Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оперативное планирование / КНИГА Опер.план..doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
2.21 Mб
Скачать

6.4. Вузлова система планування

Вузлове оперативне управління – це безупинний процес, що полягає в розробці планових завдань на короткі проміжки часу (місяць, тиждень, добу, зміну) по будівництву об'єктів з метою деталізації і конкретизації цих планів, а також контролю за ходом їхнього виконання на всіх рівнях управління.

Система оперативного управління дозволяє на основі робочих вузлових сітьових графіків забезпечити:

    • ритмічне виконання будівельно-монтажних робіт шляхом рівномірного завантаження бригад протягом оперативного періоду (зміна, доба, тиждень, місяць);

    • контроль за ходом виконання робіт з використанням засобів диспетчерського зв’язку;

    • використання єдиної інформації для одержання усіх форм документів оперативних планів;

    • застосування економіко-математичних методів і засобів обчислювальної техніки для обробки інформації, обліку, аналізу виконання і підготовки планових документів.

До складу документів вузлового оперативного планування, що розробляються, входять оперативні плани:

    • виробництва будівельно-монтажних робіт з комплексу в розрізі вузлів;

    • виробництва будівельно-монтажних робіт по вузлах і виконавцях;

    • матеріально-технічного забезпечення по добі.

Вказані плани містять планові і фактичні показники.

Основними вихідними документами для розробки оперативних планів є:

    • організаційно-технічні заходи щодо будівництва комплексів;

    • робочі вузлові сітьові графіки з матрицями параметрів робіт;

    • оперативна інформація про хід виконання робіт і забезпечення їхніми ресурсами;

    • рішення оперативних нарад.

У проект оперативного плану включаються роботи, забезпечені технічною документацією, фронтом робіт, матеріально-технічними і трудовими ресурсами.

Документи оперативного управління складаються на об’єм будівельно-монтажних робіт, що підлягають виконанню в планованому періоді відповідно до робочих вузлових сітьових графіків, є результатом чергового циклу функціонування системи сітьового планування і управління.

Розробка і затвердження оперативних планових документів у будівельній організації проводиться за встановленим порядком. Оперативні плани розглядаються на оперативній нараді з участю керівників будівельних управлінь і субпідрядних організацій, виробничих підприємств і транспорту, начальників відділів і служб будівельних органів і затверджуються першим керівником генпідрядної організації.

Оперативний контроль і управління виробництвом передбачають регулярне одержання інформації про хід робіт, обробку, аналіз і прийняття рішень, направлених на своєчасне виконання затверджених графіків будівництва.

Контроль за ходом виконання робіт відповідно до оперативних планів здійснює диспетчерська служба генпідрядної будівельної організації спільно з апаратом управління комплексом.

Для контролю і оперативного регулювання ходу будівництва на комплексі в строго певний час проводяться оперативні наради, на яких розглядаються стан охорони праці і техніки безпеки, довідка-аналіз, а також хід виконання рішень попередніх оперативних нарад .

Щоденний контроль здійснюється по зведеннях про виконання планових завдань, про наявність робітників, і про матеріально-технічне забезпечення (МТР).

Соседние файлы в папке оперативное планирование