Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МНХ (Шиян Н.І.) / МНК_ МНХ. Автор Шиян Н.І..doc
Скачиваний:
1264
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
4.2 Mб
Скачать

Модуль 7 (Проект) завдання №1

1.1. Скласти план-конспект уроку засвоєння нових знань з хімії (9 кл.) на тему: “Відкриття Д.І.Менделєєвим періодичного закону та створення періодичної системи хімічних елементів” з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 33 учні: хлопців – 16, дівчат 17. Колектив дружний, організований. Майже всі відвідують гуртки за інтересами, секції. Мотивація навчання, в основному, внутрішня. Окремі учні мають флегматичний тип вищої нервової діяльності, байдуже ставляться до життя класу і школи. Навчаються переважно на “3”. Інтелектуальний розвиток: високий – 30%, середній – 55%, низький – 15% учнів.

1.2. Створити проблемну ситуацію на уроці з хімії на тему: “Поняття про ароматичні вуглеводні. Бензен як представник ароматичних вуглеводнів, його склад, структурна формула, фізичні властивості. Електронна будова молекули бензену” (10 клас).

1.3. Підібрати запитання для вікторини на тему: “Подорож по періодичній системі Д.І. Менделєєва”.

Завдання №2

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії (10 клас) засвоєння нових знань на тему: “Поняття про ароматичні вуглеводні. Бензен як представник ароматичних вуглеводнів, його склад, структурна формула, фізичні властивості. Електронна будова молекули бензену” з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 36 учнів: хлопців – 17, дівчат 19. З них – з неповних сімей – 4 чол. Відмінників 5 чол. Навчальна мотивація у більшості учнів (65%) внутрішня. Клас дружний, але є угрупування, між якими виникають іноді суперечності, які негативно впливають на колективну пізнавальну діяльність. Іноді учні відмовляються допомагати слабшим у навчанні. Інтелектуальний рівень: високий – 25%, середній – 59%, низький – 16% учнів.

1.2. Створити проблемну ситуацію на уроці з хімії на тему: “Гідроліз солей. Різні випадки гідролізу” (9 спеціалізований клас хіміко-технологічного профілю).

1.3. Підібрати завдання для шкільного етапу олімпіади з хімії (9 клас).

Завдання №3

1.1. Скласти план-конспект уроку засвоєння нових знань з хімії (8 клас) на тему: “Оксиген як хімічний елемент. Кисень як проста речовина. Оксиген у природі. Фізіологічна дія кисню. Добування кисню в лабораторії. Реакція розкладу. Поняття про каталізатор. Фізичні властивості кисню.” з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 35 учнів: хлопців – 20, дівчат 15. З них – з неповних сімей – 10 – учнів. Стоять на обліку комісії у справах неповнолітніх – 3 учні. Рівень дисциплінованості – низький. Окремі учні – 4 чол. – мають оцінки “4” і ”5”. Навчальна мотивація, в основному, зовнішня ситуативна. Інтелектуальний розвиток: високий – 4 учні, середній – 26 учнів, низький – 5 учнів.

1.2. Для уроку з хімії на тему: “Генетичний зв’язок між класами неорганічних сполук” (8 клас) розробити ігровий момент, який сприятиме кращому засвоєнню понять “оксиди, основи, кислоти, солі, їх хімічні властивості”.

    1. Підібрати запитання для вікторини на тему: “Найдивовижніша речовина – вода”.