Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pos_bnik.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
25.61 Mб
Скачать

Управління витратами в організації аграрної сфери діяльності

Завдання 1. Визначте сутність поняття “управління витратами”. Опишіть організаційно-економічні важелі до зниженню витрат. Який існує розподіл задач і відповідальності серед менеджерів різних рівнів? Наведіть методи розрахунків і аналізу витрат.

Завдання 2. Визначте взаємозв’язки обсягів виробництва, прибутку і витрат. Яка система розрахунку собівартості застосовується в організації. Бюджетування: постачання і документообіг. Контроль за витратами (методи).

Завдання 3. Врахування витрат на процес виробництва в цілому і продукцію. Впровадження управлінського обліку. Операційний контроль за витратами. Схема і структура аналізу витрат.

Завдання 4. Визначте методи організації інформаційних потоків в системі управління витратами. Формування, збирання і обробка інформації. Автоматизація планово-контрольних розрахунків (використайте інформаційні системи, "1С-менеджмент", СППР „Технологічна картка”, програмний модуль „Авто-калькулятор”).

Функції менеджменту у процесі розробки і управління проектами

Завдання 1. Вивчить і опишіть існуючу в організації систему розробки проекту продукту, або послуги. Який застосовується метод, хто цим займається і функції виконавців? Зніміть копію з якогось реального проекту. Зробіть аналіз і додайте ваш коментар до якості проекту і можливості управління процесом.

Завдання 2. Визначте ефективність існуючих в організації методів розробки проекту. Вкажіть слабкі і сильні сторони існуючих в організації проектів продукту або процесу.

Завдання 3. Визначте роль організації, її цілі, стратегію розвитку, зробіть аналіз сильним і слабким сторонам, виділіть основні фактори зовнішнього впливу, зробіть SWOT – аналіз, аналіз Паретто.

Управління інноваційною діяльністю

Завдання 1. Основні риси і принципи розробки інноваційних проектів. Визначте наявність інноваційної діяльності і інноваційних проектів в організації. Ознайомтесь з структурною побудовою цих проектів.

Який інструментарій використовується при розробці? Ознайомтесь з супровідними матеріалами. Зробіть калькуляцію витрат.

Завдання 2. Визначте наявність інноваційної діяльності організації. Як здійснюється розподіл праці в цій діяльності? Зробіть аналіз діяльності конкретного операційного менеджера або маркетолога.

Завдання 3. На прикладі одного інноваційного проекту визначте його ефективність, передумови і термін повернення витрат. Зробіть відповідні розрахунки, супроводіть їх графіками і схемами.

Завдання 4. Виявіть, які інновації були впровадженні в господарську діяльність організації за останні 3 – 5 років. Яка інноваційна стратегія організації (наявність проекту) виявилась найкращою? Опишіть процедури контролю за виконанням інноваційного проекту .

Управління якістю

Завдання 1. Визначте які типи і види контролю за якістю продукту і процесу використовує у своїй роботі організація. Дайте характеристику тим видам, що використовуються, підкресліть найбільш ефективні прийоми (“роке-уоке”). Внесіть свої пропозиції до ефективності контролю.

Завдання 2. На яких підставах відбувається зв’язок в системі “організація – споживач”. Опішить комунікаційні зв’язки. Яким є еталон організації відносно якості продукції, чи послуги. Основні переваги у фірми – еталону (лідер галузі, регіону).

Завдання 3. Опишіть, який метод і інструментарій використовують в організації при контролі і управлінні якістю продукту або процесу. Дайте характеристику аналітичному і графічному інструментарію, зробіть аналіз ефективності приймального контролю. Наведіть приклади і надайте пропозиції.

Планування потужностей.

Завдання 1 Планування завантаження потужностей. Встановіть наявність в організації плану пов’язаного з підвищенням виробничої потужності. Зніміть копію. Зробіть аналіз необхідності проекту. Коли в останній раз оновлювались потужності? Визначте і доведіть потребу або її відсутність в додатковій виробничій потужності для організації.

Завдання 2. Методи прийняття рішень відносно нарощування потужностей. Зробіть аналіз альтернативних варіантів рішень по нарощування потужностей організації на підставі “дерева рішень”. Зберіть потрібну для цього інформацію, зробіть розрахунки, наведіть графіки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]