Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оперативное планирование / КНИГА Опер.план..doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
2.21 Mб
Скачать

7.2. Склад і об’єм тижнево-добового і декадно-добового планування

ТД і ДД графіки складаються всіма організаціями, що беруть участь у будівництві, у тому числі і субпідрядні організації, які надають генпідряднику свої графіки виробництва робіт і заявки на матеріальні ресурси, що поставляються генпідрядником.

Розглянемо склад і об’єм ТД графіків. Вони складаються на всі БМР намічені місячним планом і здійсненні в наступаючому тижні на даному об'єкті, а також на постачання всіх МТР, по установлених формах.

Основними формами для всіх рівнів управління є ТД графіки виробництва БМР (додаток 1) і ТД графіки матеріально-технічного забезпечення (додаток 2).

Додаток 1 включає: номер позиції за графіком; найменування об’єкта, вузла, виду робіт, прізвище бригадира; об’єм робіт на тиждень; трудомісткість на одиницю робіт і всього; планові і фактично виконувані фізичні об’єми робіт у вартісному виразі по добі і всього за тиждень.

Додаток 2 містить найменування об’єктів; найменування матеріалів, конструкцій, механізмів; постачальника; заявлений і затверджений об’єм постачань; добовий графік постачань і його виконання і всього поставлено.

По вказаних формах додатка 1 і 2 начальники ділянок складають проекти графіків виробництва МТР і графіки-заявки МТЗ.

Відділи будорганізації по додатку 1 складають зведену відомість виробництва БМР по ТД графіку, у грошовому вираженні і по видах робіт у розрізі виконавців, а також зведені ТД графіки-заявки по додатку 2 МТЗ з розбивкою по ділянках виконробів і об’єктах.

У графік-заявку включаються:

  1. Конструкції, деталі, напівфабрикати і матеріали, у тому числі:

    • залізобетонні конструкції;

    • столярні вироби;

    • товарна арматура;

    • металоконструкції і закладні деталі;

    • товарний бетон по марках, класам;

    • товарний розчин по марках, класам;

    • металопрокат по сортаменту;

    • труби по видах і діаметрам;

    • лісові матеріали;

    • покрівельні матеріали;

    • сантехнічні заготівки;

    • вентиляційні пристрої;

    • устаткування;

    • спецматеріали;

    • інші матеріали (цвяхи, скло, електроди, карбід та ін.) завозяться на будівельний майданчик за місячним планом МТЗ і включаються в графік при їхньому недоліку.

  1. Механізми, у тому числі екскаватори, бульдозери, компресори, різні самохідні крани та ін.

  2. Автотранспорт.

Перераховані вище матеріали, механізми складаються по додатку 2, а графіки вантажоперевезень автотранспортом – по додатку 3, і забезпечення виробництва бетоном і розчином по додатку 4.

Додаток 3 містить: найменування організації, у чиє розпорядження виділяється транспорт; найменування вантажів; пункт навантаження і розвантаження; відстань перевезення; спосіб навантаження і розвантаження; виробку на 1 маш/зміну тонн; об’єм вантажоперевезення, у тому числі планований і фактично перевезений по днях і змінам, а також – скільки усього перевезено.

Додаток 4 включає: найменування об’єкта; завод-постачальник; потреба на тиждень усього і по змінах 1-а, 2-а; добове виконання по змінах і всього за тиждень. Облік постачань бетону і розчину по кожному об’єкту здійснюється по трьох напрямках: заявлено, затверджено, видано.

За наявності в генпідрядному тресті чи ЗАТ управління виробничо-технологічної комплектації (УВТК) останні, спільно з представниками промислових підприємств і майстерень, що входять до складу ЗАТ і іншими організаціями, складають зведені графіки по тресту (ЗАТ) постачання матеріальних ресурсів, по додатках 2, 4 і по додатку 3 разом з автотранспортними підприємствами зведені графіки централізованих перевезень вантажів на тиждень, а також графік виділення автотранспорту для внутрішньомайданчикових перевезень.

Розробляються також по додатку 2 зведені графіки роботи механізмів.

Далі, в наступних розділах, наведено рекомендуємий порядок, терміни розробки, часи узгодження і затвердження ТД графіків на прикладі генпідрядного тресту чи прирівняного до його структури ЗАТ, маючого у своєму складі будівельні організації низового рівня.

Соседние файлы в папке оперативное планирование