Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Постанова про привід свідка

м. Київ

20 січня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан міліції Шмаров К. П., розглянувши матеріали кримінальної справи № 11222 за обвинуваченням Довгуна О. О. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України,

встановив:

Свідок по даній кримінальній справі Козак Микола Володими­рович тричі викликався для допиту на 15 та 25 грудня 2005 р., а та­кож на 15 січня 2006 р., разом з тим до цього часу до слідчого не з'явився. Повістки про виклик до слідчого на 15 та 25 грудня 2005 р. своєчасно були вручені свідку особисто, про що є його розписки. Повістку про виклик його для допиту на 15 січня 2006 р. одержува­ти відмовився, без будь-яких підстав заявив, що він не має часу для відвідування органу міліції.

Беручи до уваги, що свідок Козак Микола Володимирович не з'являється без поважних причин для давання показань по вказаній кримінальній справі, керуючись ч. 2 ст. 70 КПК України,

постановив:

  1. Застосувати привід свідка Козака Миколи Володимировича, який зареєстрований та мешкає за адресою: м. Київ, вул. Озер­ на, 179, кв. 191, до Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Киє­ ві 23 січня 2006 р. на 9-ту годину ранку до слідчого Шмарова К. П.

  2. Доручити здійснити привід свідка Козака М. В. черговій час­ тині Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві.

Підпис (Шмаров К. П.)

Слідчий капітан міліції

Постанова мені оголошена 20 січня 2006 р. о 8-й годині.

Підпис (Козак М. В.)

Примітка. Привід свідка та потерпілого слідчий, прокурор або суд мають право застосувати через органи внутрішніх справ у по­рядку, передбаченому статтями 135 і 136 КПК України. Привід свідка без попереднього виклику є незаконним..

Поважними причинами неявки свідка та потерпілого до слідчо­го у призначений термін визнаються: несвоєчасне одержання по­вістки, хвороба та інші обставини, які фактично позбавляють його можливості своєчасно з'явитися до слідчого.

Постанова про привід оголошується перед її виконанням.

Зразок протоколу очної ставки

Протокол очної ставки

м. Київ

20 березня 2006 р.

Очна ставка провадилася у кабінеті слідчого з 14-ї години ЗО хв до 15-ї години 20 хв.

Слідчий слідчого відділу Дарницького РУ ГУ МВС України у м. Києві майор міліції Харченко П. Г. з додержанням вимог ста­ тей 172 та 173 КПК України провів очну ставку між свідком та підозрюваним

Прізвище - Іваненко Прізвище - Колоденко

Ім'я - Петро Ім'я - Микола

По батькові - Васильович По батькові - Семенович

Про кримінальну відповідальність за відмову від давання пока­зань та за давання завідомо неправдивих показань, за статтями 385 та 384 КК України, попереджений.

Свідок Підпис (Іваненко П. В.)

Особам, викликаним на очну ставку, роз'яснено їхнє право після її закінчення, з дозволу слідчого, ставити один одному запитання та вимагати доповнення протоколу і внесення до нього поправок.

Під час допиту на очній ставці дали свідчення:

На запитання: Чи знаєте Ви особу, яка сидить навпроти Вас і в яких стосунках з нею перебуваєте?

Свідок Іваненко відповів: Колоденка, який сидить навпроти ме­не, я вперше побачив 18 березня 2006 р. о 18-й годині у київському універмазі «Україна» поблизу секції жіночого одягу. Жодних сто­сунків між нами немає.

Підпис (Іваненко П. В.)

Підозрюваний Колоденко М. С. відповів: чоловіка, який сидить навпроти мене, я бачу сьогодні вперше, жодних стосунків між нами не існує.

Підпис (Колоденко М. С.)

Запитання свідку: прошу Вас розповісти, за яких обставин Ви вперше побачили підозрюваного Колоденка М. С?

Відповідь свідка: 18 березня 2006 р. о 17-й годині я разом з дру­жиною Іваненко Ніною Василівною приїхали до київського універ­магу «Україна», щоб купити їй шапку. Спочатку ми походили по

універмагу, а о 17-й голині 45 хв піднялися на четвертий поверх, де розташована секція верхнього жіночого одягу. У секції була велика черга, і ми стали в її кінці. Покупці то підходили, дивились ціни, то відходили. Тоді я звернув увагу, як до черги підійшов чоловік, з яким у даний момент провадиться очна ставка, тобто Колоденко. Він переді мною розштовхав покупців у черзі і налягаючи на тих, що стояли попереду, став заглядати всередину секції. Я побачив, як він під час цього правою рукою проник у господарську сумку жін­ки, що стояла перед ним, і дістав звідти косметичку коричневого ко­льору. Косметичку він зразу ж поклав собі в праву кишеню штанів, і в цей час його затримали двоє громадян, як виявилось, працівни­ків міліції.

Підпис (Іваненко В. П.)

Запитання Колоденку: Ви вислухали свідчення свідка Іваненка, що Ви можете пояснити з їх приводу?

Відповідь підозрюваного Колоденка: я вислухав показання свідка Іваненка і підтверджую їх частково. Справді, 18 березня 2006 р. у вказаний час я перебував в універмазі «Україна» на четвертому по­версі поблизу секції «Верхній жіночий одяг». Там було багато лю­дей, і я хотів подивитись на товари, що продавались. Коли я проби­рався до секції, мене затримали якісь два чоловіки, як виявилося, то були працівники міліції. Жодної крадіжки я не скоював, свідок го­ворить неправду.

Підпис (Колоденко М. С.)

Запитання свідку Іваиенку: що Ви можете пояснити, вислухавши показання підозрюваного Колоденка М. С?

Відповідь свідка: я підтверджую свідчення, дані мною, позаяк я говорив тільки правду. Окрім мене, це все бачила і моя дружина, яка і звернула мою увагу на дії Колоденка. Якщо Колоденко заяв­ляє, що я його обмовляю і даю неправдиві показання, то прошу до­питати як свідка мою дружину, яка все бачила. Про це я не розпові­дав, оскільки не хотів, щоб і дружину допитували як свідка. Більше я нічого не можу доповнити.

Підпис (Іваненко В. П.)

Ставити запитання один одному допитувані відмовились.

Підпис (Іваненко В. П.) Підпис (Колоденко М. С.)

Разом з тим підозрюваний Колоденко М. С. попросив доповни­ти протокол очної ставки такими його показаннями:

На попередніх допитах та під час цієї очної ставки я давав не­правдиві показання, заперечуючи вчинення крадіжки. Я повністю

підтверджую показання свідка Іваненка П. В. Все було так, як роз­повів він. Справді, коли я намагався пробратися до секції, щоб по­дивитись, який одяг там продається, я побачив розкриту сумочку у однієї із жінок. У сумочці лежала косметичка, яку я взяв і поклав у праву кишеню штанів. Навіщо я це зробив, пояснити не можу. Інших доповнень не маю.

Підпис (Колоденко М. С.) Протокол прочитаний слідчим уголос, записано правильно.

Підозрюваний Слідчий майор міліції

Свідок Підпис (Іваненко П. В.)

Підпис (Колоденко С. В.) Підпис (Харченко П. Г.)

Примітка. Учасники очної ставки (свідки, потерпілі, підозрю­вані та обвинувачені) підписують кожну сторінку протоколу та свої відповіді.

Зразок клопотання про забезпечення заходів