Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МНХ (Шиян Н.І.) / МНК_ МНХ. Автор Шиян Н.І..doc
Скачиваний:
1264
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
4.2 Mб
Скачать

Завдання №22

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу на тему: “Класифікація неорганічних речовин. Узагальнення знань про основні класи неорганічних сполук.” (8 клас). Тип уроку – урок контролю і корекції знань, умінь і навичок учнів.

У класі навчається 35 учнів: хлопців – 28, дівчат 7. Клас з поглибленим вивченням інформатики і комп’ютерної техніки. Успішність висока, на “4” і ”5” навчається 19 чол. Навчальна мотивація у більшості учнів (64%) переважно внутрішня. Клас дружний, за соціометричним дослідженням, ізольованих немає. Інтелектуальний рівень: високий – 15 учнів, середній – 18 учнів. Низький – 2 учні.

1.2. Запропонуйте фрагмент уроку з хімії на тему: “Взаємозв’язок насичених, ненасичених і ароматичних вуглеводнів” (10 клас). (Врахуйте, що клас – 30 учнів, у комп’ютерному класі – 15 комп’ютерів”).

1.3. Скласти сценарій вечора для учнів 5-7 класів на тему: “Хімічна казка”.

Завдання №23

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу на тему: “Ненасичені вуглеводні. Етилен та ацетилен як представники ненасичених вуглеводнів.” (10 клас). Тип уроку – урок контролю і корекції знань, умінь і навичок учнів.

У класі навчається 37 учнів: хлопців – 19, дівчат – 18. Клас гуманітарного напрямку. Значна частина учнів навчається на “4” і “5” – 28 чоловік, решта мають оцінки “3”. Один учень майже з усіх основних предметів природничо-математичного циклу має “2”. Учень з неповної сім’ї (батько помер від алкоголізму). Це негативно впливає на загальний рівень дисципліни в класі. Навчальна мотивація переважно зовнішня. Інтелектуальний рівень: високий – 19 учнів, середній – 15 учнів, низький – 3.

1.2. Обґрунтуйте доцільність та методику використання учнівського хімічного експерименту при вивченні теми “Хімічні властивості карбонових кислот: електролітична дисоціація, взаємодія з металами, лугами, спиртами.” (11 клас).

1.3. Скласти план проведення тижня хімії. Розробити умови підведення його підсумків .

Завдання №24

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу на тему: “Періодичний закон і періодична система хімічних елементів Д.І.Менделєєва. Будова атома”. (9 клас). Тип уроку – урок контролю і корекції знань, умінь і навичок учнів.

У класі (спортивному) 28 учнів; з них 21 хлопець, що мають високі спортивні розряди, грають у футбол. Успішність класу – досить висока, половина учнів навчаються на “4” і ”5”. Навчальна мотивація у більшості учнів (23) зовнішня. Інтелектуальний рівень: високий – 5 учнів, середній – 19 учнів, низький – 4.

1.2. Обґрунтуйте доцільність та методику використання демонстраційного хімічного експерименту при вивченні теми “Поняття про амфотерні гідроксиди т оксиди.” (8 клас)

1.3. Підібрати завдання для шкільного етапу олімпіади з хімії (11 клас).

Завдання №25

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу на тему: “Хімічні властивості спиртів: горіння, взаємодія з лужними металами і гідрогенгалогенідами, внутрішньомолекулярна дегідратація”. (11 клас). Тип уроку – комбінований.

У класі навчається 35 учнів: хлопців – 14, дівчат – 21. Середня успішність класу – 3.5 бали. Домінують зовнішні мотиви навчання (соціально-престижні) – у 85% учнів і внутрішні пізнавально-навчальні) – у 15% учнів. не відповідає віковим нормам: високий – 10%, нормальний – 36%, занижений – 54%. Рівні дисциплінованості класу – низький. Ставлення до виконання громадських доручень – байдуже. Такий стан навчально-виховної роботи в класі зумовлений багатьма факторами. Насамперед, це – безвідповідальне ставлення багатьох батьків до виховання своїх дітей; негативний вплив перегляду учнями багатьох зарубіжних серіалів та рекламних роликів.

1.2. Обґрунтуйте доцільність та методику використання демонстраційного хімічного експерименту при вивченні теми “Хімічні властивості глюкози: взаємодія з купрум(ІІ) гідроксидом, спиртове бродіння.” (11 клас)

1.3. Скласти тематику учнівських повідомлень для конференції на тему: “Широко простягла хімія руки свої в справи людські.”.