Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразки процесуальних документів.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
551.46 Кб
Скачать

Постанова

про проведення обшуку за санкцією прокурора

м. Київ 20 січня 2006 р.

Ст. слідчий слідчого відділу Голосіївського РУ ГУ МВС Украї­ни у м. Києві майор міліції Федоренко Г. Л., розглянувши матеріа­ли кримінальної справи № 10345 про злочин, передбачений ч. 4 ст. 186 КК України,

встановив:

18 січня 2006 р., приблизно о 23-й годині, Петров К. П. у під'їзді будинку № 15 по вул. Тракторній у м. Києві відкрито заволодів коштовностями та грошима гр. Крученої Н. В., які після вчинення злочинних дій він може зберігати за місцем своєї роботи у вироб­ничому приміщенні ВАТ «Вулкан», вул. Лугова, 12, оскільки в ніч з 18 на 19 січня 2006 р. Петров К. П. працював у нічну зміну з 0.00 до 8.00.

Керуючись ст. 177 КПК України,

постановив:

  1. Провести обшук на робочому місці підозрюваного Петро­ ва К. П. у виробничому приміщенні ВАТ «Вулкан» за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 12.

  2. Копію постанови направити прокуророві Голосіївського райо­ ну м. Києва.

Ст. слідчий

майор міліції Підпис (Федоренко Г. Л.)

Коментар.

Відповідно до ст. 177 КПК України обшук проводиться в тих ви­падках, коли є достатні підстави вважати, що знаряддя злочину, ре­чі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини у справі чи

забезпечення цивільного позову, містяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Обшук проводиться також і в тому випадку, коли є достатні дані про те, що в певному приміщенні або місці знаходяться розшукува­ні особи, а також трупи чи тварини.

Обшук проводиться за вмотивованою постановою слідчого з санкції прокурора чи його заступника, за винятком житла чи іншо­го володіння особи.

Зразок постанови про проведення обшуку без санкції прокурора

Постанова

про проведення обшуку без санкції прокурора

м. Київ 20 січня 2006 р.

Ст. слідчий слідчого відділу Голосіївського РУ ГУ МВС Украї­ни у м. Києві майор міліції Федоренко Г. Л., розглянувши матеріа­ли кримінальної справи № 10345 про злочин, передбачений ч. 4 ст. 186 КК України,

встановив:

18 січня 2006 р., приблизно о 23-й годині, Петров К. П. у під'їзді будинку № 15, вул. Тракторна у м. Києві відкрито заволодів кош­товностями та грошима гр. Крученої Н. В.

20 січня 2006 р. о 19-й годині, під час обшуку у квартирі підозрю­ваного Петрова К. П. від його матері стало відомо, що частину кош­товностей Петров К. П. для реалізації передав гр. Вихристенко-ві Д. Г., який працює ювеліром ЗАТ «Завод «Ремточмеханіка».

Беручи до уваги, що у даний час одержати санкцію прокурора на проведення обшуку немає можливості, а зволікання з його прове­денням може призвести до втрати речових доказів у кримінальній справі, керуючись ч. 4 ст. 177 КПК України,

постановив:

  1. Провести 20 січня 2006 р. обшук на робочому місці гр. Вихрис- тенка Дмитра Григоровича у виробничому приміщенні ЗАТ «Завод «Ремточмеханіка» за адресою: м. Київ, вул. Механізаторів, 15, з ме­ тою вилучення золотих сережок та обручок, які передав йому гр. Петров К. П.

  2. Копію постанови направити прокуророві району.

Ст. слідчий

майор міліції Підпис (Федоренко Г. Л.)

Коментар.

У невідкладних випадках обшук, за винятком житла чи іншого володіння особи, може бути проведений без санкції прокурора, але з подальшим повідомленням прокурора в добовий строк про прове­дений обшук та його результати.

Зразок повідомлення прокурору про проведений обшук

Прокурору Голосіївського району м. Києва раднику юстиції Кравченку А. П. 02146, м. Київ, вул. Павлова, 7