Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_tekhnologiyi_upravlinnya_personalom.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
318.35 Кб
Скачать

7. Тестування і перевірка рекомендацій.

8. Підготовка звіту для клієнта. Знайомство клієнта з віді­браними кандидатами. За результатами оцінювальних процедур рекрутер готує звіт, де подається остаточний список кандида­тів. По кожному кандидату складається висновок, у якому обґрун­товується відповідність кандидата вакантній посаді, містяться ключові характеристики та показники його професійної діяльно­сті. Висновок має бути складений так, щоб після ознайомлення з ним у роботодавця виникло бажання запросити кандидата на ін­терв'ю.

9. Підготовка кандидата до інтерв'ю. Після того як роботода­вець погодився на зустріч з кандидатом, фахівець рекрутингової агенції має підготувати кандидата до інтерв'ю. Дана процеду­ра необхідна для того, щоб поінформувати кандидата про те, з ким і коли проходитиме інтерв'ю, яка його мета і зміст. Доцільно також викласти орієнтовний перелік запитань, до яких має бути готовий кандидат.

10. Звіт кандидата. Після проходження інтерв'ю кандидат має прозвітувати перед рекрутером. Головною метою даної процеду­ри є з'ясування вірогідних проблем під час інтерв'ю, перевірка заінтересованості кандидата у вакансії, його думки про компа­нію, уточнення опису посади та компенсаційних питань.

11. Звіт клієнта. Фахівці рекрутингової агенції з'ясовують, на­скільки кандидат сподобався клієнту та наскільки він відповідає вимогам, які висуваються до нього, і, як результат, наскільки клі­єнт зацікавлений у даному кандидаті.

12. Заповнення вакансії. У разі ухвалення роботодавцем позитив­ного рішення про прийняття на роботу одного із запропонованих кандидатів фахівець рекрутингової агенції повідомляє про це кан­дидата й уточнює у нього, коли він зможе розпочати роботу. Фа­хівець агенції повідомляє роботодавцю-замовнику дату виходу кандидата на роботу.

56. Складання замовлення на пошук і відбір кандидатів на вакантну посаду для рекрутингової агенції.

Розглянемо етапи рекрутування докладніше. Отримання замов­лення на пошук і відбір кандидатів на вакантну посаду від клієнта. Після того як роботодавець дає згоду на співробітницт­во з рекрутинговою агенцією, остання укладає з роботодавцем договір і оформляє замовлення на підбір персоналу. За оцінками фахівців у галузі підбору персоналу, 80 % успіху в пошуку необ­хідного кандидата залежить від правильного оформлення замов­лення1.

Головною метою документального оформлення замовлення є виявлення основних потреб роботодавця та виокремлення компетенцій, якими має володіти кандидат для того, щоб він успішно адаптувався до корпоративної культури організації.

Замовлення на пошук і відбір кандидатів на вакантну посаду має містити інформацію:

  • дані про компанію (найменування, форма власності, розмі­ри, напрями діяльності, основні види продукції чи послуг тощо);

  • дані про посаду (посадові обов'язки, відповідальність, пов­новаження, умови та місце роботи, взаємовідносини за посадою тощо);

  • вимоги до кандидата;

  • можливості підвищення кваліфікації, перспективи профе­сійного і посадового просування;

  • компенсаційний пакет (розмір основної заробітної плати, показники, розмір і періодичність преміювання, види й розміри надбавок і доплат, види страхування, надання службового авто­мобіля тощо);

  • порядок, конкретні процедури й терміни розгляду відібра­них рекрутинговою агенцією кандидатів, порядок прийняття рі­шення про наймання кандидата.

Фахівцям рекрутингової агенції важливо знати також про при­чини виникнення вакантної посади. У разі заміни співробітника, який звільнився чи звільняється з роботи, слід отримати інфор­мацію про нього, результати праці та причини звільнення.

На практиці може виникнути ситуація, коли роботодавець не має чіткого уявлення про те, який саме фахівець йому потрібен, якими мають бути його посадові обов'язки, необхідний освітньо-кваліфікаційний рівень і рівень компетенцій, не впевнений у від­повідності запропонованого рівня заробітної плати і компенса­ційного пакета навантаженню та ринковим умовам. У такій ситуа­ції фахівець рекрутингової агенції має зрозуміти потреби клієнта— замовника, проконсультувати його у разі незбалансованості за­мовлення за рівнем вимог і заробітної плати.

На підставі замовлення співробітники рекрутингової агенції складають опис вакантної посади.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]