Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_tekhnologiyi_upravlinnya_personalom.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
318.35 Кб
Скачать

47. Відмова у прийнятті претендента на роботу.

Кандидатам, які не пройшли процедуру відбору, слід від­мовити у прийнятті на роботу. Причому форма відмови має бу­ти такою, щоб це негативно не позначилось на НК-бренді органі­зації та не зашкодило її іміджу. Найбільш неприйнятним варіан­том є ситуація, коли кандидатові зовсім не повідомляють про прийняте рішення. Звісно, що така поведінка керівників і фахів­ців з підбору персоналу негативно впливає на імідж їхньої ком­панії. Крім цього, керівники мають усвідомлювати, що відхиле­ний кандидат у майбутньому може стати перспективним клієн­том компанії, або ж потреба у такому кандидатові виникне через певний період.

Незалежно від форми відмови, зробити це потрібно максимально ввічливо, тактовно підтримати почуття самоповаги у кандидата й подякувати за час, витрачений на відбіркові процедури.

Наприклад, у закордонних компаніях часто використовується така форма листа з відмовою після вивчення резюме:

«Шановний,____,

Ми ознайомилися з Вашим резюме на вакантну посаду ___. Ми отримали багато цікавих пропозицій, і заповнення вакансії було непростим завданням.

Після ретельного вивчення Вашого резюме ми дійшли виснов­ку, що ця посада вимагає більшого досвіду ____(зазначаються посадові обов'язки), ніж: той, який Ви маєте на даний момент. Тому ми, на жаль, змушені зупинити свій вибір на іншому кандидатові. Ми сподіваємося, що у майбутньому Ваш досвід і кваліфікація дадуть змогу повторно надіслати до нас резюме у разі виникнення підходящої вакансії.

Бажаємо успіхів у майбутній кар'єрі.

З повагою

48. Рекрутмент як особливий вид послуг у підборі персоналу.

Рекрутування — це вид послуг із заповнення вакантних по­сад компетентними працівниками. Такі послуги продукують спе­ціалізовані агенції. Споживачами є роботодавці, які замовляють ці послуги. Отже, основною метою рекрутування є задоволення потреб роботодавця-замовника в отриманні компетентних пра­цівників.

В Україні перші рекрутингові агенції з'явилися в середині 90-х років XX ст. у період формування ринкових відносин. Станов­лення рекрутингового бізнесу в Україні мало окремі специфічні особливості, зумовлені тим, що країна опинилась у ситуації за­своєння окремих видів бізнесу, обминувши стадії їх природного розвитку. Тому в Україні агенції почали відразу надавати рекру­тингові послуги, не пройшовши стадію консалтингу.

49. Цілі та завдання рекрутингових агенцій.

Завдання рекрутингових агенцій:

1) Отримання прибутку;

2) Надання якісних послуг:

- Надійність підбору;

- Підбір фахівців відповідно до вимог замовника;

- Підбір у визначені терміни;

3) Створення іміджу та репутації.

У 2004 р. в Україні було створено Асоціацію регіональних кад­рових агенцій України (АРКА) — перше Всеукраїнське профе­сійне співтовариство провідних агенцій з підбору персоналу.

Основні цілі й завдання Асоціації:

- сприяння розширенню бізнесу своїх клієнтів у регіони;

- надання підприємствам-замовникам послуг нового форма­ту: комплексний підбір персоналу в усіх регіонах України з ура­хуванням специфіки місцевих ринків праці;

- розвиток ринку праці у регіонах;

- сприяння міжрегіональній ротації фахівців;

- обмін досвідом, інформацією і технологіями;

- розроблення єдиних професійних стандартів якості роботи;

- постійне підвищення кваліфікації співробітників агенцій — членів АРКА.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]