Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оперативное планирование / КНИГА Опер.план..doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
2.21 Mб
Скачать

Висновки

Оперативне сітьове планування з використанням повузлового методу застосовується на будівництві великих промислових об’єктів.

Сутність цього методу полягає в тому, що чи об’єкт комплекс поділяється на відособлені частини (вузли, підвузли) зв'язані між собою технологічною і тимчасовою залежністю.

Вузловий метод дозволяє створити надійну автономну основу для планування виробництва БМР, комплектування об’єктів ресурсами, оперативного керування і диспетчерського контролю за ходом будівництва з використанням економіко-математичних методів, електронно-обчислювальної техніки, що забезпечують введення об'єктів в експлуатацію у встановленим контрактом термін.

Основним елементом цього методу є вузол, що являє собою конструктивно і технологічно відособлену частину підлягаючу будівництву промислового комплексу (об’єкту), розташовану в строго визначених межах, технічна готовність, якої після завершення БМР дозволяє провести пусконалагоджувальні роботи і випробування агрегатів, механізмів і пристроїв.

За призначенням вузли підрозділяються на: технологічні, будівельні і загальномайданчикові.

Основною вимогою при формуванні вузлів є визначення меж вузлів, їх склад і об’єми, а також основні техніко-економічні показники (вартість, трудомісткість і тривалість будівництва вузлів) з наступним складанням сіті вузла.

Процес підготовки, планування і здійснення будівництва об’єктів вузловим методом проходить три стадії: попереднього планування, вихідного й оперативного.

У процесі попереднього планування розробляється проект вузлів, комплексний укрупнений сітьовий графік. Вихідне планування включає розробку організаційно-технічних заходів із усіма необхідними додатками, а також розробку робочого вузлового сітьового графіка. Оперативне планування включає оперативний план БМР по виконавцях у розрізі вузлів, а також оперативні плани забезпечення виконавців робіт матеріалами і механізмами.

Проектування складу і границь вузлів, їхнє формування повинне забезпечувати конструктивну самостійність, технологічність виробництва БМР, закінченість технологічного циклу виробництва на окремих агрегатах і можливість виконання пусконалагоджувальних робіт і випробування цих агрегатів, а також сукупну оцінку основних техніко-економічних показників (вартість, трудомісткість, тривалість будівництва).

Система оперативного управління на основі робочих вузлових сітьових графіків дозволяє забезпечити: ритмічне виконання БМР шляхом рівномірного завантаження бригад протягом оперативного періоду (зміна, доба, тиждень, місяць); контроль за ходом виконання робіт з використанням засобів диспетчерського зв'язку; використання єдиної інформації для одержання всіх документів оперативних планів та ін.

Документи оперативного управління складаються на об’єм БМР, що підлягає виконанню в планованому періоді відповідно до робочих вузлових сіткових графіків і є результатом чергового циклу функціонування системи сітьового планування і управління. Затверджуються документи першим керівником генпідрядної будівельної організації.

Структурно-логічна модель змістового модуля 6 наведена на рис. 6.2.

Соседние файлы в папке оперативное планирование