Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pos_bnik.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
25.61 Mб
Скачать

Мета і завдання дисципліни

Викладання дисципліни “Операційний менеджмент” розглядається як один з етапів фундаментальної підготовки майбутніх спеціалістів – менеджерів і переслідує такі цілі:

1. Ознайомлення студентів з сучасними напрямками розвитку операційного менеджменту в умовах ринкової економіки;

2. Формування стійких знань і самостійне осмислення студентами ринкових підходів, набуття ними навичок і умінь самостійного пошуку альтернативних варіантів раціональної організації і ефективного функціонування проектів, процесів в сферах виробництва і сервісу.

Тематика дисципліни охоплює прогресивні форми організації операційної діяльності менеджера у виробництві і сервісі. Особлива увага спрямована на пошуки економічно-доцільних рішень у сфері проектування продукту і технологічних процесів, управління проектами і процесами, на обізнаність з питань стратегії конкурентної стійкості організації.

Основне завдання дисципліни “Операційний менеджмент”, таким чином, зводиться до трансформації загальних принципів менеджменту у конкретні спеціальні прийоми з управління основними операціями, що пов’язані з факторами економічного розвитку і конкурентоспроможності організації. Професійне мислення і знання, практичні навички студентів мають формуватись на підставі лекційних, практичних, самостійних і лабораторних занять, виконання курсового проекту і виробничої практики

Перелік основних нормативних тем дисципліни

Теми розроблені відповідно до програми нормативної дисципліни “Операційний менеджмент” для студентів напряму підготовки 0502 "Менеджмент" (Розроблено та внесено Київським національним торговельно-економічним університетом, Національним технічним університетом «Київський політехнічний інститут»).

Тема 1. Операційний менеджмент як різновид функціонального менеджменту

Тема 2. Операційна система і операційна стратегія

Тема 3. Операційна система організацій

Тема 4. Операційна діяльність: ресурси, процеси та результати

Тема 5. Управління процесами проектування операційної системи

Тема 6. Управління поточним функціонуванням операційної системи

Тема 7. Управління проектами

Тема 8. Менеджмент якості та управління продуктивністю операційної діяльності.

На підставі нормативних вимог до викладання дисципліни "Операційний менеджмент" та для підсилення прикладної спрямованості процедур курсового проектування нами сформовані відповідні комплексні теми, завдання до виробничої практики, що містять практичні питання, розкривають сутність дисципліни і сприяють поглибленню засвоєння теоретичного матеріалу.

Рекомендована тематика завдань курсового проекту

1. Управління проектами і процесами

Проектування операційної системи організації

1. Розробка проекту нового продукту і вибір технологічного процесу у сфері виробництва: - проектування нового продукту та технологічного процесу; 2. Проектування послуг і вибір процесу обслуговування: - проектування сервісних організацій та сервісна стратегія;

- сервіс-системні матриці і сервісні гарантії.

Управління системами масового обслуговування (СМО): 1. Економічні характеристики, пропускна спроможність і експлуатаційні витрати систем масового обслуговування. Моделі черг. Вибір ефективної системи, аналіз техніко-економічних параметрів на основі автоматизованих процедур.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]