Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Протокол

оголошення потерпілому про закінчення досудового слідства

м. Київ 15 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві л-нт міліції Хоменко А. І., о 12-й годині у кабінеті слідчо­го у приміщенні Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві, з додержанням вимог ст. 217 КПК України, оголосив Коваль Лідії Ва­силівні, що досудове слідство по кримінальній справі № 12-2201, за якою вона визнана потерпілою, закінчене, і обвинувачений за ч. 2 ст. 186 КК України Вернигора Петро Васильович підлягає віддан­ню до суду.

Водночас їй роз'яснено, що згідно зі от. 217 КПК України вона має право ознайомитися з матеріалами справи, робити виписки зі справи, заявляти клопотання про доповнення слідства.

Потерпіла Коваль Л. В. після оголошення їй про закінчення по справі досудового слідства та роз'яснення їй права ознайомитися з матеріалами кримінальної справи заявила, що не бажає знайомити­ся з матеріалами кримінальної справи.

Протокол прочитаний потерпілою, записане правильно.

Підпис (Коваль Л. В.)

Потерпіла

Слідчий лейтенант міліції

Підпис (Хоменко Л. І.)

Зразок протоколу оголошення обвинуваченому про закінчення досудового слідства

Протокол

оголошення обвинуваченому про закінчення досудового слідства

м. Київ

16 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві л-нт міліції Хоменко А. І., визнавши досудове слідство по кримінальній справі № 12-2201 закінченим, а зібрані докази достат­німи для складання обвинувального висновку, оголосив про це, з додержанням вимог статей 218, 220 КПК України, у приміщенні слідчого ізолятора ГУ МВС України по Київській обл. обвинуваче­ному Вернигорі Петру Васильовичу.

Водночас йому роз'яснено, що він має право на ознайомлення з усіма матеріалами справи як особисто, так і за допомогою захисни­ка, а також може заявити клопотання про доповнення досудового слідства та про розгляд його справи у суді першої інстанції одноосо­бово суддею чи колегіально судом у складі трьох осіб у випадках, передбачених законом.

Обвинувачений Вернигора П. В. заявив клопотання про виклик для участі в ознайомленні з матеріалами справи приватного захис­ника Бойка М. В.

Обвинуваченому роз'яснено, що у разі неможливості для обра­ного обвинуваченим захисника з'явитися у 72-годинний строк для

ознайомлення з матеріалами справи (ст. 47 КПК України) слідчий має право запропонувати йому запросити іншого захисника або за­безпечити йому захисника.

Протокол прочитаний, записано правильно.

Обвинувачений

Слідчий лейтенант міліції

Зразок протоколу ознайомлення

обвинуваченого та його захисника

з матеріалами кримінальної справи

Підпис (Вернигора П. В.) Підпис (Хоменко А. І.)

ПРОТОКОЛ

ознайомлення обвинуваченого та його захисника з матеріалами кримінальної справи

м. Київ 17 березня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС Украї­ни у м. Києві л-нт міліції Хоменко А. І. з додержанням вимог ст. 85 КПК України, керуючись вимогами статей 218, 219 КПК України, у Київському СІЗО № 13 Управління Державного департаменту виконання покарань пред'явив обвинуваченому у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 152 КК України, Вернигорі Петру Васильо­вичу та його захиснику Бойку Миколі Вікторовичу, який пред'явив ордер, угоду про захист та свідоцтво про право на занят­тя адвокатською діяльністю, видане 15 жовтня 1994 р. кваліфіка­ційно-дисциплінарною комісією Київської обласної адвокатури, всі матеріали кримінальної справи № 12-2201 у підшитому та про­нумерованому вигляді в одному томі на 145 арк.

Обвинувачений Вернигора П. В., ознайомившись у період з 11-ї години до 14-ї години ЗО хв за допомогою захисника з матеріа­лами кримінальної справи, заявив:

З матеріалами кримінальної справи ознайомився у повному об­сязі. Заяв не маю. Слідство доповнити нічим не можу. Я маю клопо­тання про розгляд справи з обвинувачення мене у вчиненні злочи­ну, передбаченого ч. 1 ст. 152 КК України, одноособово суддею.

Обвинувачений Підіте (Вернигора П. В.)

Захисник Бойко М. В., ознайомившись з матеріалами справи, за­явив: з матеріалами справи ознайомився у повному обсязі. Підтри­мую клопотання обвинуваченого Вернигори П. В. про розгляд його справі у суді 1-ї інстанції - одноособово суддею.

Захисник

Підпис (Бойко М. В.)

Протокол прочитаний вголос, записано правильно. Обвинувачений Підпис (Вернигора П. В.)

Захисник Підпис (Бойко М. В.)

Підпис (Хоменко А. І.)

Слідчий лейтенант міліції

-

Коментар.

Відповідно до ст. 218 КПК України, слідчий, визнавши зібрані докази достатніми для складання обвинувального висновку і, озна­йомивши з матеріалами справи згідно зі ст. 217 цього Кодексу потер­пілого, цивільного позивача і цивільного відповідача, зобов'язаний оголосити обвинуваченому, що слідство в його справі закінчено і що він має право на ознайомлення з усіма матеріалами справи як осо­бисто, так і з допомогою захисника, а також може заявити клопотан­ня про доповнення досудового слідства. Слідчий зобов'язаний роз'яснити обвинуваченому право заявити клопотання про розгляд його справи у суді першої інстанції одноособово суддею чи колегі­ально судом у складі трьох осіб у випадках, передбачених законом.

