Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Постанова

про призначення фоноскопічноі експертизи

м. Київ

10 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві майор міліції Шмиглов В. І., розглянувши матеріали кри­мінальної справи № 12-2124, порушеної за ознаками ч. 1 ст. 189 КК України,

встановив:

7 квітня 2006 р. об 11-й годині 05 хв на подвір'ї будинку № 15-а по вул. О. Гончара у м. Києві працівники міліції затримали гр. Чи-пінкова Р. Т., який, погрожуючи вбивством, вимагав 1000 дол. США у гр. Синіцина Д. Р.

При допиті підозрюваний Чипінков пояснив, що він у Синіцина гроші не вимагав, а приїхав за грошима на прохання наглядно зна­йомого на ім'я Віктор, зі слів якого Синіцин Д. Р. не повертав йому борг.

Потерпілий Синіцин Д. Р. під час допиту передав магнітну касе­ту з записами погроз вбивством і вимагання доларів США.

Беручи до уваги, що для встановлення, чи записана на магнітну плівку розмова виконана підозрюваним Чипінковим Р. Д., необхід­ні спеціальні знания у галузі криміналістики, керуючись стаття­ми 75 та 196 КПК України,

постановив:

  1. Призначити по цій кримінальній справі фоноскопічну експер­ тизу, проведення якої доручити експертам-криміналістам Київ­ ського науково-дослідного інституту судових експертиз.

  2. Для вирішення експертів поставити такі запитання:

а) Чи немає на магнітній плівці, яку видав потерпілий Сині­ цин Д. Р., ознак монтажу чи змін, внесених під час запису чи після нього?

б) Який дослівний зміст розмови, записаної на магнітній плівці, представленій Синіциним Д. Р.?

в) Чи висловлення погроз, записаних на магнітну плівку, пере­ дану Синіциним Д. Р., належить підозрюваному Чипінкову Р. Д.?

  1. Для дослідження направити експертам касету з магнітною плівкою, передану потерпілим Синіциним Д. Р., упаковану і опеча­ тану печаткою № 35, касету з магнітною плівкою, на якій записана усна мова підозрюваного Чипінкова Р. Д., що виготовлена як зразок для експертного дослідження, упакована й опечатана печаткою № 35.

  2. На прохання експертів направити для ознайомлення матеріа­ ли кримінальної справи.

  3. Копію цієї постанови направити експертам.

Слідчий майор міліції

Підпис (Шмиглов В. І.)

Зразок постанови про призначення дактилоскопічної експертизи

Постанова

про призначення дактилоскопічної експертизи

15 квітня 2006 р.

м. Київ

Слідчий слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан міліції Харченко О. В.,/розглянувши матеріали кримінальної справи № 10-1703, порушеної за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України,

встановив:

У ніч на 10 квітня 2006 р. із продовольчого магазину «Сільпо», розташованого у м. Києві по вул. Гарматній, 5, вчинено крадіжку спиртних напоїв та продуктів харчування.

Під час огляду місця пригоди на сейфі у магазині виявлені та ви­лучені на 4 дактилоплівках 4 сліди пальців рук, які не належать працівникам магазину.

У скоєнні цього злочину підозрюється гр. Шилов І. К.- мешка­нець м. Фастова, який під час допиту заявив, що у вказаному мага­зині він ніколи не був.

Беручи до уваги, що для з'ясування, чи не підозрюваним Шило-вим І. К. залишені сліди пальців рук на сейфі у магазині, необхідні спеціальні знання у галузі криміналістики, керуючись статтями 75 та 196 КП К України,

постановив:

  1. Призначити по цій кримінальній справі дактилоскопічну екс­ пертизу, проведення якої доручити експерту-криміиалісту експерт­ ного відділення Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітану міліції Грищенку С. І.

  2. Для вирішення експерту поставити такі запитання:

Чи придатні для ідентифікації особи 4 сліди пальців рук, вилуче­ні з магазину «Сільпо» 10 квітня 2006 р. під час огляду місця при­годи? Якщо придатні, то чи не залишені вони підозрюваним Шило-вим 1. К.?

  1. Для дослідження експерту направити 4 дактилоплівки зі слі­ дами пальців рук, вилучені при огляді місця пригоди, та дактило- карту підозрюваного Шилова Г К.

  2. Направити експерту на його прохання матеріали кримінальної справи.

5. Копію цієї постанови направити експерту-криміналісту Гри­щенко СІ.

Слідчий капітан міліції

Підпис (Харченко О. В.)

Зразок протоколу роз'яснення прав та обов'язків експерта