Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Протокол

роз'яснення прав та обов'язків експерта

15 січня 2006 р.

м. Київ

Ст. слідчий слідчого відділу Печерського РУ ГУ МВС України у м. Києві майор міліції Павлов 0.1. у кабінеті слідчого у зв'язку з призначенням мистецькознавчої експертизи по кримінальній спра­ві № 1531 за фактом крадіжки картин із приватної колекції гр. Чух-но П. П. відповідно до вимог ст. 77 КПК України роз'яснив Шалу-нову Петру Валерійовичу, доктору мистецтвознавства, професору Української академії мистецтв із 30-річним стажем роботи за спеці­альністю «мистецтвознавство», призначеному експертом у цій кри­мінальній справі, наступні права та обов'язки експерта:

  1. Експерт має право ознайомлюватися з матеріалами справи, які стосуються експертизи.

  2. Порушувати клопотання про представлення нових матеріалів, необхідних для давання висновків.

  3. З дозволу особи, яка провадить дізнання, слідчого, прокурора або суду бути присутнім при проведенні допитів та інших слідчих дій і ста­ вити особам, що допитуються, запитання, які стосуються експертизи.

Якщо питання, поставлене перед експертом, виходить за межі його компетенції або якщо надані йому матеріали недостатні для дачі висновку, експерт повинен у письмовій формі повідомити ор­ган, що призначив експертизу, про неможливість дати висновок.

Особа, яка призначена експертом, зобов'язана з'явитись за ви­кликом і дати правильний висновок на поставлені запитання.

Окрім роз'яснення прав та обов'язків, експерта попереджено, що за злісне ухилення від явки до суду, до органів досудового слідства або дізнання експерт несе відповідальність відповідно до ч. 2 ст. 185-3 або ст. 185-4 КпАП України, а за давання завідомо неправ­дивого висновку або за відмову без поважних причин від виконання

покладених на нього обов'язків - відповідно за статтями 384 чи 385 КК України.

Протокол мною прочитаний. Права та обов'язки експерта мені роз'яснено.

Експерт Підпис (Шалунов П. В.)

Ст. слідчий

майор міліції Підпис (Павлов О. І.)

Зразок підписки про нерозголошення даних досудового слідства

Підписка

про нерозголошення даних досудового слідства

м. Київ 15 січня 2006 р.

Я, Шалунов Петро Валерійович, мешкаю у м. Києві по вул. Трак­торній, 20, кв. 5, призначений експертом для проведення мистець-кознавчої експертизи по кримінальній справі № 1531, згідно із ви­могами ст. 121 КПК України даю цю підписку старшому слідчому слідчого відділу Старокиївського РУ ГУ МВС України у м. Києві майору міліції Павлову О. І. у тому, що без його дозволу не буду розголошувати дані досудового слідства у кримінальній справі.

Також мені роз'яснено, що у разі порушення цієї підписки я бу­ду нести кримінальну відповідальність за ст. 387 КК України.

Зі змістом ст. 387 КК України ознайомлений.

Експерт Підпис (Шалунов П. В.)

Ст. слідчий

Підпис (Павлов О. І.)

Зразок супроводжувальної

Начальнику експертно-криміналіс­тичного управління Головного управління МВС України в м. Києві полковнику міліції Кислому Г. В.