність за затримку виплати співробітникам заробітної плати та інших нарахувань, спричинену несвоєчасним перерахуванням ним коштів на розрахунковий рахунок агенції.

5.Відповідальність сторін: якщо відряджений співробітник висуне агенції позов про відшкодування збитків, пов'язаних з виконанням обов'язків у період його відрядження до офісу клієнта, і його вимоги задовольнятимуться у судовому порядку, клієнт бере на себе зобов'язання відшкодувати агенції витрати, пов'язані із задоволенням такого позову.

Обов'язковим додатком до договору мають бути списки співробітників, яких виводять зі штату, із зазначенням їхніх особистих даних, переліком функцій і відповідальності, розмірами заробітної плати та іншими видами компенсацій.

Працюючи на компанію-замовника, виведені зі штату співробітники усі поточні документи передають безпосередньо організації-провайдеру. Своєю чергою організація-провайдер щомісячно виплачує кожному співробітнику заробітну плату разом з преміями, бонусами й іншими додатковими виплатами, визначеними організацією-замовником. Провайдер аутстафінгових послуг щомісячно відраховує встановлені податки з фонду заробітної плати, здійснює виплати до Пенсійного фонду та інші виплати, установлені українським законодавством.

Послуги різних компаній, які пропонують вивести співробітників зі штату організації-замовника й зарахувати до свого штату, можуть включати такі складові:

—розрахунок і виплата заробітної плати (як правило, для співробітників відкриваються індивідуальні банківські рахунки для переказу коштів);

—розрахунок та відрахування податків;

—розрахунок і виплата допомоги з тимчасової непрацездатності та компенсацій за відпустку;

—управління компенсаційним пакетом співробітників;

—ведення кадрової документації;

—оформлення відряджень і компенсація відповідних витрат;

—оформлення бухгалтерської звітності та довідок;

—припинення трудових відносин зі співробітником на вимогу клієнта тощо.

Періодично, зазвичай щомісячно, провайдер передає замовнику звіти щодо проведеної роботи, на підставі яких виставляється рахунок за послуги, до котрого входять заробітна плата виведених співробітників, пов'язані з нею податки й інші виплати, а також оплата послуг з аутстафінгу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]