Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оперативное планирование / КНИГА Опер.план..doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
2.21 Mб
Скачать

7.4. Підготовка до затвердження тижнево-добових і декадно-добових графіків

Розглянуті і скоректовані ТД графіки відділом тресту по об’ємах робіт і постачанню МТР розглядаються особисто головним інженером тресту (ЗАТ) або заступником по виробництву. Головний інженер тресту (ЗАТ) вирішує виниклі розбіжності і визначає питання, які варто винести на остаточне рішення першого керівника тресту (ЗАТ).

ТД графіки провадження робіт, МТЗ і автоперевезення затверджуються першим керівником тресту (ЗАТ) чи в його відсутність головним інженером або заступником по виробництву по п’ятницях кожного тижня з 14 до 15 годин.

У роботі наради за твердженням ТД графіків беруть участь начальники будівельних, спеціалізованих і субпідрядних організацій керівники промислових і автотранспортних підприємств, а також начальники відділів і служб тресту (ЗАТ). Керівники мають при собі ТД графіки виробництва робіт з оцінками про фактичне виконання за кожний день і за поточний тиждень у цілому, а також графіки МТЗ з відмітками про видачу й одержання МТР за поточний тиждень.

Головний диспетчер зобов’язаний мати зведену відомість про виконання робіт в грошовому виразі і фізичних об’ємах, що складається за даними журналу оперативного обліку виконання ТД графіків, а начальник УВТК і постачальники МТР зведення про виконання графіків постачань матеріалів, конструкцій та ін., графіків перевезення вантажів і роботи механізмів.

Затвердження ТД графіків починається з докладу начальника виробничого відділу або головного диспетчера тресту (ЗАТ) про результати роботи тижня, що закінчується, і об’ємах робіт на наступну тиждень.

В генпідрядних трестах (ЗАТ) спочатку затверджуються графіки виробництва робіт субпідрядних організацій, потім – вхідних до складу генпідрядника, по загальному об’ємі, своїми силами і по кожній субпідрядній організації й в останню чергу графіки матеріально-технічного забезпечення й автоперевезень. Такий порядок затвердження передбачає в графіках першочергове виконання робіт, що відкривають фронт робіт субпідрядним організаціям.

Якщо в процесі затвердження виявиться, що деякі роботи не забезпечуються матеріально технічними ресурсами, то ці роботи повинні бути виключені з тижнево-добового графіка, а робочі переведені на інші роботи.

Після твердження один із ТД графіків виробництва робіт передається головному диспетчеру тресту (ЗАТ) для цілодобового контролю, другий будівельній або монтажній організації. Затверджені графіки МТЗ в одному екземплярі передаються також головному диспетчеру і другий – УВТК, транспортникам, механізаторам та ін. Будівельним і монтажним організаціям направляється виписка з затвердженого графіка МТЗ.

При затвердженні ТД графіків ведеться протокол наради, у якому записуються всі розпорядження, вказівки і рішення, що приймаються першим керівником тресту (ЗАТ).

Внесені зміни в процесі розгляду і затвердження ТД графіків повідомляються начальникам ділянок (виконробам) у п’ятницю в день твердження.

Вносити корективи в графіки після затвердження має тільки особа, яка їх затвердила.

В перший робочий день наступної тижня до 10 годин ранку плановий відділ будівельної або монтажної організації заносять у книжку виконроба-майстра затверджений начальником управління ТД графік виробництва робіт і матеріально-технічного забезпечення.

Соседние файлы в папке оперативное планирование