Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Протокол огляду документа

м. Київ 20 січня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Голосіївського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан міліції Галачан В. І. у кабінеті слідчого при природ­ному освітленні у період з 10-ї години 20 хв до 11 години 05 хв у присутності понятих: Коваленка Михайла Петровича, який мешкає

у м. Києві, вул. Артема, 17, кв. 11, та Харченка Григорія Митрофа-иовича, який мешкає у м. Києві, вул. Озерна, 134, кв. 11, керуючись статтями 127, 190, 191 та 195 КПК України, провів огляд поштово­го конверта з листом, знайденим 19 січня 2006 р. потерпілою Охрі-менко В. П. у своїй поштовій скриньці.

Перед початком огляду понятим Коваленку М. П. та Харчен­ку Г. М. роз'яснено їхнє право робити зауваження, які підлягають занесенню до протоколу, а також, що вони зобов'язані засвідчити факти, зміст та результати огляду.

Оглядом установлено: знайдений потерпілою Охріменко В. П. конверт з листом виготовлений фабричним способом із паперу бі­лого кольору. Конверт відкритий. На конверті відсутній поштовий штемпель місця відправлення і місця отримання. На конверті вико­наний кульковою ручкою пастою чорного кольору друкованими літерами рукописний текст адреси потерпілої: «м. Київ, вул. Шкіль­на, буд. 1, кв. 95, Охріменко Валентині Петрівні». Марка на конвер­ті відсутня. Інших написів на конверті немає. На верхньому клапа­ні конверта розміщений такий текст: «Внимание! Образец написа­ния цифр индекса» і написані цифри від «0» до «9» включно. На нижньому клапані розміщений текст такого змісту: «Минская фабрика бумажно-беловых товаров». У конверті міститься аркуш паперу із учнівського зошита в клітинку. Аркуш розміром 20x10 см. На аркуші кульковою ручкою пастою чорного кольору друковани­ми літерами виконано текст: «Забери заяву, інакше смерть».

Після огляду конверт та аркуш із вказаним текстом вкладено у конверт із коричневого паперу, розміром 20x25 см для направлення на почеркознавчу експертизу. Конверт заклеєно клеєм ПВА. На клапани конверта у місці їх стикання наклеєно аркуш паперу розмі­ром 4x4 см з відбитком печатки, на якому по колу чітко видно текст: «Для пакетів», а в центрі літери «МВС».

На конверті слідчим написано його вміст і завірено підписами слідчого та понятих.

З приводу порядку огляду і змісту протоколу жодних заяв та клопотань не надійшло.

Протокол прочитаний слідчим вголос, записано правильно.

Поняті: Підпис (Коваленко М. П.)

Підпис (Харченко Г. М.)

Слідчий

капітан міліції Підпис (Галачан В. І.)

Зразок протоколу огляду речових доказів

Протокол огляду речових доказів

м. Київ

17 лютого 2006 р.

Старший слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан міліції Шевчук В. В. у кабінеті слідчого при природному освітленні у період з 14-ї години ЗО хв до 15 години 40 хв у присутності понятих:

  1. Зайчука Григорія Даниловича, який мешкає у м. Києві, вул. Щер­ бакова, 91, кв. 36;

  2. Шовкуна Дмитра Григоровича, що мешкає у м. Києві, вул. Са­ лютна, 95, кв. 1,

керуючись статтями 127, 190, 191 та 195 КПК України провів ог­ляд речей, вилучених 16 лютого 2006 р. під час обшуку у квартирі підозрюваного Герасимова Гаврила Івановича, за адресою: м. Київ, вул. Пушкіна, 1, кв. 34.

Понятим Зайчуку Г. Д. та Шовкуну Д. Г. роз'яснено їхнє право робити зауваження з приводу огляду речових доказів, які підляга­ють обов'язковому занесенню до протоколу, та обов'язок своїми підписами засвідчити факт, зміст та результати огляду. Оглядом встановлено:

1. Годинник наручний чоловічий в корпусі з металу жовтого ко­ льору марки «Електроніка-5». На корпусі годинника знаходяться чотири кнопки. Циферблат годинника чорного кольору, на якому у верхній частині є написи «Електроніка-5», свет, выбор, старт-стон, установка, режим», а нижче цих написів написані літери: <<п, в, с, ч, п, с, в». На нижній частині циферблату фарбою жовтого кольору зобра­ жено нотний стан зі скрипічним ключем та чотирма нотами, а також зображенням силуету спортсмена, що біжить. Між цими написами на циферблаті розташований прямокутний екран, на якому висвічують цифри «14.50» та «17». Під цифрою «17» написане слово «дата».

На внутрішній поверхні корпусу годинника вигравірувано Знак якості з написом «СССР», а також цифри «68980». Крім цього, на цій самій поверхні вигравіруваний підпис: «Михайлу Івановичу від співробітників».

До годинника прикріплений браслет з металу жовтого кольору;

2. Наручний жіночий годинник марки «Слава» з механізмом № 95344 в корпусі з метал)' жовтого кольору.

Циферблат годинника білий з цифрами жовтого кольору, з трьо-

ма стрілками: великою секундною, годинниковою та хвилинною. Стрілки з металу жовтого кольору, браслет з металу жовтого кольо­ру, замок якого зіпсований;

  1. Жіночий костюм з тканини «мокрий шовк» чорного кольору, рукав «реглан», ґудзики металеві чорного кольору, спідниця із за­ стібкою «блискавка» завдовжки 17 см.

  2. Шкіряний кейс чорного кольору з двома металевими замками із металу жовтого кольору і пластмасовою ручкою чорного кольору, в якому знаходиться підручник «Українська мова» для 7-го класу автора Кисіля А. К., на 17-й сторінці кульковою ручкою пастою си­ нього кольору написані такі слова: «Кравченко Надя».

Після огляду всі перелічені предмети сфотографовані фотоапа­ратом «Зеніт-Е», на фотоплівку 45 одиниць, при витримці 1/250 та діафрагмі «8».

Від понятих жодних заяв, клопотань та зауважень щодо порядку огляду, змісту протоколу не надійшло.

Протокол прочитаний слідчим вголос. Записано правильно.

Поняті: Підпис (Зайчук Г. Д.)

Підпис (Шовкун Д. Г.)

Ст. слідчий

капітан міліції Підпис (Шевчук В. В.)

Зразок постанови про приєднання до кримінальної справи речових доказів