Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Doglyad_za_khvorimi_praktika.doc
Скачиваний:
4585
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
6.06 Mб
Скачать

Документація, що заповнюється у приймальному відділенні:

  1. Журнал реєстрації хворих, які надходять до стаціонару, та відмов від госпіталізації (записують: №/№, дату та час госпіталізації, П.І.Б., дату та рік народження, місце проживання, контактні телефони, місце роботи, професію та посаду, ким направлений до стаціонару та з яким діагнозом, діагноз приймального відділення, назву лікувального відділення, куди госпіталізовано пацієнта, причину відмови від госпіталізації та статус хворого на момент обстеження) – форма 001/о

  2. Медична карта стаціонарного хворого (лікарська історія хвороби) –титульний листок – форма 003/о До карти додається персональний лист лікарських призначень та температурний листок.

  3. Статистична карта вибулого зі стаціонару – форма 066/о

  4. Екстрене повідомлення про виявлення випадків інфекційного паразитарного захворювання, харчового або професійного отруєння чи незвичайної реакції на щеплення форма 058/о. Відсилається у районне відділення санітарно-епідеміологічної та дезінфекційної станції не пізніше 12 годин з моменту виявлення, дублюється поданням телефонограми.

  5. Журнал обліку інфекційних та паразитарних захворювань – форма 060/о.

Примітка: при ургентному надходженні невідомого пацієнта до стаціонару та в разі відсутності документів слід дати телефонограму до районного відділку міліції.

Організація надходження хворих до стаціонару

Шляхи госпіталізації хворих до стаціонару:

  1. Планова госпіталізація за направленням лікаря закладів первинної медичної допомоги (районні поліклініки, медико-санітарні частини, тощо).

  2. Ургентна госпіталізація хворих, доставлених машиною «Швидкої допомоги».

  3. Переводом з одного стаціонару до іншого за домовленістю.

  4. Шляхом самозвернення.

Прийом та реєстрація хворих. Порядок реєстрації зумовлюється причиною госпіталізації хворого та станом його здоров’я.

1. При масовому надходженні хворих існує певний порядок черговості госпіталізації: спочатку приймають та реєструють важкохворих, потім хворих середнього ступеня важкості, і в останню чергу приймають хворих за направленням поліклініки. Якщо хворий у надто важкому стані або потребує реанімаційних заходів, спочатку надають відповідну допомогу, а тільки потім його реєструють.

2. Якщо хворий, якого доставила машина «Швидкої допомоги», знаходиться у непритомному стані, його реєстрація відбувається зі слів супроводжуючих або за наявними документами; але якщо їх немає – лікар приймального відділення докладно описує його зовнішні дані та прикмети і подає ці відомості до міліції.

3. Хворі, які доставлені машиною «Швидкої допомоги» або які звернулися самостійно, реєструються тільки після їх огляду черговим лікарем та встановлення ним попереднього діагнозу і вирішення питання про необхідність госпіталізації у певне відділення стаціонару або відмови у госпіталізації (що реєструється у спеціальному журналі). Основні причини відмовлення у госпіталізації: відсутність необхідності у госпіталізації взагалі; якщо після надання допомоги стан хворого повністю нормалізувався (гіпертонічний криз); непрофільність хвороби. У цих випадках, якщо під час огляду хворого бригада «Швидкої допомоги» ще не поїхала, то вона повинна доставити хворого до профільної лікарні. Якщо вона вже поїхала, черговий лікар повинен викликати бригаду «Швидкої допомоги», що спеціалізується на перевезенні таких хворих.

4. На хворих, які надходять за направленням поліклініки, медична сестра приймального відділення одразу заповнює історію хвороби та реєструє їх у різних журналах.

5. Якщо у хворого під час надходження до стаціонару у приймальному відділенні виявлено інфекційне захворювання, то медичний персонал повинен: розмістити хворого в ізоляторі, заповнити «Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання, харчове, гостре професійне захворювання» (форма № 058-у) і не пізніше 12 годин з моменту виявлення направити його до санепідемстанції. Викликати бригаду «Швидкої допомоги» для переводу хворого до інфекційного відділення.

Соседние файлы в предмете Уход за больными