Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Протокол

обшуку особи на місці обшуку

16 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Старокиївського РУ ГУ МВС України у м. Києві майор міліції Харченко Г. В. у присутності понятих:

  1. Прохоренка Клима Гордійовича, який мешкає за адресою: м. Київ, вул. Театральна 221, кв. 1, та

  2. Гвозденка Степана Івановича, який мешкає за адресою: м. Київ, вул. Космонавтів, 229, кв. 6,

під час обшуку у квартирі гр. Дмитренка Василя Кіндратовича за адресою: м. Київ, вул. Львівська, 17, кв. 144 та в його присутності з додержанням вимог статей 177, 180, 183, 184, 185, 188 та 189 КПК України провів обшук гр. Дідковського Григорія Вікторовича, 1970 р. народження, який проживає за адресою: Київська обл., м. Фастів, вул. Інтернаціональна, 3, кв. 190.

Обшук гр. Дідковського Г. В. провадився без спостанови у зв'яз­ку з тим, що, перебуваючи в квартирі підозрюваного Дмитрен­ка В. К., де проводився обшук, Дідковський Г. В. отримав від Дмит­ренка і сховав якийсь предмет.

Перед початком обшуку названим вище особам на підставі ч. З ст. 181 КПК України роз'яснено їхнє право бути присутніми при всіх діях слідчого і робити заяви з приводу цих дій і що ці заяви під­лягають обов'язковому занесенню до протоколу. Понятим, крім цього, на підставі ст. 127 КПК України роз'яснено їхній обов'язок засвідчити факт, зміст та результати обшуку.

Перед обшуком гр. Дідковському Г. В. було запропоновано вида­ти предмет, який йому передав Дмитренко В. К., на що Дідков­ський Г. В. відповів, що Дмитренко В. К. йому нічого не передавав.

Дідковський Г. В. був одягнутий у костюм коричневого кольору, білу сорочку, коричневі туфлі.

Під час обшуку у гр. Дідковського Г. В. знайдено і вилучено:

  1. У правій кишені штанів перстень із металу жовтого кольору, завширшки 5 мм, розміром 17,5 мм з одним діамантом. З внутріш­ нього боку на перстні є два надписи. На одному з них вигравірува­ ні літери «ОЮЗ», а на іншому - цифри «583»;

  2. Наручний чоловічий годинник з металу жовтого кольору мар­ ки «Восток». Корпус годинника має форму прямокутника. Цифер­ блат жовтого кольору. На циферблаті замість цифр 1, 3, 5, 7, 9, 11

нанесені крапки із металу жовтого кольору, а замість цифр 2, 4, 6, 8, 10, 12 нанесені радіальні риски із металу жовтого кольору;

3. Знайдені під час обшуку Дідковського Г. В. предмети вилуче­ні, упаковані у коробку із паперу розміром 10x8x3 см і опечатані пе­чаткою слідчого № 23.

Обшук провадився у період з 10-ї години до 10-ї години ЗО хв при природному освітленні.

Дідковський Г. В. заявив, що вилучені у нього годинник та пер­стень з діамантом належать Дмитренку В. К. і під час обшуку у квартирі Дмитренка В. К. були йому передані для зберігання.

Інших заяв, зауважень та клопотань не надійшло.

Протокол прочитаний слідчим вголос, записано правильно.

Особа, яку було піддано обшуку Підпис (Дідковський Г. В.)

Поняті: Підпис (Прохоренко К. Г.)

Підпис (Дмитренко В. К.) Підпис (Харченко Г. В.)

Підпис (Гвозденко С. І.)

Присутні:

Слідчий майор міліції

Копію протоколу обшуку одержав 16 квітня 2006 р.

Підпис (Дідковський Г. В.)

Коментар.

За наявності підстав, передбачених ст. 177 КПК України, з ме­тою вилучення предметів і документів, які можуть мати доказове значення і які знаходяться у певної особи, слідчий може провести обшук особи чи виїмку у неї цих предметів або документів.

Обшук особи або виїмка у неї предметів і документів провадять­ся, в порядку, передбаченому статтями 177 і 178 цього Кодексу (див. коментар до попередніх документів).

Особи, які беруть участь у виконанні цих слідчих дій, повинні бу­ти однієї статі з особою, яку обшукують чи у якої проводиться виїмка.

Обшук співробітника кадрового складу розвідувального органу України при виконанні ним службових обов'язків здійснюється тільки в присутності офіційних представників цього органу.

Під час обшуку або виїмки слідчий повинен вживати заходів до того, щоб не були розголошені виявлені при цьому обставини осо­бистого життя обшукуваного та інших осіб, які проживають або тимчасово перебувають у цьому приміщенні.

Зразок протоколу обшуку особи у зв'язку із затриманням її за підозрою у вчиненні