Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_tekhnologiyi_upravlinnya_personalom.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
318.35 Кб
Скачать

73. Вірогідні проблеми юридичного та управлінського характеру, пов’язані з виведенням персоналу зі штату підприємства.

У теорії та на практиці поки що не розроблено управлінських технологій, які були б ідеальними і мали б лише переваги. Аутстафінг не є винятком. Компанії, які залучають співробітників на умовах аутстафінгу, можуть зіткнутися з різними проблемами. Серед них виокремимо такі:

1. Проблеми юридичного характеру. Українським законодавством не врегульовано ані процедуру лізингу, ані процедуру аутстафінгу. Тому зазвичай організації-провайдери направляють виведених зі штату замовника співробітників у тривале відрядження до фактичного роботодавця.

2. Управлінські проблеми. Одночасне переведення до агенції-провайдера великої кількості персоналу може викликати збільшення соціальної напруженості у колективі, і навіть у регіоні, оскільки з такою формою трудових відносин більшість найманих працівників не обізнані.

Особливо на перших етапах роботи персоналу на умовах аутстафінгу може виникнути плутанина з адміністративно-організаційних питань (оформлення відряджень, тимчасової непрацездатності, отримання довідок тощо), оскільки співробітники не знають, до кого звертатися для вирішення їх.

Дуже часто співробітники розцінюють процедуру аутстафінгу як зневажливе ставлення організації до персоналу, що може спричинити зниження лояльності виведених зі штату співробітників до організації, виникнення конфліктів між штатним і «позаштатним» персоналом.

До того ж організація, що виводить зі штату своїх співробітників, змушує їх відмовитися від задоволення своїх потреб у захищеності та стабільності, такі співробітники не впевнені у перспективах свого кар'єрного зростання, що може призвести до зниження їхньої мотивації до праці.

Для того щоб уникнути цього, необхідним є практичне підтвердження рівності штатного і виведеного зі штату персоналу. Важливо також проводити роз'яснювальну роботу серед персоналу, пояснити причини даних кадрових трансформацій та їх наслідки щодо перспектив і статусу співробітників у організації. Розв'язанню даної проблеми сприятиме формування корпоративної культури, у рамках якої неприйнятним було б зважання на відмінності у формах наймання співробітників.

74. Технологія виведення персоналу зі штату підприємства.

У разі прийняття рішення вивести персонал зі свого штату перед нею постає питання вибору організації – провайдера аутстафінгових послуг.

Процедура виведення зі штату персоналу:

1.Укладання договору про надання послуг з аутстафінгу між організацією-замовником і організацією-провайдером даних послуг

2.Оформлення переведенням співробітників до штату організації-провайдера аутстафінгових послуг

3.Укладання організацією-провайдером трудових договорів зі співробітниками, виведеними зі штату організації-замовника

4.Направлення організацією-провайдером співробітників у відрядження до організації-замовника аутстафінгових послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]