Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Постанова

про призначення трасологічної експертизи слідів взуття

м. Київ 15 березня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві ст. л-нт міліції Ковтун В. П., розглянувши матеріали кри­мінальної справи № 14275 про крадіжку майна гр. Прохорова В. В.,

встановив:

10 березня 2006 р. у період з другої до шостої години невстановле-на слідством особа, перепилявши дужку замка, проникла у гараж гр. Прохорова В. В., розташований на подвір'ї будинку № 17, вул. Кримська у м. Києві, звідки викрала два колеса до автомобіля марки «Москвич-412» та автомобільний радіоприймач на загальну суму 810 грн. Під час огляду місця пригоди 10 березня 2006 р. на зем­ляній підлозі у гаражі було виявлено та вилучено за допомогою гіпсу відбиток взуття. Згідно з висновком експертизи № 172 від 14 березня 2006 р. вказаний відбиток придатний для ідентифікації взуття.

15 березня 2006 р. у гр. Шкоменка О. В., підозрюваного у скоєн­ні цього злочину, було вилучено кеди.

Беручи до уваги, що для встановлення, чи не від цих кедів зали­шено слід, гіпсовий відбиток якого вилучено під час огляду місця пригоди, необхідні спеціальні знання, у галузі криміналістики, керу­ючись статтями 75 та 196 КПК України;

постановив:

1. Призначити по цій кримінальній справі трасологічну експер­тизу, проведення якої доручити експертам-криміналістам експерт­но-криміналістичного управління ГУ МВС України у м. Києві.

2. На розв'язання експертизи поставити таке запитання:

Чи не залишений слід від взуття, гіпсовий відбиток якого вилу­чений із земляної підлоги гаража гр. Прохорова В. В. під час огляду місця події 10 березня 2006 р., кедами, вилученими у гр. Шкомен­ка О. В.?

  1. Для дослідження експертам направити: упаковки з гіпсовим відбитком сліду взуття та з кедами, вилученими у гр. Шкомен­ ка О. В. Упаковки опечатані і підписані слідчим та понятими.

  2. Для ознайомлення експертам пред'явити на їхнє прохання ма­ теріали справи.

  3. Копію цієї і постанови направити до експертно-криміналістич­ ного управління ГУ МВС України у м. Києві.

Слідчий

ст. лейтенант міліції Підпис (Ковтун В. П.)

Зразок постанови про призначення

трасологічної експертизи (щодо встановлення цілого по частинах)

Постанова

про призначення трасологічної експертизи (щодо встановлення цілого по частинах)

м. Київ 11 березня 2006 р.

Ст. слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС Ук­раїни у м. Києві майор міліції Сюравчик О. Т., розглянувши матері­али кримінальної справи № 12-2131, за фактом дорожньо-транс­портної пригоди, яка мала місце 8 березня 2006 р., порушеної за оз­наками ч. 2 ст. 286 КК України,

встановив:

8 березня 2006 р., приблизно о 21-й годині, на вул. Естонській, навпроти буд. № 8 у м. Києві невстановлений слідством автомобіль вчинив наїзд на гр. Корчака А. В., який від одержаних тілесних уш­коджень помер на місці дорожньо-трансгюртної пригоди.

Під час огляду місця пригоди на проїзджій частині вулиці були знайдені і вилучені чотири уламки скла від фари автомобіля.

У процесі розслідування цієї кримінальної справи було встанов­лено, що водій автомобіля ГАЗ-21 «таксі», державний номерний знак 35-45 КВК, автотранспортного підприємства № 21001 м. Києва

Миненко Н. Б., 8 березня 2006 р. о 23-й годині 50 хв, після закінчен­ня робочої зміни приїхав до АТП.

Свідок Карасик В. Л. пояснив, що бачив в автомобілі ГАЗ-21, державний номерний знак 35-45 КВК, на якому приїхав до АТП Миненко Н. Б., було розбите скло правої фари. Він допоміг Минен-ку Н. Б. замінити розбите скло, залишки якого викинув на смітник.

При огляді місця, вказаного свідком Карасиком В. Л., були зна­йдені і вилучені сім уламків скла фари автомобіля.

Беручи до уваги, що для з'ясування питання, чи уламки скла фа­ри, виявлені при огляді місця дорожньо-транспортної пригоди і знайдені на території АТП 21001 є одним цілим, необхідні спеціаль­ні знання у галузі криміналістики, керуючись статтями 75 та 196 КПК України,

постановив:

  1. Призначити по цій кримінальній справі трасологічну експер­ тизу, проведення якої доручити експертам-трасологам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

  2. На вирішення експертів поставити запитання: Чи не складали одне ціле скло фари автомобіля ГАЗ-21 - уламки скла, знайдені на місці пригоди, та осколки, виявлені на території АТП № 21001?

  3. Для дослідження експертам направити чотири уламки скла, знайдені при огляді місця дорожньо-транспортної пригоди, які міс­ тяться у пакеті № 2, та сім уламків скла, виявлені й вилучені з тери­ торії АТП № 21001, які містяться у пакеті № 3.

  4. Для ознайомлення експертам на їхнє прохання направити ма­ теріали кримінальної справи.

  5. Копію цієї постанови направити експертам-криміналістам.

Ст. слідчий

майор міліції Підпис (Сюравчик О. Г.)

Примітка. Речові докази, які вилучаються при огляді місця пригоди та в результаті інших слідчих дій, повинні бути упаковані, опечатані печаткою слідчого. Пакет після цього повинні підписати поняті та слідчий. У такому самому вигляді речові докази направ­ляються на експертизу.

Зразок постанови про призначення судово-технічної експертизи документів