Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Прокурора

Штамп РУ ГУ МВС України, вих. №

Прокурору м. Києва Державному раднику юстиції 3-го класу Козаченку Д. В.

Зразок заяви про самовідвід слідчого

Прокурору Ватутінського району м. Києва молодшому раднику юстиції Харченку В. 1.

Заява про самовідвід слідчого

У моєм)' провадженні перебуває кримінальна справа № 12-2411 за обвинуваченням Крахмальова В. А. у скоєнні злочину, передба­ченого ч. 2 ст. 187 КК України.

Під час допиту Крахмальова В. А. було встановлено, що він є ро­дичем моєї дружини Прядько Віри Григорівни, що спричиняє ЇЇ за' інтересованість у результатах розслідування.

У зв'язку з тим, що на підставі п. З ч. 1 ст. 60 КПК України я не можу провадити досудове слідство з кримінальної справи, за наяв­ності обставин, які викликають сумнів у моїй об'єктивності, вважаю за необхідне заявити самовідвід від провадження досудового слід­ства по цій справі.

Прошу Вас прийняти відповідне рішення.

Слідчий слідчого відділу Ватутінського РУ ГУ

МВС України у м. Києві капітан міліції Підпис (Прядько О. П.)

21 січня 2006 р.

Відповідно до ч. 2 ст. 114 КПК України направляю кримінальну справу № 24126 за обвинуваченням Шкапенка В. Г. та Карпинсько-го А. М. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України. Прошу вивчити справу та скасувати вказівки прокурора Святошин-ського району м. Києва молодшого радника юстиції Брошка А. А. про перекваліфікацію дій обвинувачених Шкапенка В. та Карпинсько-го А., які мали місце 9 січня 2006 р., на ч. З ст. 186 КК України.

Додаток: матеріали кримінальної справи № 24126 по обвинува­ченню Шкапенка В. Г. та Карпинського А. М. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, на 120 аркушах та заперечен­ня на письмові вказівки прокурора на 1 арк.

Слідчий слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан

МІЛІЦІЇ

Підпис (Трохименко С В.)

Зразок постанови про порушення клопотання

про продовження строків досудового слідства

і тримання обвинувачених під вартою

Строк досудового слідства по кримінальній справі № 044653 до трьох місяців

«ПРОДОВЖУЮ» Прокурор Святошинського райо­ну м. Києва, молодший радник юстиції

підпис (С. І. Савченко) 18 лютого 2006 р.

ПОСТАНОВА

про порушення клопотання про продовження строків досудового слідства

м. Київ 16 лютого 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві л-нт міліції Сюравчик В. Г., розглянувши матеріали кри­мінальної справи № 046553,

встановив:

2 січня 2006 р., у період з 10-ї до 12-ї год. гр. Ващенко П. Г. за по­передньою змовою з гр. Овдієнком С В. з метою крадіжки чужого майна вибили вхідні двері у квартиру № 367 по пр. Червонозоряно-му, 12 у м. Києві, де мешкає гр. Рисаченко К. О., і таємно викрали з квартири ЇЇ індивідуальне майно: чотири золоті обручки загальною вартістю 1350 грн., золотий перстень з печаткою вартістю 1280 гри. та гроші в сумі 200 грн., а всього на суму 2830 грн., чим завдали значної шкоди потерпілій.

Цього самого дня, о 14-й годині ЗО хв, при спробі продати викра­дені золоті речі працівникам заводу «Ремточмеханіка» вони були затримані працівниками міліції.

Все викрадене ними індивідуальне майно гр. Рисаченко К. О. у них вилучене і передане за належністю.

2 січня 2006 р. за фактом крадіжки індивідуального майна гр. Ри­саченко К. О. мною порушена кримінальна справа за ознаками зло­чину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України, і прийнята до прова­дження.

Приводом до порушення кримінальної справи стала заява гр. Рисаченко про крадіжку майна з ЇЇ квартири, а підставою - наяв­ність у діях Ващенка та Овдієнка складу злочину.

2 січня 2006 р. Ващенко П. Г. та Овдієнко С В. були затримані в порядку ст. 115 КПК України, а 5 січня 2006р. стосовно їх Свято-шинським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід -взяття під варту.

4 січня 2006 р. Ващенку П. Г. та Овдієнку С В. пред'явлено об­винувачення у вчиненні крадіжки індивідуального майна гр. Риса­ченко К. О. за попередньою змовою групою осіб, поєднаної з про­никненням в ЇЇ житло, та за ознакою завдання їй значної шкоди.

