Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Протокол

пред'явлення для впізнання особи поза її візуальним спостереженням

м. Київ І.'! січня '.'()()(і 11

Слідчий слідчого відділу Печерського РУ ГУ МИС України у м. Києві капітан міліції Романенко М. В., керуючись вимогами ста тей 85, 127, 174, у присутності понятих:

  1. Осипенка Павла Романовича, який зареєстрований та мешкає у м. Києві, вул. Комінтерна, 128, кв. 43;

  2. Голуба Григорія Михайловича, який зареєстрований та меш­ кає у м. Києві, вул. Гоголя, 11, кв. 126;

  3. Михайлова Геннадія Григоровича, який зареєстрований та мешкає у м. Києві, вул. Артема, 195, кв. 1;

  4. Романюка Йосипа Павловича, який зареєстрований та мешкає у м. Києві, вул. Астраханська, 212, кв. 173, та оперативного уповно­ важеного відділу карного розшуку Печерського РУ ГУ МВС Украї­ ни у м. Києві ст. л-нта міліції Попова А. С. у спеціально обладнаному кабінеті районного управління при природному освітленні провів пред'явлення свідку Коваленку Віктору Івановичу, який мешкає у м. Києві, вул. Прорізна, 4, кім. 43, у групі:

  1. Брюханова Петра Васильовича, 1971 р. народження, який за­ реєстрований та мешкає у м. Києві, вул. Кравцова, 8, кім. 23 (гурто­ житок), одягнутого у шкіряну куртку чорного кольору, темноволо­ сого, круглолицього, червонощокого, зріст - 178 см.

  2. Півня Семена Дмитровича, 1970 р. народження, який зареєст­ рований та мешкає у м. Києві, вул. Кравцова, 8, кім. 23 (гуртожи­ ток), одягнутого в куртку із шкірозамінника чорного кольору, тем­ новолосого, круглолицього, червонощокого, зріст -180 см.

  3. Обвинуваченого Рибака Григорія Васильовича, 1971 р. наро­ дження, одягнутого у шкіряну куртку чорного кольору, темноволо­ сого, круглолицього, червонощокого. На правій вилиці Рибака є шрам завдовжки близько 1-0 см, який проходить зверху вниз, зріст - 179 см.

До кабінету, спеціально обладнаного для проведення впізнання поза візуальним спостереженням особи, яку впізнають, був достав­лений обвинувачений Рибак Г. В., а також запрошені гр. Брюханов П. В. та Півень С. Д., поняті: Осипенко П. Р. і Голуб Г. М., а також ст. л-нт міліції Попов А. С.

Вказаним учасникам цієї слідчої дії слідчий Романенко роз'яс­нив суть та порядок проведення впізнання поза візуальним спосте­реженням обвинуваченого Рибака Г. В., а понятим - що вони по­винні засвідчити відповідність записів у протоколі виконаним діям.

Після цього слідчий вийшов із зазначеного кабінету і в кабінеті слідчого роз'яснив суть впізнання поза візуальним спостереженням особи, яку впізнають, понятим Михайлову і Романюку та свідку Коваленку В. І., якого попередив про кримінальну відповідальність за давання завідомо неправдивих показань за ст. 384 КК України та за відмову від давання показань за ст. 385 КК України.

Підпис (Коваленко В. І.)

Понятим Михайлову Г. Г. та Романюку Й. П. було роз'яснено, що вони повинні засвідчити відповідність записів у протоколі вико­наним діям.

У відсутність слідчого оперативний уповноважений відділу кар­ного розшуку ст. л-нт міліції Попов А. С. запропонував особам, які пред'являлись для впізнання, сісти на три стільці, які були розстав­лені навпроти дверей кабінету, які мали вічко. Причому обвинува­ченому Рибаку було запропоновано сісти на будь-який із трьох стільців, і він спочатку сів крайнім справа, а потім пересів на серед­ній стілець. Після цього ст. л-нт міліції Попов телефоном сповістив слідчого, що можна розпочинати впізнання. Слідчий, свідок та

поняті підійшли до дверей кабінету, в якому перебували особи, що пред'являлись для впізнання, і слідчий запропонував свідку Кова­ленку В. І. через вічко оглянути осіб, які пред'являються йому для впізнання, і сказати, чи немає серед них того молодого чоловіка, який 20 грудня 2006 р. ввечері вчинив розбійний напад на гр. Кар­наухова.

Свідок Коваленко В. І., оглянув пред'явлених йому на впізнання осіб і через слідчого попросив їх встати зі стільців, повернутися до нього правим боком. Слідчий голосно передав це прохання особам, які пред'являлись на впізнання. Оглянувши їх, свідок заявив, що серед осіб, пред'явлених йому на впізнання, він впізнає молодого чоловіка, який стоїть посередині, як того, що 20 грудня 2005 р. близько 21-ї години поблизу буд. № 15 вул. Володимирській у м. Києві в присутності двох невідомих осіб бив громадянина Карна­ухова і відібрав у нього шкіряну куртку. Впізнає його по зовнішньо­му вигляду, статурі, а також по обличчю з шрамом на правій вили­ці та по витягнутому вперед підборіддю.

Після цього слідчий та поняті Михайлов і Ромашок через вічко подивились в кабінет і переконалися, що на відстані трьох метрів від дверей правим боком до них стояли три молодих чоловіки, на обличчі чоловіка, який стояв середнім, виділявся шрам, а підборід­дя було дуже витягнуте вперед. Після цього слідчий оголосив, що свідок опізнав молодого чоловіка, який стоїть посередині, як того, що 20 грудня 2005 р. близько 21-ї години вчинив розбійний напад нагр. Карнаухова, і попросив його назвати своє прізвище. Молодий чоловік назвався: «Рибак Григорій Васильович».

Впізнання провадилося з 11-ї години ЗО хв до 13-ї години 05 хв.

Протокол прочитаний слідчим уголос свідку Коваленку В. І. та понятим Михайлову Г. Г. і Романюку Й. П., а потім обвинувачено­му Рибаку Г. В., особам, що пред'являлись для впізнання - Брюха-нову П. В. та Півню С. Д., понятим Осипенку П. Р. та Голубу Г. М. і оперуповноваженому відділу карного розшуку Попову А. С.

Записано правильно. Від понятих та інших учасників впізнання зауважень та клопотань не надійшло.

Підпис (Коваленко В. І.)

Підпис (Брюханов П. В.)

Підпис (Півень С. Д.)

Підпис (Рибак Г. В.)

Свідок

Пред'явлені для впізнання особи:

Впізнаний

Поняті:

Підпис (Осипенко П. Р.)

Підпис (Голуб Г. М.)

Підпис (Михайлов Г. Г.)

Оперуповноважений відділу карного розшуку

Слідчий капітан міліції

Підпис (Ромашок Й. П.)

Підпис (Попов А. С.) Підпис (Романенко М. В.)

Зразки постанов про забезпечення конфіденційності даних про особу