Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МНХ (Шиян Н.І.) / МНК_ МНХ. Автор Шиян Н.І..doc
Скачиваний:
1264
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
4.2 Mб
Скачать

Завдання №18

1.1. Скласти план-конспект узагальнюючого уроку з хімії на тему: “Хімічний зв’язок і будова неорганічних та органічних речовин” (11 клас) з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 35 учнів: хлопців – 20, дівчат 15. З них – з неповних сімей – 10 – учнів. Стоять на обліку комісії у справах неповнолітніх – 3 учні. Рівень дисциплінованості – низький. Окремі учні – 4 чол. – мають оцінки “4” і ”5”. Навчальна мотивація, в основному, зовнішня ситуативна. Інтелектуальний розвиток: високий – 4 учні, середній – 26 учнів, низький – 5 учнів.

1.2. Для уроку з хімії на тему: “Генетичний зв’язок між класами неорганічних сполук” (8 клас) розробити ігровий момент, який сприятиме кращому засвоєнню понять “оксиди, основи, кислоти, солі, їх хімічні властивості”.

1.3. Підібрати запитання для вікторини на тему: “Найдивовижніша речовина” (вода).

Завдання №19

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії застосування знань, умінь і навичок на тему: “Очищення забрудненої кухонної солі” (практична робота, 8 клас) з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 32 учні: хлопців – 19, дівчат 13. Успішність класу висока – учнів, які навчаються на “4” і “5” – 25 чол. На такий рівень успішності впливає злагоджена робота активу класу. Це – міцне ядро, яке керує всією роботою класу, в тому числі і навчальною. Це підвищує загальний рівень мотивації навчання учнів. Зовнішня мотивація має місце у 25% учнів. Рівень інтелектуального розвитку: високий – 31%, середній – 50%, низький – 19% учнів.

1.2. Для уроку з хімії на тему: “Насичені одноосновні карбонові кислоти. Функціональна карбоксильна група” (11 клас) розробити ігровий момент, який сприятиме кращому засвоєнню поняття “функціональна група”.

1.3. Підібрати досліди до години хімії для учнів початкових класів “Подорож в прекрасну країну хімію”.

Завдання №20

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії застосування знань, умінь і навичок на тему: “Приготування розчину солі з певною масовою часткою розчиненої речовини” (практична робота, 9 клас) з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 34 учні: хлопців – 24, дівчат 10. З них – з неповних сімей – 7 чол. На “4” і ”5” навчається 8 чол. Навчальна мотивація у більшості учнів (73%) зовнішня. Клас дружній, є групи, які сформовані за інтересами (спорт, дозвілля, гуртки, музичні уподобання). У класі є взаємодопомога. Інтелектуальний рівень: високий – 6 учнів, середній – 24 учні, низький – 4 учні.

1.2. Запропонуйте фрагмент уроку з хімії на тему: “Явище ізомерії, Ізомерія насичених вуглеводнів. Міжнародна номенклатура. Залежність властивостей речовин від їх хімічної будови.” з використанням комп’ютерів. (10 клас). (Врахуйте, що клас – 30 учнів, у комп’ютерному класі – 15 комп’ютерів”).

1.3. Скласти тематику учнівських повідомлень для конференції на тему: “Хімія і охорона оточуючого середовища”.

Завдання №21

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії вироблення практичних умінь і навичок на тему: “Добування карбон(IV) оксиду, взаємоперетворення карбонатів і гідрогенкарбонатів”. (Практична робота, 10 клас) Конспект скласти з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 30 учнів: хлопців – 16, дівчат – 14. Успішність класу – досить висока, клас з поглибленим вивченням математики. На “4” і ”5” навчається 21 чол. Навчальна мотивація у більшості учнів (73%) внутрішня. Актив класу впливає на загальний рівень успішності та організованості. Інтелектуальний рівень: високий – 19 учнів, середній – 11 учнів.

1.2. Обґрунтуйте доцільність та методику використання учнівського хімічного експерименту при вивченні теми “Гідроген як хімічний елемент. Водень як проста речовина. Добування водню в лабораторії. Реакції заміщення”. (Хімія, 8 клас).

1.3. Підібрати завдання для шкільного етапу олімпіади з хімії (10 клас)