Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Зразок подання до суду про накладення арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію

та її виїмку

«ЗГОДЕН»

Прокурор Шевченківського райо­ну м. Києва, радник юстиції

Підпис (Коваль С. А.) 10 березня 2006 р.

(гербова печатка)

Голові Апеляційного суду м. Києва

Подання

про накладення арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію та її виїмку

Мною, слідчим слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві старшим л-нтом міліції Пащенком О. Г, в ході розслідування кримінальної справи № 12251 за фактом крадіжки майна гр. Мельник О. І., порушеної 1 березня 2006 р. за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України, встановлено:

1 березня 2006 р., приблизно о 18-й годині, неповнолітній Дмит-ренко Микола Павлович, перебуваючи у приміщенні універмагу «Україна», розташованого на пл. Перемоги у м. Києві, вчинив кра­діжку майна у гр. Мельник Олександри Іванівни, за що був затри­маний працівниками міліції.

З березня 2006 р. Дмитренку М. П. було пред'явлено обвинува­чення у вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України. У цей самий день щодо нього було застосовано міру запобіжного за­ходу - підписку про невиїзд. У даний час Дмитренко М. П. перехо­вується від органів досудового слідства.

Враховуючи, що про місце свого перебування, він може сповіс­тити, використовуючи поштово-телеграфну мережу, своєму бать­кові Дмитренкові Павлу Миколайовичу, керуючись ст. 187 КПК України, вважаю за доцільне накласти арешт на поштово-телеграф­ну кореспонденцію, яка надходить на ім'я Дмитренка Павла Мико­лайовича до відділення зв'язку № 135 за місцем його проживання м. Київ, вул. Косіора, 18, кв. 194 та на головпоштамт м. Києва з позначкою «до запитання».

На підставі викладеного прошу Вас розглянути подання та

винести постанову про накладення арешту на кореспонденцію -листи всіх видів, які надходять на ім'я Дмитренка Павла Микола­йовича до відділення зв'язку № 135 та на головпоштамт м. Києва з позначкою «до запитання».

Слідчий

Підпис (Пащенко О. Л.)

ст. лейтенант міліції

10 березня 2006 р.

Коментар.

Відповідно до ст. 187 КПК України арешт на кореспонденцію і зняття інформації з каналів зв'язку може бути застосовано лише за наявності достатніх підстав вважати, що у листах, телеграфній та іншій кореспонденції підозрюваного чи обвинуваченого іншим осо­бам або інших осіб підозрюваному чи обвинуваченому, а також у ін­формації, якою вони обмінюються з допомогою засобів зв'язку, міс­тяться дані про вчинений злочин або документи і предмети, що ма­ють доказове значення, і якщо іншими способами одержати ці дані неможливо.

До кореспонденції, на яку може бути накладено арешт, належать листи всіх видів, бандеролі, посилки, поштові контейнери, перека­зи, телеграми, радіограми тощо.

Арешт на кореспонденцію і зняття інформації з каналів зв'язку з метою запобігти злочину може бути застосовано до порушення кримінальної справи.

За наявності підстав слідчий за погодженням з прокурором звер­тається з поданням до голови апеляційного суду за місцем прова­дження слідства про накладення арешту на кореспонденцію чи зняття інформації з каналів зв'язку. Голова суду чи його заступник розглядає подання, вивчає матеріали справи, за необхідності вислу­ховує слідчого, вислуховує думку прокурора, після чого залежно від підстав для прийняття такого рішення виносить постанову про накладення арешту на кореспонденцію чи зняття інформації з кана­лів зв'язку або про відмову в цьому. Постанова оскарженню не під­лягає, на неї не може бути внесено подання прокурором.

У постанові про накладення арешту на кореспонденцію зазнача­ються кримінальна справа і підстави, з яких провадитиметься ця слідча дія, прізвище, ім'я та по батькові особи, кореспонденція якої має затримуватися, точна адреса цієї особи, види поштово-теле­графних відправлень, на які накладається арешт, термін, протягом якого зберігається арешт, назва установи зв'язку, на яку поклада-

ється ооов язок затримувати кореспонденцію і повідомляти про цс слідчого.

У постанові про зняття інформації з каналів зв'язку зазначають­ся кримінальна справа і підстави, з яких провадитиметься ця слідча дія, прізвище, ім'я та по батькові особи, з каналів зв'язку якої має зніматись інформація, точна адреса цієї особи, види цих каналів, термін, протягом якого знімається інформація, назва установи, на яку покладається обов'язок знімати інформацію і повідомляти про це слідчого.

Постанова про накладення арешту на кореспонденцію чи зняття інформації з каналів зв'язку направляється слідчим начальнику відповідної установи, для якого вона є обов'язковою.

Начальник відповідної установи затримує кореспонденцію або знімає інформацію з каналів зв'язку і протягом доби повідомляє про це слідчому.

Зразок протоколу огляду і виїмки поштово-телеграфної кореспонденції