Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pos_bnik.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
25.61 Mб
Скачать

Розділ 5 приклади розробки проектів

    1. Проектування технологічного циклу

Метою виконання курсового проекту із наданої теми є поглиблення і закріплення теоретичних знань і засвоєння засобів операційних розрахунків при дослідженні і вирішенні питань планування і управління організаціями, що здійснюють виробничі функції.

У разі виконання курсового проектування студенти повинні провести планові розрахунки до визначення організаційних характеристик виробництва, вибору організаційно-правових форм і організаційної структури організації (підприємства), по визначенню економічних показників продукціі, що виробляється і на цій основі обрати найбільш доцільний варіант створення виробництва нової фірми.

Структурно проект повинен містити таку інформацію:

1.Вихідні дані.

2.Вступ, де коротко описуються сучасні задачі у галузі операційної стратегії і управління операційною діяльністю.

3. Економічне обґрунтування створення організації, правовий статус.

4. Організаційно-економічні характеристики підприємства.

5. Основні показники діяльності.

6. Обґрунтування обраних методів розрахунків проектних завдань.

7. Економіко-математичний аналіз.

Загалом, проект повинен містити зміст, вступ, у розділах таблиці і графічні ілюстрації до розрахунків, загальні висновки до роботи та список використаних літературних джерел.

Сутність змістової частини проекту полягає в такому:

Перш за все зауважимо, що на підставі змісту курсового проекту і якості його захисту формується рейтингова і національна оцінка студенту.

Предметом даного курсового проекту є організаційно-економічне обґрунтування створення нової виробничої фірми яка має одну із передбачених Кодексом України організаційно-правових форм. При цьому передбачається, що в попередньому було проведено комплексний маркетинговий аналіз, який дозволив визначити вид і технічні характеристики виробу, що планується випускати дана організація; встановлено очікуваний об’єм попиту і відповідно найбільш раціональний обсяг випуску цього виробу.

Крім того розглядаються два варіанти організації технологічного процесу виробництва продукту із яких потрібно обрати найбільш доцільний.

Примітка для викладача: Якщо завдання до проекту розподіляються по варіантах, то початкові дані слід використовувати із табл. 5.1. Відповідний номер варіанту визначається по першій і останній цифрі номеру залікової книжки студента за таким алгоритмом: остання цифра визначає основний варіант технологічного процесу, що приймається, перша – альтернативний варіант. Місячна програма випуску у разі двохзмінного режиму роботи підприємства приймається такою, що дорівнює номеру залікової книжки студента із округленням останніх двох цифр до 100. Наприклад, якщо номер 35-265, то варіанти: 5 – основний, 3 – альтернативний, місячна програма – 35300 одиниць.

Курсовий проект виконується в такій послідовності:

- Розраховуються основні організаційні характеристики потокової лінії, виходячи із умов основного варіанту прийнятого технологічного процесу.

- Обирається організаційно - правова форма фірми і наводитися її організаційна структура.

- Розраховуються основні економічні показники по кожному варіанту організації виробничого процесу із врахуванням специфіки обраної організаційно-правової форми підприємства. Після цього відбувається розрахунок економічного ефекту по кожному із варіантів, що розглядаються і робиться вибір найкращого з них за критерієм максимуму економічного ефекту.

Довідкові дані, що не наведені у посібнику, але потрібні для проектування, студент знаходить самостійно на підприємстві (поточно-звітні матеріали), із нормативної і довідкової літератури, із лекцій і консультацій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]