Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МНХ (Шиян Н.І.) / МНК_ МНХ. Автор Шиян Н.І..doc
Скачиваний:
1264
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
4.2 Mб
Скачать

Завдання №14

1.1. Скласти план-конспект уроку узагальнення і систематизації знань з хімії (8 клас) на тему: “Генетичний зв’язок між класами неорганічних сполук” з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 28 учнів: хлопців – 12, дівчат 18. Середній рівень успішності 4.2 бали. У більшості учнів розвинуті пізнавальні інтереси до математики, природничих і гуманітарних дисциплін. Досить добре розвинені також професійні наміри. Рівень дисциплінованості високий, дехто з учнів має завищену самооцінку. Інтелектуальний рівень: високий – 29% учнів, середній – 64% учнів, низький 7%.

1.2. Запропонуйте методику навчання учнів розв’язування розрахункових задач з хімії.

1.3. Підібрати досліди для хімічного вечора на тему: “Алхіміки”.

Завдання №15

1.1. Скласти план-конспект уроку узагальнення і систематизації знань з хімії на тему: “Охорона довкілля під час переробки і використання вуглеводневої сировини” (10 клас) з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 33 учні: хлопців – 18, дівчат – 15. Клас укомплектований з числа випускників двох дев’ятих класів. Колектив класу не сформований. Ставлення до громадських доручень – зневажливе, безвідповідальне. Є недисципліновані учні. Середній рівень успішності – 3.8 бали. Мотиви навчання переважно зовнішні – соціально-престижні. Є учні як з завищеною так і з заниженою самооцінкою. Рівень інтелектуального розвитку: високий – 15%, середній – 64%, низький – 21%.

1.2. Запропонуйте зразки тестів різних видів для програмованого контролю знань з теми “Сульфатна кислота. фізичні й хімічні властивості: взаємодія з металами, оксидами металів, основами, солями.” (10 клас)

1.3. Підібрати завдання для шкільного етапу олімпіади з хімії (8 кл.)

Завдання №16

1.1. Скласти план-конспект уроку узагальнення і систематизації знань з хімії на тему: “Охорона довкілля під час переробки і використання вуглеводневої сировини” (10 клас) з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 33 учні: хлопців – 16, дівчат 17. Колектив дружний, організований. Майже всі відвідують гуртки за інтересами, секції. Мотивація навчання, в основному, внутрішня. Окремі учні мають флегматичний тип вищої нервової діяльності, байдуже ставляться до життя класу і школи. Навчаються переважно на “3”. Інтелектуальний розвиток: високий – 30%, середній – 55%, низький – 15% учнів.

1.2. Створити проблемну ситуацію на уроці з хімії на тему: “Бензен як представник ароматичних вуглеводнів. Його склад, електронна й структурна формули, фізичні властивості.” (10 клас).

1.3. Підібрати запитання для вікторини на тему: “Подорож по періодичній системі Д.І. Менделєєва”.

Завдання №17

1.1. Скласти план-конспект уроку узагальнення і систематизації знань з хімії на тему: “Генетичні зв’язки між класами неорганічних сполук” (8 клас) з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 36 учнів: хлопців – 17, дівчат – 19. З них – з неповних сімей – 4 чол. Відмінників 5 чол. Навчальна мотивація у більшості учнів (65%) внутрішня. Клас дружний, але є угрупування, між якими виникають іноді суперечності, які негативно впливають на колективну пізнавальну діяльність. Іноді учні відмовляються допомагати слабшим у навчанні. Інтелектуальний рівень: високий – 25%, середній – 59%, низький – 16% учнів.

1.2. Створити проблемну ситуацію на уроці з хімії на тему: “Гідроліз солей. Різні випадки гідролізу”. (9 спеціалізований клас хіміко-технологічного профілю).

1.3. Підібрати завдання для шкільного етапу олімпіади з хімії (9 клас)