Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_tekhnologiyi_upravlinnya_personalom.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
318.35 Кб
Скачать

120. Використання інформаційних систем для вирішення завдань, пов’язаних з підбором працівників.

Наявні програмні продукти, призначені для автоматизації професійного підбору персоналу, дають змогу зменшити затрати часу та підвищити якість професійного підбору персоналу.

Дані програмні продукти призначені для вирішення таких за­вдань:

-автоматизація бізнес-процесів рекрутингових агенцій та служб управління персоналом організацій у ході виконання функ­цій підбору персоналу;

- автоматизація процесу оцінювання знань, навиків та індивідуально-особистісних характеристик кандидатів на вакантні посади;

- автоматизації процесів зіставлення вимог роботодавців до конкретної посади (замовлень клієнтів) з можливостями (резюме) кандидатів;

- підвищення продуктивності праці фахівців, які займаються підбором персоналу.

121. Ведення обліку кандидатів, вакансій, витрат на підбір.

122. Автоматизація публікації оголошень про наявні вакантні посади в Інтернеті та пошуку кандидатів у базі даних організації та в Інтернеті.

Використання Інтерент-технологій для підбору персоналу:

Плюси: безкоштовне розміщення рекламних оголошень про вакансії; вільний доступ до бази резюме; оперативність розміщення інформації; швидке оновлення; велике охоплення аудиторії.

Мінуси: великий потік резюме; велика кількість спаму; необхідність постійного оновлення інформації; не охоплення старших вікових груп і представників робочих спеціальностей.

123. Автоматизація проведення конкурсного відбору.

Процедура відбору персоналу передбачає етапи:

1. Кандидати на вакантну посаду.

2. Попередній відбір претендентів

3. Проведення первинної співбесіди

4. Оцінка претендента

5. Перевірка документації, збір і перевірка рекомендацій

6. Медичний огляд

7. Проведення підсумкової співбесіди щодо наймання

Прийняття остаточного рішення щодо наймання.

124. Використання пакетів програм для тестування кандидатів.

Одним із напрямів автоматизації функцій підбору та оціню­вання працівників є використання пакетів програм для тесту­вання.

Сьогодні існує значна кількість тестових методик, які викори­стовуються для оцінювання працівників під час прийняття на ро­боту чи атестації. На їх основі розробляються різні програмні продукти, призначені для автоматизації тестування персоналу, наприклад САРТаіn Оnline, Маіntest3З, Р-Ргоfіїе, SunRav TestOffice-Pro, МукфдЕуые v1.4, WеЬТutor, Екзаменатор 2.0 та ін.

Експертні та комплексні автоматизовані інформаційні системи управління персоналом можуть також містити модулі, призначені для організації та проведення тестування працівників.

Створюючи програмні продукти, призначені для тестування, розробники використовують як власні методики, так і запозичені, інших авторів, — у класичному чи модифікованому варіантах. Програми, призначені для тестування, можуть ґрунтуватися лише на одній методиці (одномірні програми) або на кількох (багатомірні). Тестові програми можуть включати психологічні або про­фесійні тести. Використовуються також змішані варіанти про­грамних продуктів.

За набором інструментальних засобів розрізняють закриті та відкриті програмні продукти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]