Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Протокол

огляду і виїмки поштово-телеграфної кореспонденції

м. Київ 24 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві старший л-нт міліції Пащенко О. І., у кабінеті начальни­ка 135-го відділення зв'язку м. Києва за адресою: м. Київ, бульвар Шевченка, 15, у період з 12-ї години ЗО хв до 13-ї години 20 хв, при денному освітленні у присутності понятих:

  1. Кравченко Віри Адамівної, яка мешкає за адресою: м. Київ, вул. Конотопська, 15, кв. 36, та працює начальником відділу достав­ ки 135-го відділення зв'язку Шевченківського району м. Києва;

  2. Вихристенко Поліни Василівни, яка мешкає за адресою: м. Київ, вул. Берегова, 15, кв. З, та працює начальником 135-го відділення зв'язку, з додержанням вимог статей 85, 127, 187, 187-1 КПК Укра­ їни та на підставі постанови Голови Апеляційного суду м. Києва від 8 квітня 2006 р., провів огляд і виїмку листа, який надійшов на ім'я Дмитренка Павла Миколайовича за адресою: вул. Косіора, 18, кв. 194, про що склав цей протокол.

Перед початком огляду і виїмки понятим роз'яснено їх право бути присутніми при діях слідчого і заявляти клопотання чи заяви.

які підлягають обов язковому занесенню до протоколу, а також їх­ній обов'язок засвідчити факт, зміст і результати огляду та виїмки.

Оглядом встановлено: кореспонденція, адресована Дмитрен­ку П. М., міститься в конверті з надписом: «Пошта Росії». На конверті є три марки Росії, по одному рублю кожна та одна марка вартістю 5 рублів. Марки погашені штемпелем. Згідно з датою на поштовому штемпелі кореспонденція відправлена із 1-го відділення зв'язку м. Михайлівни Волгоградської обл. 14 квітня 2006 р. Зворот­на адреса не вказана. На момент огляду конверт був у заклеєному стані. З метою перевірки його змісту верхній клапан конверта був відклеєний. У конверті міститься аркуш паперу із учнівського зо­шита в клітинку, розміри якого 10x10 см. На аркуші паперу написа­ний такий текст: «Тату, не хвилюйся, я буду жити у тьоті Валі. Микола».

Конверт разом з листом вилучений для приєднання до кримі­нальної справи.

Заяв та клопотань у зв'язку з оглядом та виїмкою кореспонден­ції не надійшло.

Протокол прочитаний слідчим уголос, записано правильно.

Підпис (Кравченко В. А.) Підпис (Вихристенко П. В.)

Поняті:

Слідчий

ст. лейтенант міліції

Підпис (Пащенко О. І.)

Копію протоколу огляду і виїмки 24 квітня 2006 р. одержав на­чальник відділення зв'язку № 135.

Підпис (Вихристенко П. В.)

Зразок постанови про скасування арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію

Постанова

про скасування арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію

м. Київ 4 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві ст. л-нт міліції Пащенко О. І., розглянувши матеріали кримінальної справи № 12251 за фактом крадіжки індивідуального майна гр. Мельник О. І.,

встановив:

1 березня 2006 р., приблизно о 18-й годині, неповнолітній Дмит-ренко Микола Павлович, перебуваючи у приміщенні універмагу «Україна», розташованого на пл. Перемоги у м. Києві, вчинив кра­діжку індивідуального майна у гр. Мельник О. І.

3 березня 2006 р. Дмитренку М. П. пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України, та засто­ совано щодо нього запобіжний захід - підписку про невиїзд.

6 березня 2006 р. Дмитренко М. П. покинув місце постійного мешкання і почав переховуватися від органів слідства.

8 березня 2006 р. було оголошено його розшук і в цей самий день Головою Апеляційного суду м. Києва винесено постанову про накла­дення арешту та виїмку поштово-телеграфної кореспонденції на ім'я Дмитренка її. М.- батька обвинувачуваного Дмитренка М. П.

4 квітня 2006 р. обвинувачений Дмитренко М. П. затриманий працівниками міліції.

Беручи до уваги, що потреба в арешті та виїмці поштово-теле­графної кореспонденції, яка надходитиме гр. Дмитренку П. М. від­пала у зв'язку з затриманням обвинувачуваного, керуючись ч. 9 ст. 187 КПК України,

постановив:

  1. Скасувати арешт на поштово-телеграфну кореспонденцію гр. Дмитренка Павла Миколайовича, який мешкає за адресою: м. Київ, вул. Косіора, 18, кв. 194.

  2. Копії постанови направити начальникам відділення зв'язку № 135 Шевченківського району та головпоштамту м. Києва для ви­ конання та прокурору Шевченківського району м. Києва для відома.

Слідчий

ст. лейтенант міліції Підпис (Пащенко О. І.)

Коментар.

Арешт накладений на кореспонденцію відповідно до ст. 187 КПК України скасовується, а зняття інформації з каналів зв'язку припи­няється після закінчення терміну, встановленого для виконання цих слідчих дій постановою судді. Слідчий скасовує арешт, накла­дений на кореспонденцію, або припиняє зняття інформації з кана­лів зв'язку, коли у здійсненні цих заходів відпадає необхідність, при закритті кримінальної справи або при передачі її прокуророві в по­рядку, передбаченому ст. 225 цього Кодексу.

Постанова виноситься в режимі, який забезпечує нерозголошення даних досудового слідства або оперативно-розшукової діяльності.

Зразок постанови про проведення обшуку за санкцією прокурора

Проведення обшуку «САНКЦІОНУЮ» Прокурор Голосіївського райо-ну м. Києва радник юстиції

підпис А. П. Кравченко 20 січня 2006 р.

(гербова печатка)