Допитаний як обвинувачений Ващенко П. Г. у пред'явленому об­винуваченні у скоєнні злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК Укра­їни, винним себе визнав повністю і показав, що 2 січня 2006 р. разом з Овдієнком С. В. прогулювався Червонозоряним проспектом. По­близу автобусної зупинки Овдієнко С. В. побачив свою знайому Рисаченко, яка, не помітивши їх, зайшла в автобус 17-го маршруту. Коли автобус від'їхав, Овдієнко запропонував йому вчинити кра­діжку з її квартири. Вони зайшли у будинок, де розташована квар­тира Рисаченко, підійшли до дверей її квартири. Переконавшись, що інших мешканців квартири вдома немає, вибили двері і зайшли до квартири, звідки викрали гроші в сумі 200 гри., чотири золоті об­ручки та перстень.

Допитаний як обвинувачений Овдієнко С. В. у пред'явленому йому обвинуваченні щодо вчинення злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України, винним себе визнав повністю і підтвердив по­казання обвинуваченого Ващенка в тому, що він разом з Ващенком вчинили крадіжку індивідуального майна та грошей із квартири його знайомої гр. Рисаченко.

Вина Овдієнка С. В. та Ващенка П. Г. у вчиненні злочину, перед­баченого ч. З ст. 185 КК України, повністю підтверджується зібра­ними по кримінальній справі доказами: висновком дактилоскопіч­ної експертизи, згідно з яким три сліди пальців рук, вилучені під час огляду місця пригоди із квартири потерпілої Рисаченко, зали­шені обвинуваченим Ващенком; речовими доказами - чотирма об­ручками та перснем, що були вилучені у Овдієнка та Ващенка під час їхнього затримання та які впізнали потерпіла та її мати гр. Шко-менко В. Г., свідченнями свідка Школярчука А. Г., якому обвинува­чені розповіли про вчинену ними крадіжку.

По даній кримінальній справі виконані всі необхідні і достатні для віддання справи до суду слідчі дії. Разом з тим закінчити про-

вадження по справі в 2-місячний строк немає можливості, оскільки 13 лютого 2006 р. до РУ ГУ МВС України у м. Києві із слідчого ізо­лятора УВС Київської обл. надійшла заява обвинуваченого Овдієн-ка С. В. про раніше вчинені ним, Ващенком та Дмитренком інші злочини на території Київської та Вінницької областей.

Під час допиту по суті фактів, викладених у заяві, Овдієнко показав, що у червні 2005 р. він та Ващенко вчинили крадіжку ма­теріальних цінностей із промтоварного магазину с Скригалівка Фастівського р-ну Київської обл.: того самого місяця він та Дмит-ренко І. П. вчинили крадіжку із магазину «Промтовари» в с. Суха Балка Вінницької обл.

Обвинувачений Ващенко, додатково допитаний про факти, які стали відомі із показань Овдієнка, підтвердив їх і заявив, що магні­тофон марки «Маяк-204», викрадений ними із промтоварного мага­зину с. Скриг&швка Фастівського р-ну Київської обл., він подару­вав своїй знайомій Кириченко Вірі Андріївні. 15 лютого 2006 р. до­питана як свідок Кириченко В. А. показала, що дійсно в червні 2005 р., на день її народження, Ващенко подарував їй новий магні­тофон марки «Маяк-204». Кириченко В. добровільно видала магні­тофон «Маяк-204» працівникам міліції. Вказані факти крадіжок чу­жого майна підтверджені телетайпограмами органів внутрішніх справ.

У зв'язку з викладеним необхідно запитати кримінальні справи із Київської та Вінницької областей, об'єднати їх в одне проваджен­ня, провести повне та всебічне розслідування цих злочинів, встано­вити місце перебування Дмитренка І. П., провести очні ставки між ним та обвинуваченими Овдієнком та Ващенком. У разі потреби провести криміналістичні експертизи, з урахуванням добутих дока­зів, перепред'явити у повному обсязі обвинувачення Овдієнку та Ващенку, пред'явити обвинувачення Дмитренку та обрати йому мі­ру запобіжного заходу, виконати вимоги статей 218-220 КПК Ук­раїни, підготувати й надрукувати обвинувальний висновок та вико­нати ряд інших слідчих дій.

Строк досудового слідства по цій кримінальній справі продов­жується вперше.

Закінчити розслідування по даній справі в повному обсязі до закін­чення двомісячного строку неможливо через причини, зазначені вище.

На підставі викладеного, керуючись ст. 120 КПК України,

постановив:

Порушити перед прокурором Святошинського району м. Києва

клопотання про продовження строку досудового слідства по кримі­нальній справі № 044653 до трьох місяців (до 2 квітня 2006 р.)

міліції

Слідчий слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві лейтенант

Підпис (Сюравчик В. Г.)

Зразок подання про продовження строків тримання обвинувачених під вартою

«ЗГОДЕН»

Прокурор Святошинського райо­ну м. Києва, молодший радник юстиції

підпис (С. І. Савченко) 16 лютого 2006 р.

До Святошинського районного суду м. Києва