Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Розформування військової частини і ліквідація фінансового господарства

Після розформування військової частини її фінансове господарство ліквідується, командир і начальник фінансового органу повинні закінчити всі розрахунки як з установами, підприємствами та організаціями за поставки і надані послуги, так і з особовим складом частини за грошовим забезпеченням і заробітною платою, платним майном, послугами і підзвітними сумами.

По закінченню всіх розрахунків військова частина повинна зменшити призначення бюджетних коштів на суми залишків і вислати забезпечуючому фінансовому органу донесення ф. 10/фс.

Всі залишки коштів військової частини, яка розформовується, повинні бути перераховані:

  • кошти за кошторисом Міністерства оборони України на рахунки забезпечую­чого фінансового органу;

  • позабюджетні кошти – за призначенням.

Державному казначейству військовою частиною здаються невикористані бланки чеків. Одночасно повідомляють про закриття рахунків частини органи Державного казначейства.

Одночасно помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби отримує останні витяги з реєстраційного та спеціальних реєстраційних рахунків військової частини. Після запису всіх фінансових операцій в банк здається невикористана готівка, по обліку підводяться підсумки.

Вся звітність військової частини складається до дня завершення операцій за встановленими формами подається за належністю в строки, ус­тановлені для розформування частини.

Грошові документи, справи поточно­го і попередніх років після обревізування їх забезпечуючим фінансовим органом, здаються військовою частиною установленим порядком в архів.

До здачі в архів всі документи підшиваються, справи пронуме­ровуються.

Про здачу документів, книг та справ в архів ліквідаційна комісія військової частини видає забезпечуючому фінансовому органу довідку із зазначенням номерів опису і дати здачі. Ця довідка додається до першого примірника акту останньої документальної ревізії фінансового господарства військової частини.

Керівні документи по фінансово-економічної служби, незакінчені справи за позовами. що знаходяться в суді та арбітражі, виконавчі листи судових органів на стягнення грошових сум з осіб, що відбувають покарання, виконавчі листи на стягнення аліментів з військовослужбовців, місце служби, яких невідомо, бланки суворого обліку начальником фінансового органу частини особисто здаються за описом забезпечуючому фінансовому органу. Таємні матеріали надсилаються встановленим порядком.

Матеріали по нестачах та нарахуванням, що числяться за особовим складом військової частини, надсилаються за новим місцем служби цих осіб, а при відсутності їх адреси - забезпечуючому фінансовому органу.

Після обревізування і виконанням всіх заходів а також здачі документів та книг обліку до архіву, начальником фінансового органу частини від забезпечуючого фінансового органу отримується довідка про прийняття їм звітності від військової частини, обревізування документів і здачу їх в архів. У випадку ліквідації фінансового господарства і посади начальника фінансового органу військової частина чинить так само, як і при розформуванні, при цьому залишок власних коштів по виду №13 перераховується на рахунок військової частини, що є її правонаступником, або при якій вона зарахована на фінансове забезпечення.

Нижче приведені зразки № 27, №28 фінансового атестату форма №7 і акту форма №39 відповідно.

Соседние файлы в папке тактика_0310