Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Протокол про відмову від захисника

м. Київ

14 лютого 2006 р.

Ст. слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС Ук­раїни у м. Києві капітан міліції Сімак О. В., у зв'язку з проведенням досудового слідства по кримінальній справі № 12-484, керуючись ч. 2 ст. 46, та ст. 85 КПК України, в період з 16-ї години ЗО хв до 17-ї години склав цей протокол про те, що підозрюваний у кражі чу­жого майна Коваленко Василь Петрович відмовився від правової допомоги захисника - адвоката Шевченка В. А.

Свою відмову Коваленко В. П. мотивував тим, що адвокат, ви­слухавши його доводи про те, що він ніякої крадіжки не скоїв, що його затримання є помилкою слідчих органів, заявив, що йому не вірить, і зможе йому допомогти лише за умови, що він зізнається у вчиненні крадіжки.

Протокол мною прочитаний, записано правильно. Прошу Вас надати мені іншого захисника до повернення з відпустки адвоката Богача Петра Васильовича.

Підпис (Сімак О. В.)

Протокол склав ст. слідчий

Зразок постанови про прийняття відмови від захисника

Постанова про прийняття відмови від захисника

м. Київ 14 лютого 2006 р.

Ст. слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС Ук­раїни у м. Києві капітан міліції Сімак О. В., розглянувши матеріали кримінальної справи № 12-484, порушеної за фактом таємного ви­крадення чужого майна,

встановив:

18 січня 2006 р. в період з 9-ї до 12-ї години не встановлена слід­ством особа шляхом підбору ключа до замка вхідних дверей, про­никла в квартиру № 15, будинку № 3 на вул. Зоологічній у м. Киє­ві, звідки таємно викрала майно, що належить гр. Шемченко В. К.

20 січня 2006 р. о 18-й годині ЗО хв у порядку ст. 115 КПК Укра­ їни за підозрою у вчиненні даної крадіжки було затримано гр. Кова­ ленка Василя Петровича, 15 травня 1980 р. народження.

Під час затримання йому роз'яснили права підозрюваного, в тому числі і право мати захисники та побачення з ним до першого допиту.

Він заявив бажання мати своїм захисником адвоката Богача Пет­ра Васильовича, який працює у Київській міській колегії адвокатів.

21 січня 2006 р. було встановлено, що адвокат Богач Петро Васи­ льович перебуває у відпустці за межами України і повернеться до Києва лише 14 лютого 2006 р., про що і було повідомлено підозрюва­ ному Коваленку В. П. Оскільки була нагальна потреба в проведенні невідкладних слідчих дій, в порядку ст. 47 КПК України тимчасово захисником Коваленка В. П. був призначений адвокат Шевченко В. А.

21 січня 2006 р. о 14-й годині 40 хв після побачення з адвокатом Шевченком В. А. Коваленко В. П. відмовився від його послуг, про що було складено протокол. Свою відмову мотивував тим, що адво­кат, вислухавши його доводи про те, що він ніякої крадіжки не ско­їв, що його затримання є помилкою слідчих органів, заявив, що йому не вірить і зможе йому допомогти за умови, що він зізнається у вчиненні крадіжки.

Наведені підозрюваним Коваленком В. П. мотиви заслуговують на увагу, оскільки захисник, відповідно до ч. 1 ст. 48 КПК України, зобов'язаний використовувати передбачені КПК України та інши­ми законодавчими актами засоби захисту з метою з'ясування обста­вин, які спростовують підозру чи обвинувачення, пом'якшують чи

виключають кримінальну відповідальність підозрюваного, обвину­ваченого, підсудного, засудженого та надавати їм необхідну юри­дичну допомогу.

На підставі викладеного, керуючись ч. 2 ст. 46, ст. 130 КПК Ук­раїни,

постановив:

  1. Прийняти відмову підозрюваного Коваленка В. П. від захис­ ника - адвоката Шевченко В. А.

  2. Роз'яснити підозрюваному Коваленку В. П. його право запро­ сити іншого захисника.

  3. Про прийняте рішення повідомити підозрюваного.

Ст. слідчий

капітан міліції Підпис (Сімак О. В.)

Зразок підписки про нерозголошення даних досудового слідства