Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

7. Прийом завершених об’єктів та ліквідація будівництва

Всі побудовані чи капітально відремонтовані будівлі та споруди після закінчення будівництва приймаються квартирно–експлуатаційними органами та передаються в експлуатацію військовим частинам.

Для приймання в експлуатацію об’єктів, будівництво або ремонт яких проведені військовою частиною, створюється комісія. Комісія призначається командиром військової частини за узгодженням з вищестоячими квартирно–експлуатаційними органами. До її складу входять: районний інженер або інший представник квартирно-експлуатаційної частини, начальник квартирно–експлуатаційної служби військової частини (у частинах, де така посада передбачена штатом) або заступник командира частини по тилу (постачанню), помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби, начальники служб чи командири підрозділів, відповідальні за технічний стан та експлуатацію побудованого або відремонтованого об’єкту (будівлі, споруди), а також представники пожежного, санітарного нагляду та інші. Об’єкти, підконтрольні органам державного архітектурно–будівельного контролю, підлягають прийому державними комісіями, які призначаються відповідними державними органами.

Комісія перевіряє відповідність виконаних робіт затвердженому технічному проекту, якість виконаних робіт, правильність застосування норм та розцінок, правильність відображених в звітності обсягів виконаних робіт шляхом їх обмірювання, наявність актів на приховані роботи, додержання вимог санітарії та протипожежних заходів. Комісія не приймає роботи, виконані неякісно, або з порушенням встановлених правил. По закінченні прийому комісія складає акт, в якому дається повна характеристика виконаним роботам.

Після виконання всіх призначених за планом капітальних робіт та всі закінчені об’єкти передані в експлуатацію, командир частини своїм наказом призначає ліквідаційну комісію з посадових осіб військової частини. Ліквідаційна комісія зобов’язана провести повну інвентаризацію залишків матеріальних цінностей на складі та будівельних майданчиках, оцінити залишки матеріалів, перевірити розрахунки з постачальниками, підрядниками, будівельними робітниками. У відповідності до акту ліквідаційної комісії фінансовий орган військової частини закінчує всі розрахункові операції будівництва шляхом витребування боргів та погашення заборгованості перед кредиторами.

Залишки матеріалів, за розпорядженням вищестоячого квартирно–експлуатаційного органу можуть бути передані на інше будівництво або реалізовані на місці шляхом продажу, чи залишені у військовій частині на потреби поточного ремонту та інші цілі з відновленням вартості цих матеріалів на коди програмної (1180) та економічної класифікації витрат (2120, 2130) і статті 5200 кошторису Міністерства оборони за рахунок коштів за відповідними кошторисними підрозділами.

Суми, отримані від реалізації залишків матеріалів, а також залишок невикористаних грошових коштів, виділених на капітальне будівництво або капітальний ремонт, необхідно перераховувати забезпечуючому фінансовому органу.

Після закінчення всіх розрахунків по будівництву у військовій частині складається заключний авансовий звіт про витрачання коштів, отриманих на капітальне будівництво та капітальний ремонт.

У звіті відображаються результати останньої інвентаризації матеріальних цінностей, проведеної ліквідаційною комісією.

Звіт подається до квартирно–експлуатаційного органу порядком, викладеним вище.

У випадку зміни дислокації військової частини вона зобов’язана:

  • здати на відновлення коштів забезпечуючому фінансовому органу залишок грошових коштів, виділених на капітальне будівництво;

  • подати відповідному забезпечуючому управлінню авансовий звіт про використання коштів на капітальне будівництво;

  • передати за актами незавершені об’єкти будівництва та залишки будівельних матеріалів за вказівкою забезпечуючого управління.

Для документального оформлення передачі незавершених об’єктів військова частина подає до квартирно-експлуатаційної частини району (гарнізону): переліки виконаних та незакінчених робіт за кожним об’єктом з зазначенням їх кошторисної та фактичної вартості, відомість залишків невикористаних будівельних матеріалів та обладнання з вказівкою їх кількості та вартості, виписки з титульних списків та технічну документацію.

Якщо військова частина, з незалежних від неї причин, до вибуття в пункт нової дислокації не може здати залишки грошових коштів та подати авансовий звіт про використання виділених їй коштів, вона зобов’язана після прибуття до нового пункту дислокації перерахувати залишок грошових коштів та вислати авансовий звіт до забезпечуючого управління по місцю попередньої дислокації.

Фінансовий контроль по капітальному будівництву, що виконується військовими частинами господарським способом, здійснюється забезпечуючими управліннями видів Збройних Сил, оперативних командувань, квартирно–експлуатаційними органами, а також фінансово–економічними управліннями оперативних командувань, видів Збройних Сил, їх контрольно-ревізійними органами шляхом перевірки поданих військовими частинами авансових звітів та проведення документальних ревізій та перевірок.

На начальника фінансового органу військової частини покладено відповідальне завдання по здійсненню аналізу та контролю за витрачанням грошових коштів та матеріальних цінностей. Він здійснює контроль шляхом співставлення фактичних витрат з кошторисною вартістю об’єктів, перевірки обліку матеріальних цінностей та пооб’єктного виконання робіт; він перевіряє також правильність оформлення нарядів на будівельні роботи, не допускає використання коштів на нетитульне будівництво.

Здійснюючи повсякденний контроль за економним та доцільним використанням грошових коштів на капітальні роботи, начальники фінансових органів військових частин сприяють виконанню завдань по зниженню вартості будівництва. Патріотичний обов’язок кожного військового господарника та військового фінансиста – добиватися найбільш ефективного використання державних коштів, що виділяються на будівництво та ремонт будівель та споруд Міністерства оборони України.

Порядок ведення обліку, звітності, використання коштів на капітальне будівництво та ремонт, що здійснюються військовою частиною господарським способом наведений в додатку до цього розділу за умовою завдання з оформленням необхідних документів.

Завдання:

1. Згідно витягу з внутрішньо–побутових титульних списків військова частина А – 0001 у поточному році виконує будівництво теплого сховища для техніки на 62 од. (об’єкт, що переходить з минулого року, шифр 120/80), вартового приміщення (шифр 215/81) та капітальний ремонт казарми (шифр 70381).

2. Залишок авансу на початок року за військовою частиною складає 3950 грн., з яких будівельні матеріали – 3500 грн. Дебіторська заборгованість – 450 грн. (попередня оплата за щебінь).

3. В першому кварталі поточного року за заявою форма № 33 забезпечуючим фінансовим органом платіжним дорученням № 151 від 24. 02. 200 __ р. По КПК 1180, КЕКВ 2120, статті 5200 за кошторисом МО перераховано аванс в сумі 15,0 грн.

Соседние файлы в папке тактика_0310