Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МНХ (Шиян Н.І.) / МНК_ МНХ. Автор Шиян Н.І..doc
Скачиваний:
1264
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
4.2 Mб
Скачать

Завдання №4

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії, з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу, на тему: “Хімічні властивості кисню: взаємодія з вугіллям, сіркою, фосфором і залізом. Реакція сполучення. Поняття про окиснення і оксиди” (8 клас). Тип уроку – комбінований.

У класі навчається 32 учні: хлопців – 19, дівчат – 13. Успішність класу висока – учнів, які навчаються а “4” і “5” – 25 чол. На такий рівень успішності впливає злагоджена робота активу класу. Це – міцне ядро, яке керує всією роботою класу, в тому числі і навчальною. Це підвищує загальний рівень мотивації навчання учнів. Зовнішня мотивація має місце у 25% учнів. Рівень інтелектуального розвитку: високий – 31%, середній – 50%, низький – 19% учнів.

1.2. Для уроку з хімії на тему: “Насичені одноосновні карбонові кислоти” (11 клас) розробити ігровий момент, який сприятиме кращому засвоєнню поняття “функціональна група”.

1.3 Підібрати досліди до години хімії на тему: “Подорож в прекрасну країну хімію” для учнів початкових класів.

Завдання №5

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу на тему: “Поняття про амфотерні гідроксиди та оксиди” (8 клас). Тип уроку – комбінований.

У класі навчається 34 учні: хлопців – 24, дівчат 10. З них – з неповних сімей – 7 чол. На “4” і ”5” навчається 8 чол. Навчальна мотивація у більшості учнів (73%) зовнішня. Клас дружний, є групи, які сформовані за інтересами(спорт, дозвілля, гуртки, музичні уподобання). У класі є взаємодопомога. Інтелектуальний рівень: високий – 6 учнів, середній – 24 учні, низький – 4 учні.

1.2. Запропонуйте фрагмент уроку з хімії на тему: “Явище ізомерії. Ізомерія насичених вуглеводнів. Міжнародна номенклатура. Залежність властивостей речовин від їх хімічної будови.” з використанням комп’ютерів. (10 клас). (Врахуйте, що клас – 30 учнів, у комп’ютерному класі – 15 комп’ютерів”).

1.3. Скласти тематику учнівських повідомлень для конференції “Хімія і охорона оточуючого середовища”.

Завдання №6

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу на тему: “Хімічні властивості спиртів: горіння, взаємодія з лужними металами і галогеноводнями, внутрішньомолекулярна дегідратація”. (11 клас). Тип уроку – комбінований.

У класі навчається 30 учнів: хлопців – 16, дівчат – 14. Успішність класу – досить висока, клас з поглибленим вивченням математики. На “4” і ”5” навчається 21 чол. Навчальна мотивація у більшості учнів (73%) внутрішня. Актив класу впливає на загальний рівень успішності та організованості. Інтелектуальний рівень: високий – 19 учнів, середній – 11 учнів.

1.2. Обґрунтуйте доцільність та методику використання учнівського хімічного експерименту при вивченні теми “Гідроген як хімічний елемент. Водень як проста речовина. Гідроген у природі. Добування водню в лабораторії. Реакції заміщення”. (Хімія, 8 клас).

1.3. Підібрати завдання для шкільного етапу олімпіади з хімії (10 клас)

Завдання №7

1.1. Скласти план-конспект уроку з хімії на тему: “Періодичний закон. Періодична система хімічних елементів – графічний вираз періодичного закону.”. (9 клас). Тип уроку – урок контролю і корекції знань, умінь і навичок учнів. Конспект скласти з урахуванням психолого-педагогічної характеристики класу.

У класі навчається 35 учнів: хлопців – 28, дівчат – 7. Клас з вивченням Інформатики і комп’ютерної техніки. Успішність висока, на “4” і ”5” навчається 19 чол. Навчальна мотивація у більшості учнів (64%) переважно внутрішня. Клас дружний, за соціометричним дослідженням, ізольованих немає. Інтелектуальний рівень: високий – 15 учнів, середній – 18 учнів. Низький – 2 учні.

1.2. Запропонуйте фрагмент уроку з хімії на тему: “Взаємозв’язок насичених, ненасичених і ароматичних вуглеводнів” (10 клас). (Врахуйте, що клас – 30 учнів, у комп’ютерному класі – 15 комп’ютерів”).

1.3. Скласти сценарій вечора для учнів 5-7 класів на тему: “Хімічна казка”.