Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pos_bnik.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
25.61 Mб
Скачать

Управління постачанням

Завдання 1. Визначте на яких принципах в організації відбувається постачання. Які документи регламентують цей процес (план-графіки, хто відповідає, циклічність постачання, контроль)?

Завдання 2. Опішить, яку роль в діяльності організації відіграють споживачі і постачальники. Використовується чи ні якась з інноваційних систем типу “Канбан”, “JІT”. Наведіть приклад організації процесу постачання. Зробіть аналіз ефективності запропонованої організаційної схеми (вкажіть переваги, недоліки).

Управління закупівлею

Завдання 1. Визначте обсяги постачання. Яке значення цього процесу для організації? На що орієнтується діяльність фірми: виробляти чи купувати? Як складаються відносини в системі “споживач – постачальник”. Наведіть графічно темпи зростання споживання або постачання за останні три роки і зробіть прогноз на майбутнє.

Завдання 2. Визначте структуру управління постачанням і інструментарій управління. Яка частка витрат припадає на закупівлю у валовому доході організації і вартості товару. Опишіть інформаційні потоки у сфері постачання, перелічіть функції менеджера по закупівлі. Наведіть і охарактеризуйте інструментарій управління постачанням і закупівлею.

Розміщення обладнання і планування приміщень

Завдання 1. Визначте, за яким способом розміщується обладнання в організації: за технологічним, за прикметним, за принципом нерухомого об’єкту. Охарактеризуйте матеріальні потоки в організації. Наведіть графік матеріального потоку. Внесіть пропозиції відносно підходів до визначення оптимального способу розміщення обладнання, алгоритм вирішення задачі (краще у вигляді блок-схеми).

Завдання 2. Складіть план розміщення виробничих приміщень. Зверніть увагу на відповідність плану типу і об’єму виробу. Що є основою принципу планування офісу? Зовнішня і внутрішня атрибутика. Зробіть аналіз, визначте переваги і недоліки, вкажіть ознаки вдалого розміщення і внесіть пропозиції.

Планування трудового процесу і нормування праці

Завдання 1. Визначте які рішення приймає менеджер при плануванні праці. Опишіть, які використовуються системи (PMTS, MTM). Опишіть функції відділу організації виробництва на фірмі.

Завдання 2. Визначте хто в організації займається вимірюванням виміром і нормуванням праці. Які застосовуються норми і методи нормування праці? Зніміть копію картки хронометражу. Проведіть статистичний аналіз (коректність вибірки) і встановіть кореляційні зв'язки.

Завдання 3. Опишіть існуючу форму оплати праці та існуючої системи стимулювання праці і економічної діяльності. Наведіть конкретні приклади. Зробіть аналіз діяльності операційного менеджера в цьому напрямі. Внесіть свої пропозиції до матеріальної і моральної винагороди за працю і обґрунтуйте їх.

Управління попитом

Завдання 1. Визначте методи на підставі яких організація досліджує попит на її продукцію. Чи використовує менеджер організації аналітичні методи прогнозування попиту? Опишіть які саме. На підставі аналізу виділіть найбільш придатні в конкретних умовах. Спираючись на фактичні матеріали, зробіть прогноз попиту на основну продукцію (послугу) організації, розрахуйте точку беззбитковості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]