Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Протокол

роз'яснення особі змісту ч. 1 ст. 63 Конституції України

6 квітня 2006 р. . м. Київ

Інспектор дізнання Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан міліції Шовковий В. В. відповідно до ст. 85 КПК України в приміщенні РУ склав цей протокол про те, що в період з 17-ї до 17-ї год. 15 хв. у кабінеті дізнавача роз'яснив гр. Шмиглову Григорію Омеляновичу зміст ч. 1 ст. 63 Конституції України.

Гр. Шмиглову Г. О. роз'яснено, що він відповідно до ч. 1 ст. 63 Конституції України не несе відповідальності за відмову давати по­яснення щодо себе, своїх батьків, дружини (чоловіка), дітей, рідних братів і сестер, діда, баби, внуків.

Ознайомившись із змістом ч. 1 ст. 63 Конституції України гр. Шмиг­лов Г. О. заявив, що згоден давати пояснення відносно своїх дій.

Протокол мною прочитаний, записано вірно.

Громадянин підпис (Шмиглов Г. О.)

Протокол склав інспектор дізнання Шовковий В. В.

Примітка. Відповідно до ст. 63 Конституції України особам, які вчинили правопорушення, повинно роз'яснюватись їх право давати пояснення щодо себе, членів сім'ї та близьких родичів.

Ст. 32 КПК України роз'яснює, що близькими родичами є бать­ки, дружина, діти, рідні брати і сестри, дід, баба, внуки.

Зразок зобов'язання правопорушника

з'являтися на виклики органів дізнання

та суду, повідомляти про переміну місця

проживання

■:

ЗОБОВ'ЯЗАННЯ

м. Київ 6 квітня 2006 р.

Я, Шмиглов Григорій Омелянович, що мешкає у м. Києві по вул. Партизанів, 15, кв. ЗО, у зв'язку з вчиненням крадіжки індиві­дуального майна гр. Позіхайло Ольги Михайлівни, про що є відпо­відні матеріали і відповідно до ч. 2 ст. 426 КПК України зобов'язуюсь своєчасно з'являтись на виклики органу дізнання, прокурора і суду, а у випадку зміни свого місця проживання терміново повідомлю про це.

Правопорушник

Підпис (Шмиглов Г. О.)

Зразок вимоги про наявність або відсутність

судимостей за матеріалами провадження

протокольної форми

Штамп ОВС (вихідний № та дата)

Виконується поза чергою з по­верненням протягом двох діб Інформаційне бюро МВС України м. Київ, вул. Богомольця, 13

ВИМОГА

про наявність або відсутність судимостей за матеріалами провадження протокольної форми

На гр. Шмиглова Григорія Омеляновича, 13 квітня 1975 р. на­родження, який зареєстрований та мешкає у м. Києві, вул. Партиза­нів, 15, кв. ЗО.

Відповідь прошу направити за адресою: м. Київ, вул. Борулі, 15, Святошинське РУ ГУ МВС України у м. Києві.

Начальник Святошинського РУ ГУ МВС

України у м. Києві підполковник міліції Підпис (Ковальчук П. П.)

ур України у м. Києві капітан міліції

6 квітня 2006 року

Зобов'язання прийняв інспектор дізнання Святошинського РУ ГУ управління МВС У

Підпис (Шовковий В. В.)

Зразок протоколу заяви про скоєння злочину

Протокол заяви про скоєння злочину

м. Київ

Примітка. Окрім зобов'язання та вимоги про наявність або від­сутність судимості відповідно до ст. 426 КПК України до протоко­лу додаються пояснення правопорушника, очевидців та інших осіб, характеристики з місця роботи, місця проживання або навчання правопорушника та інші матеріали, які мають значення для розгля­ду справи у суді.

З квітня 2006 р.

Ст. оперуповноважений відділу карного розшуку Печерського РУ ГУ МВС України у м. Києві майор міліції Гринько А. А. відпо­відно до вимог статей 95, 97 КПК України прийняв усне повідом­лення про скоєння злочину від Петренка Івана Васильовича, ЗО січня 1976 р. народження, уродженця с Пінчуки Васильківсько­го р-ну Київської обл., українця, безпартійного, що зареєстрований та мешкає за адресою: м. Київ, вул. Індустріальна, 301, кв. 10, пра­цює слюсарем на заводі «Ремточмеханіка», який пред'явив військо­вий квиток серії Н7, № 254520, виданий 20.02.1994 р. військкома­том Васильківського району Київської обл.

Гр. Петренко І. В., попереджений про кримінальну відповідаль-

ність за ст. 383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочинч/.

Підпис (Петренко І. В.)

Гр. Петренко І. В. заявив:

Сьогодні, 3 квітня 2006 р., я отримав на заводі заробітну плату у сумі 655 грн. о 16-й годині ЗО хв, після закінчення робочого дня я пі­шов до універмагу, що розташований на пр. Перемоги, 60, щоб купити собі туфлі. В універмазі, поблизу секції «Чоловіче взуття», було багато людей, і я постійно перевіряв наявність грошей, щі зна­ходилися в портмоне у правій боковій зовнішній кишені куртки. Коли підійшла моя черга, я приміряв туфлі і вирішив їх купити. Пі­дійшовши до каси, щоб розрахуватися за покупку, я виявив відсут­ність портмоне з грошима і зрозумів, що їх у мене викрали. Це ста­лося близько 17-ї години. У мене вкрадено портмоне вартістю 25 грн. та гроші в сумі 655 грн., всього на суму 680 грн. Хто вчинив крадіжку мені невідомо.

Протокол мною прочитаний,

з моїх слів записано правильно Підпис (Петренко І. В.)

Протокол заяви склав ст. оперуповноважений майор міліції Підпис (Гринько А. А.)

адресою. Три місяці я не працюю у зв'язку з відсутністю роботи. Дружина також не працює, оскільки доглядає за малолітніми діть­ми. Вважаючи своє становище безвихідним, я вирішив вчинити крадіжку продовольчих товарів з магазину. З цією метою ЗО січня поточного року, в 0 год. 25 хв я підійшов до гастроному № 36 рай-гастрономторгу Харківського р-ну м. Києва і за допомогою лома, якого взяв з протипожежного щита у приміщенні гастроному, зір­вав навісний замок на дверях і зайшов до гастроному. Перебуваючи кілька хвилин у гастрономі, я подумав, що свій матеріальний стан шляхом крадіжки не поліпшу і вирішив відмовитись від задумано­го. Нічого не викравши, я вийшов з гастроному, зателефонував за тел. «02», і сповістив міліцію, що хтось проник у гастроном. Доче­кавшись за сусіднім будинком приїзду працівників міліції, я пішов додому.

Про вчинене розповів дружині і за її порадою прийшов до міліції з повинною. Раніше я ніяких злочинів не вчиняв і в майбутньому вчиняти їх не буду.

Протокол мною прочитаний, з моїх слів записано правильно. Підпис (Кравченко П. В.)

Старший оперуповноважений відділу карно­ го розшуку Харківського РУ ГУ МВС Украї­ ни у м. Києві майор міліції Підпис (Кириченко М. Д.)

Зразок протоколу явки з повинною