Якщо обвинувачений не виявив бажання ознайомитися з матері­алами справи з участю захисника, йому пред'являються для озна­йомлення всі матеріали справи. При ознайомленні з матеріалами справи обвинувачений вправі робити виписки з матеріалів справи і порушувати клопотання. Якщо в справі притягнуто декількох обви­нувачених, слідчий повинен пред'явити кожному з них усі матеріа­ли слідства.

Про те, що обвинуваченому оголошено про закінчення слідства і що йому пред'явлено матеріали справи для ознайомлення, зазнача­ється в протоколі про оголошення обвинуваченому про закінчення слідства і пред'явлення йому матеріалів справи.

Якщо у справі бере участь захисник, слідчий надає можливість ознайомитися з усіма матеріалами справи і захисникові, про що складає окремий протокол. При цьому пред'явлення матеріалів справи має бути відкладено до явки захисника, але не більше як на

три дні. За неможливості для обраного обвинуваченим захисника з'явитися в цей строк слідчий вживає заходів, передбачених части­нами 4 і 6 ст. 47 КПК України.

Матеріали досудового слідства пред'являються для ознайомлен­ня підшитими і пронумерованими. Матеріали про застосування за­ходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судо­чинстві, для ознайомлення не пред'являються і зберігаються окре­мо від кримінальної справи.

Обвинуваченого та його захисника не можна обмежувати в часі, потрібному їм, щоб ознайомитися з усіма матеріалами справи.

Захисник обвинуваченого при ознайомленні з матеріалами спра­ви має право: робити виписки, мати побачення з обвинуваченим віч-на-віч, роз'яснювати обвинуваченому зміст обвинувачення, об­мірковувати з обвинуваченим питання про заявления клопотань, подавати докази, заявляти відводи, оскаржз^вати дії та рішення слідчого і прокурора.

Про оголошення обвинуваченому про закінчення досудового слідства і про пред'явлення йому матеріалів справи для ознайом­лення слідчий складає протокол з додержанням правил ст. 85 цього Кодексу. Крім того, в протоколі зазначається, які саме матеріали (кількість томів і аркушів) були пред'явлені для ознайомлення, чи ознайомилися обвинувачений і захисник з матеріалами справи, протягом якого часу відбувалось ознайомлення із справою і які клопотання були заявлені обвинуваченим та його захисником.

Протокол пред'явлення обвинуваченому матеріалів досудового слідства підписують обвинувачений, слідчий і захисник, якщо він бере участь у справі.

Зразок графіка ознайомлення обвинувачених та їхніх захисників з матеріалами справи

ГРАФІК

ознайомлення у порядку статей 218-220 КПК України Петрен­ка 11. І., обвинуваченого за ч. З, ст. 185, ч. З ст. 187 КК України, та його захисника Дащенка А. А.; Дмитренка М. М., обвинуваченого за ч. З ст.185, ч. 2 ст. 188 КК України, та його захисника Глобова К. X.; Дронова Г. Г., обвинуваченого за ч. 2 ст. 186 та ч. З ст. 187 КК Укра­їни, та його захисника Клочка В. А. з матеріалами кримінальної справи № 12-2514.

Дата озна­йомлення (число, мі­сяць, рік)

Час ознайомлення

3 якими матеріалами ознайомлені за цей час

Підпис обвинува­ченого та його за­хисника

3

по

№ тому

Аркуш справи

3

по

1

2

3

4

5

6

7

1.03.06

9 год. ЗО хв

17 год.

1

1

160

Обвинувачений Петренко, захис­ник Дашенко

9 год. 40 х в

16 год. ЗО хв

2

1

125

Обвинувачений Дмитренко, за­хисник Глобов

10 год.

14 год.

3

1

100

Обвинувачений Дронов, захис­ник Клочко

2.03.06

9 год. ЗО хв

16 год. 45 хв

3 2

1 1

100 60

Обвинувачений Петренко, захис­ник Дашенко

9 год. 45 хв

17 год.

1

1

160

Обвинувачений Дронов, захис­ник Клочко

10 год.

17 год.

2 3

126 1

180 60

Обвинувачений Дмитренко, за­хисник Глобов

3.03.06

9 год. ЗО хв

15 год.

2

61

180

Обвинувачений Петренко, захис­ник Дашенко

9 год. 45 хв

16 год. 50 хв

3

1

61 1

100 120

Обвинувачений Дмитренко, за­хисник Глобов

9 год. ЗО хв

17 год.

2

60

Обвинувачений Петренко, захис­ник Дашенко

4.03.06

9 год. 20 хв

16 год. 10 хв

2

61

180

Обвинувачений Дронов, захис­ник Клочко

9 год. 50 хв

12 год.

1

121

160

Обвинувачений Дмитренко, за­хисник Глобов

Слідчий слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві лейтенант

міліції

Підпис (Соловей А. А.)

Зразок обвинувального висновку

«ЗАТВЕРДЖУЮ» Прокурор Шевченківського району м. Києва старший радник юстиції Петров К. П. « » травня 2006 р.